Cu siguranță ai observat și tu că zilele cu ploaie sunt diferit percepute în funcție de momentul zilei și de activitatea pe care o faci în acel timp. Dacă te prinde ploaia tocmai când ai de parcurs o distanță mai lungă pe jos și trebuie să ajungi neapărat într-un anumit loc, astfel că nu te poți abate de la drum, atunci devi enervat și stresat.

Iar dacă nimerești o zi cu ploaie când nu ai nici umbrelă, pentru că de dimineață când ai plecat de acasă, nu era nici un nor pe cer, apar și mai multe motive pentru a avea o proastă dispoziție.

Dar imaginează-te pentru o clipă într-o după masă relaxantă de week-end, când stai liniștită pe terasă să admiri priveliștea din curte și încep să apară picuri răzleți de ploaie. Cu siguranță iubești acel moment și te bucuri că ploaia venită din cer, aduce la viață florile din curtea ta. Te bucuri să vezi că iarbă pare mai verde iar praful dispare într-o clipită.

Citeste si:  Îngrașă-te sănătos

Sau dacă ești în parc la plimbare și începe o ploaie caldă de vară după care apare imediat curcubeul pe cer și soarele strălucește cu putere, sufletul ți se umple de încântare. În acel moment picurii de ploaie sunt percepuți că momente divine, pline de bucurie, pentru că îmbracă natura în prospețime și încânta privirea în același timp.

În zilele de vară când mergi la ștrand sau ești la mare și te bucuri din plin de căldura soarelui, câțiva stropi de ploaie te fac să pleci de pe plajă în apă sau pe terasa cea mai apropiată. Dacă doar picură, e bine că abia te mai răcorești în timp ce savurezi un cocktail rece sau te bucuri de apa care se percepe a fi mult mai caldă, când ploaia pare că inundă bazinul sau marea.

Dar dacă începe furtuna dintr-o dată și nu mai răzbești să îți strângi lucrurile de pe plajă și mai bate și vântul pentru ca imaginea să fie completă, totul primește o conotație negativă și cu siguranță o să te simți un ghinionist învins. În acel moment, gândește-te că se poate și mai rău de atât. Ce ai zice dacă te afli într-o mașină decapotabilă pe autostradă și să nu o mai poți capota din cauza că ceva s-a defectat tocmai când picurii nervoși de ploaie se năpustesc asupra ta? Cel puțin de pe plajă ai unde să fugi, dar în această situație nu, astfel că rămâi în voia sorții și începi să vezi totul cu alți ochi.

Citeste si:  Ce spune numele tău despre tine?

Indiferent cum ar fi, ploaia ne aduce în suflet sentimente atât de diferite dar totodată ne inspiră. Dacă stai și cugeți atent la toate aceste situații, fiecare sentiment de frustrare, deznădejde, bucurie sau încântare sunt stări care ne inspiră. De ce să vezi totul cu un ochi critic când poți lăsa ploaia să îți pătrundă în suflet și în gând fără să o judeci?

Articolul precedentÎmpletește părul și fă coafuri de invidiat
Articolul următorFă un mic dejun copios

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau