Corpul tău are nevoie de nutrienţi esenţiali pentru a putea crea energie şi pentru a îşi realimenta rezervele acestei energii. Şi dacă vrei să îţi dublezi ori să triplezi forţa, energia şi productivitatea, ai nevoie de alimente bogate în nutrienţi care să îţi dea energie.

Dieta zilnică pe care o ai determină şi nivelul de energie pentru fiecare zi. Dacă tu consumi multe grăsimi şi calorii, te vei simţi greoaie, obosită şi extenuată. Dacă în schimb vei consuma mai multe fibre, pectine, calciu şi proteine, acestea te vor ajuta să fii mai energică şi într-o formă bună.
O dietă echilibrată este esenţială pentru a îţi îmbogăţi organismul cu nutrienţii de care are nevoie şi mai jos sunt toţi acei nutrienţi care te vor ajuta cu adevărat să ai mai multă energie.

Iată cele mai bune 12 alimente energizante pe care trebuie să le adaugi în dietă:

1. Portocalele
Aceste citrice delicioase sunt pline cu Vitamina C, acid folic şi potasiu şi te vor ajuta să te bucuri de gustul dulce, fără a îţi creşte nivelul zahărului din sânge. Membranele portocalelor sunt bogate în pectine şi fibre, doi nutrienţi care îţi energizează şi fortifică serios corpul.

2. Merele
Merele sunt pline de pectine şi fibre care îţi vor energiza corpul şi îţi vor da putere să lupţi împotriva oboselii şi bacteriilor. Merele se digeră într-un timp îndelungat, aşa că sunt singurele fructe care îţi vor oferi cele mai îndelungate beneficii ale nutrienţilor. Dacă vrei să te energizezi instant, pur şi simplu muşcă dintr-un măr.

3. Somonul
Somonul este cea mai bogată şi cea mai benefică sursă de acizi graşi Omega3, nutrient puternic ce scade colesterolul şi te protejează de bolile de inimă. Somonul conţine riboflavină-Vitamina B6, proteine şi niacine, nutrienţi care te vor ajuta să transformi mâncarea în energia care îţi va alimenta corpul.
Ar fi ideal să adaugi şi fier atunci când consumi somon, pentru extra-energie, aşa că ai putea să serveşti somonul preparat la grătar, alături de spanac, sau somon la cuptor alături de o farfurie plină de legume gătite la aburi şi orez brun.

4. Spanacul

Spanacul este plin de fier, nutrient vital de care corpul are nevoie pentru a produce energie. O salată de spanac este cea mai potrivită opţiune pentru prânz, deoarece te te va feri de oboseala care apare în mijlocul zilei şi îţi va da energie până la ora cinei.

5. Iaurt

Un alt aliment energizant este iaurtul. Acesta conţine magneziu, nutrient vital pentru energizarea corpului. Tot iaurtul conţine şi cantităţi mari de calciu care îţi întăreşte oasele şi muşchii. Iaurtul este un aliment puternic energizant de care te poţi bucura la micul dejun, astfel oferindu-ţi energie pentru întreaga zi. Dacă vrei să mănânci ceva bun după ce faci exerciţii fizice, iaurtul este cea mai bună alegere.

Citeste si:  UIMITOR! Ce se intampla cu corpul tau atunci cand saruti pe cineva?

6. Bananele
Bananele sunt pline de fibre, zaharuri cum ar fi sucroza, glucoza şi fructoza. Ele sunt cea mai bună alegere pentru a îţi energiza şi reface corpul. Dacă vrei o gustare care să te sature şi să îţi umple corpul de energie, trebuie doar să adaugi nişte alune şi migdale într-un bol peste banane. Ar trebui să mănânci o banană la micul dejun şi câte una după fiecare masă.

7. Leguminoasele
Leguminoasele îţi hrănesc corpul cu proteine şi carbohidraţi complecşi, iar atât iubitorii de carne cât şi vegetarienii se pot bucura de beneficiile lor sănătoase. Le poţi adăuga în sandwich-uri, în preparatele mexicane, salate şi multe altele.

8. Cartofii dulci
Cartofii dulci sunt o bună sursă de Vitamina A şi C, pe lângă că au carbohidraţi. Prin consumarea cartofilor dulci la masa de prânz, vei scăpa de oboseala care îţi cuprinde corpul în mijlocul zilei şi vei avea muşchi mai energizaţi. Sunt o opţiune extrem de sănătoasă pe care să o alegi pentru cei mici în locul cartofilor prăjiţi plini de ulei. Poţi să faci piure de cartofi dulci, sau să îi tai felii subţiri şi să îi coci pentru a obţine un snack dulceag şi crocant.

9. Migdalele

Ar trebui să ai întotdeauna o punguţă de migdale în geantă, deoarece sunt cel mai sănătos snack pe care îl poţi mânca, fiind pline de nutrienţi. Migdalele îţi vor da senzaţia de saţietate. Ele conţin cantităţi imense de nutrienţi esenţiali cum ar fi: cupru, magneziu, proteine şi riboflavină, care joacă un rol important în energizarea corpului. Nutrienţii cum ar fi cuprul şi magneziul ajută la neutralizarea toxinelor prezente în celulele organismului, în vreme ce riboflavina ajută corpul să producă energie prin oxigen.

Citeste si:  Starea de bine se obţine cu gesturi mici

10. Ouăle
Ouăle sunt cea mai bună şi bogată sursă de proteine. Un singur ou asigură 30% din necesarul zilnic de proteine, din care 97% sunt absorbite de corp. Ouăle constituie un mic dejun ideal deoarece sunt pline de aminoacizi esenţiali care sunt vitali în reconstruirea muşchilor corpului şi care îţi dau putere. Aşa că ar trebui să începi să te bucuri mai mult de ouă şi să le încorporezi în diverse reţete, cum ar fi omletă, scramble, prăjite sau fierte.

11. Mierea
Mierea este cel mai grozav aliment energizant pe care natura ţi-l poate oferi. Este un îndulcitor natural care este ideal pentru refacerea şi energizarea muşchilor după o activitate intensă şi de asemenea te ajută să îţi alimentezi şi să fortifici muşchii pentru a îţi îmbunătăţi performanţa din timpul exerciţiilor fizice. Este pe ultimele locuri în indexul glicemic şi atunci când este combinată cu apă călduţă şi lămâie, are beneficii minunate în ceea ce priveşte pierderea kilogramelor şi sănătatea. Ar trebui să înlocuieşti îndulcitorii artificiali cu miere şi pentru un mic dejun bogat în nutrienţi, nu trebuie decât să amesteci mierea cu iaurt.

12. Orezul brun
Orezul brun este plin de mangan, un mineral bogat în nutrienţi care ajută corpul să extragă energia din carbohidraţi şi proteine. Manganul umple corpul de energie şi te va ajuta să te simţi energizată şi în priză pe tot parcursul zilei. Cea mai bună parte este că orezul brun poate fi gătit în diverse feluri şi consumat alături de aproape orice, cum ar fi de leguminoase, legume, carne şi chiar fructe de mare. O masă ce constă în orez brun cu siguranţă te va face să te simţi plină şi îţi va da o senzaţie de saţietate timp îndelungat.

Reţine, corpul tău are nevoie de nutrienţi esenţiali ca să se poată reface şi pentru a îşi reumple rezervele de energie. Fiecare nutrient aduce beneficii diferite şi este responsabil de altceva şi de aceea trebuie să asiguri corpului o doză echilibrată a acestor nutrienţi. Înlocuieşte grăsimile cu fibre, proteine, vitamine şi calciu şi vei observa schimbările magice pe care acestea le fac în corpul tău în cel mai scurt timp.

Articolul precedentRemedii pentru sughiţ: 9 trucuri prin care poţi face sughiţul să se oprească
Articolul următorTaţii împărtăşesc impresii extrem de sincere despre alăptare

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau