Fă-ți obiceiul să mănânci întotdeauna un mic dejun consistent pentru a începe ziua plin de energie și voie bună. Sigur că dacă ești un fumător înrăit acest lucru pare greu de imaginat, cel puțin asta spun cei mai mulți care fumează. Dimineața pentru ei este momentul suprem de relaxare când beau o cafea tare și o asociază cu mai multe țigări.

Gândește-te că nu este deloc sănătos să adopți acest obicei, de aceea ar trebuie să faci o schimbare în viața ta. De ce să nu iei un mic dejun rapid dacă tot nu poți mânca mult de dimineață și apoi să bei cafea și să fumezi țigări? Cu siguranță, dacă încerci în fiecare zi să mănânci câte puțin înainte de a aprinde prima țigară, organismul îți va mulțumi. De fapt organismul uman este ca un mecanism, iar combustibilul pe baza căruia funcționează este  mâncarea.

Dacă nu mai mănânci de la cină până a doua zi la amiază, ai mai mult de 12 ore de repaus când organismul se zbate să funcționeze așa cum vrei tu. Practic organismul își caută resursele necesare pentru a face muncă fizică sau psihică sau poate chiar pe amândouă într-o zi și este extrem de greu când lipsește combustibilul. Mai mult decât atât, în lipsa mâncării, organismul este invadat de nicotină și cafea. Un mic dejun chiar și pe fugă este remediul perfect în această situație.

Citeste si:  Părinți obosiți și copii stresați. Cum depășim această etapă?

Iar dacă ești părinte, învață copiii că trebuie să ia micul dejun înainte de a merge la școală. Chiar dacă în timpul săptămânii ritmul alert al dimineții nu îți permite să pregătești întotdeauna mâncarea preferată, în zilele de week-end răsfățați copiii cu un mic dejun așa cum vor ei. Cei mici vor avea acest obicei și când vor crește mari, iar acesta le aduce numai avantaje.

Dacă obișnuiești deja să iei micul dejun în fiecare zi cu familia și chiar îți place să îl pregătești, cu siguranță atunci când se întâmplă ceva neașteptat și nu ai timp să mănânci de dimineață simți o stare de slăbiciune. Aceasta se datorează faptului că organismul tău este învățat să funcționeze foarte bine atunci când este alimentat și în mod automat, se simte slăbit dacă micul dejun lipsește. Prin urmare, tu te vei simți lipsită de energie și vei înțelege mai bine, cât de rău este să nu mănânci de dimineață.

Citeste si:  Activități în familie pe timp de coronavirus

Fă un mic dejun delicios și diversifică meniul în așa fel încât să le aduci un strop de bucurie copiilor încă de dimineață și să înseninezi privirea soțului de la prima oră. Vei vedea că ziua va fi și mai frumoasă după ce v-ați așezat cu toții la masă și ați savurat din preparatele pregătite de tine. Lasă-te cuprinsă de imaginație și fă un mic dejun rapid și sănătos, din care să nu lipsească alimentele pline de fibre și un suc de fructe proaspete.

Articolul precedentLasă-te inspirat de ploaie
Articolul următorCe este anxietatea de seara si cum o controlam pentru a avea un somn linistit

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau