Dacă vreți să gătiți ceva rapid și bun care să nu conțină carne atunci cu siguranță această rețetă vă ajută să pregătiți un prânz sau o cină delicioasă și ușoară.

Dat fiind faptul că musacaua conține în mare parte legume, este un preparat foarte sănătos și va ajută să vă mențineți o siluetă de invidiat. Folosiți ingrediente proaspete, puneți dragoste în mâncare și veți vedea că puteți depăși așteptările chiar și celor mai pretențioși membrii ai familiei.

Cine nu vrea să petreacă prea mult timp în bucătărie și își dorește să se bucure din plin de fiecare clipă cu familia și cu prietenii va iubi această rețeta. Pregătiți rapid o mâncare apetisantă și încântați-i pe cei din jur.

Acest preparat va atrage multe laude și poate chiar v-a stârni invidia pentru că v-a ieșit excelent. Partea bună este că oricine este liber să încerce rețeta de musaca grecească și își poate răsfăța familia cu acest deliciu.

Chiar dacă sunteți obișnuiți ca acest preparat sa aibă la bază carne, o puteți înlocui foarte bine cu un amestec de ciuperci și soia aromatizate cu tot felul de condimente.
O să vedeți că este o mâncare sățioasă cu un gust foarte bun. Conține vinete, dovlecei și cartofi și reprezintă combinația perfectă pentru cei care iubesc legumele la cuptor. Vinetele și dovleceii conțin nutrienți benefici corpului iar aroma ciupercilor se potrivește perfect cu aceste legume.

Citeste si:  Schimbare de design versus schimbare de sine

Dar haideți să vedem mai bine despre ce este vorba.

Ingrediente

  • o lingură de ulei de măsline
  • 3 cartofi mari
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 vinete medii
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 100 g soia granule sau cubulețe
  • 1 cană roșii tocate
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 ceapă mare
  • un vârf de nucșoară
  • o lingură de unt vegan
  • sare, piper și boia după gust

Mod de preparare
Pentru început puneți cartofii la fiert și lăsați-i până se pătrund. Din momentul fierberii în aproximativ un sfert de oră ar trebui să fie gata. Nu scurgeți toată apa de pe cartofi, pentru că o să aveți nevoie de puțină apă pentru a prepara piureul de cartofi. Adăugați sare, piper, usturoiul pisat, untul vegan și nucșoară (dacă nu va place acest condiment puneți să îl înlocuiți cu altceva sau puteți renunța la el). Mixați bine piureul până ce va avea un aspect pufos.

Separat, adăugați într-un vas soia, boia, sare și piper și turnați deasupra apă fiartă. Lăsați soia să se înmoaie pentru 10 minute apoi puneți-o la scurs.
Tăiați vinetele felii, condimentați-le cu sare și piper și puneți-le într-o tavă cu hârtie de copt pe care ați stropit-o în prealabil cu puțin ulei. Dați vinetele la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru un sfert de oră. Acestea se vor rumeni ușor și vor deveni de-a dreptul apetisante.

Citeste si:  Cele 4 stiluri de parenting. Tu ce fel de părinte ești?

Apoi tăiați ceapa mărunt și căliți-o la foc mic să nu se ardă. Adăugați ciupercile tocate și lăsați totul pe foc pentru încă 10 minute. Puneți peste ciuperci roșiile tocate, soia, pasta de tomate și amestecați. Lăsați-le puțin să se aromatizeze și apoi stingeți focul.

Acum începeți procedura de aranjare în tavă. Puneți un start de felii de vinete coapte, peste care adaugați amestecul de ciuperci, apoi un alt strat de felii de vinete iar la final piureul de cartofi.

Lăsați musacaua la cuptor pentru o jumătate de oră până când vedeți că se rumenește frumos. Când este gata scoateți-o din cuptor, tăiați-o felii și savurați acest preparat alături de familie și prieteni. Musacaua se potrivește perfect cu un pahar de vin roșu și poate fi servita atât caldă cât și rece.

Articolul precedentCum să previi tensiunea arterială
Articolul următorTrucuri care vă ajută să arătați cât mai bine în fața camerei

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau