Este destul de important sa petreci cat mai mult timp cu partenerul tau de viata inainte de a te culca. Nu conteaza cat timp – o ora, sau doar cateva minute. Bucurati-va unul de celelalt si aratati-va dragostea, este tot ce aveti nevoie.

Am facut o lista cu cateva sfaturi simple, dar foarte eficiente furate de la psihlogi. De asemenea, v-am pregatit si un bonus special.

1. Treceti telefoanele pe modul silentios si puneti-le la distanta


Dependenta de social media suprima eliberarea de oxitocina in corpul tau. Acest hormon este responsabil de intimitatea emotionala. Psihoterapeutii ne sfatuiesc sa respectam o regula simpla: punem telefoanele pe silentios si la distanta dupa ora 21:00 punct.

2. Uita de munca


Incearca sa uiti de serviciu si nu mai verifica mailul cand esti in pat. Este mult mai bine sa petreceti acest timp impreuna si sa va odihniti pentru a putea fi mai productivi la locul de munca a doua zi. Evita sa vorbiti despre munca, probleme financiare sau orice altceva care face ca partenerul tau sa se simta ingrijorat.

3. Mergi la culare in acelasi timp cu partenerul tau


Multe cupluri nu se vad toata ziua si au obiceiul de a merge la culcare in momente diferite. Potrivit psihologului Curt Smith, cuplurile fericite se spala pe dinti si se culca impreuna in acelasi timp. Ii ajuta sa mentina caldura si intimitatea relatiei lor.

Citeste si:  5 mituri despre raceala de primavara

4. Urmati o rutina


Urmand aceeasi rutina de culcare in fiecare seara, te va ajuta sa dormi mai bine. In timp ce urmezi o rutina familiara, creierul tau primeste un semnal ca se apropie ora de culcare si te pregateste pentru somn. Daca urmezi aceeasi rutina impreuna cu partenerul tau, aceasta va face relatia mai intima si mai de incredere.

5. Purtati discutii pline de iubire


Fiti atenti la sentimentele celuilalt. Nu trebuie sa oferiti sfaturi sau sa gasiti solutii imediate la probleme. Uneori dorim pur si simplu sa vorbim si sa simtim grija si sprijinul celor dragi.

Psihologul sugereaza sa dedici cateva minute inainte de culcare pentru a-ti exprima sentimentele pozitive partenerului tau. Acest lucru va va ajuta sa incheiati ziua cu o nota pozitiva si va veti simti mai bine. De asemenea, are o influenta pozitiva asupra dispozitiei generale.

Incercati sa uitati de tot ceea ce s-a intamplat in acea zi si lasati toate problemele si ingrijporarile in afara usii dormitorului. Spune-i partenerului tau cat de mult il iubesti sau o iubesti. Este foarte important sa fii serios si sincer atunci cand iti exprimi sentimentele.

6. Nu va certati si nu intrati in discutii contradictorii


Curt Smith ne aminteste sa incercam sa nu avem conversatii cu argumente aprinse inainte de a ne culca. O lupta conversationala inainte de somn nu ajuta niciodata la rezolvarea problemei. In plus, este mai greu sa adomiti amandoi si a doua zi va veti simti deprimati.

Citeste si:  Mândria femeilor – un decolteu frumos

7. Pastrati dormitortul doar pentru voi


Potrivit psihologului Michael Viner-Davis, singura data cand iti poti lasa copii sa doarma in pat este atunci cand au un cosmar. In toate celelalte momente dormitorul vostru trebuie sa fie spatiul vostru privat. Trebuie sa aveti acel spatiu pentru ca voi doi si sa va mentineti intimitatea.

8. Nu impartiti patul cu animalele de companie


63% dintre persoanele care dorm cu animalele de companie nu dorm suficient. Animalul tau de companie nu poate dormi toata noaptea si adesea va deranjeaza somnul. Mai mult, decat atat, daca ai un animal de companie in patul tau incalci regula 2.

9. Faceti-va reciproc un masaj


Specialistii de la Fundatia Nationala a Somnului confirma ca un masaj usor si relaxant inainte de culare imbunatateste calitatea somnului, reduce anxietatea si apropie cuplurile.

10. Nu uitati de imbratisari si saruturi


Nu uitati sa va sarutati inainte de a va culca si sa va alintati cateva minute cand sunteti deja in pat. Acest lucru este foarte relaxant si evoca emotii pozitive. Psihologii sunt increzatori ca, daca te imbratisezi cu persoana iubita in timp ce te pui la somn, relatia ta nu va avea probleme.

Articolul precedent7 exercitii simple pentru un bust frumos si atractiv
Articolul următorDE SPERIAT! Ce se intampla cu corpul tau atunci cand mananci taitei instant

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau