Toate femeile vor să aibă un păr lung, strălucitor şi mătăsos. În general, îngrijirea părului este un proces complex ce presupune o igienă adecvată, hidratare, curăţare, tratamente şi aranjare. La fel ca şamponarea şi aplicarea uleiurilor, utilizarea balsamului este la fel de importantă deoarece produsele de styling, uscătoarele şi plăcile de întins părul, au efecte dăunătoare asupra părului. Din fericire, cu ajutorul unor balsamuri naturale de păr, poţi repara acele daune. În principiu aceste balsamuri hrănitoare vor hrăni foliculii de păr cu proteine esenţiale şi vitamine, astfel prevenind căderea părului. Mai mult decât atât, se previne uscarea şi zbârlirea părului cu ajutorul balsamurilor naturale pentru păr. De asemenea conferă părului un luciu şi o strălucire naturală. Nu mai cheltui o grămadă de bani pe balsamurile artificiale, pline de chimicale, care fac rău părului şi alege naturalul, cu ajutorul acestor balsamuri de păr făcute în casă, pentru rezultatele dorite.

1Balsam natural făcut în casă cu scorţişoară, miere şi lapte

Mierea este faimoasă pentru faptul că poate trata buzele crăpate. Tot mierea conferă hidratare părului şi pielii, este un eficient umectant natural. Laptele conţine caseină şi zer, contribuind la volum, luciu şi hidratarea părului. Scorţişoara pe de altă parte, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui către scalp şi rădăcini, astfel făcând părul mai sănătos şi mai puternic. Astfel că această combinaţie de miere şi lapte cu proteine hrănitoare, este un balsam minunat pentru părul încreţit.

Ingrediente necesare:
• 2 linguri de scorţişoară
• 2 linguri de miere
• 2 ouă
• 4 linguri de lapte
• ¼ cană de maioneză

Preparare:
Pune toate ingredientele într-un bol de sticlă şi amestecă-le bine. Pune bolul în apă caldă pentru a fi uşor călduţ. Aplică mixtura călduţă pe scalp şi păr, pune-ţi o cască de duş şi prinde-o bine cu un prosop. Lasă balsamul să acţioneze cam jumătate de oră. Clăteşte-te bine şi spală-te cu şamponul obişnuit. Repetă acest procedeu de două ori pe săptămână pentru rezultate mai bune.

2Balsam cu portocală, iaurt şi lapte de cocos

Poţi preveni căderea părului şi poţi lupta mai uşor contra mătreţii cu acest balsam natural de păr. Portocala conţine substanţe naturale care îţi vor hrăni părul, îl vor face moale, puternic şi strălucitor. Pe lângă asta, portocala este plină de bioflavonoizi şi vitamina C, ce previn ruperea firelor şi încurajează creşterea părului. Laptele de cocos hidratează şi hrăneşte părul, datorită vitaminei E şi grăsimilor.

Ingrediente necesare:
• 1 cană de iaurt bio
• ¼ cană suc de portocală
• 4 linguri de zeamă de lămâie
• ¼ cană lapte de cocos
• 1 ou

Preparare:
Amestecă toate ingredientele într-un bol şi aplică mixtura pe părul umed şi acoperă-l cu o cască de duş. Lasă balsamul să acţioneze 30 de minute, apoi spală-te bine cu un şampon blând. Repetă procedeul o dată pe săptămână pentru un păr minunat.

3Balsam natural cu avocado, oţet de cidru de mere şi unt shea

Acest balsam natural pentru păr făcut în casă este minunat pentru persoanele cu păr ondulat şi fire groase, deoarece este un lubrifiant ce ajută la descâlcirea şuviţelor şi defineşte buclele. Dar este bun pentru toate tipurile de păr.

Citeste si:  Trucuri care vă ajută să vă găsiți parfumul perfect

Ingrediente necesare
• 1 avocado copt
• ½ cană unt shea
• 3 linguri de oţet de cidru de mere

Preparare:
Amestecă ingredientele cu ajutorul blender-ului. Aplică balsamul pe scalp şi păr şi dacă este nevoie pune-ţi o cască de duş. Lasă balsamul să acţioneze 30 de minute şi clăteşte-te cu apă. Foloseşte balsamul de două ori pe lună pentru rezultate mai bune.

4Balsam natural făcut în casă cu banană, ulei de măsline şi miere

Acest balsam natural făcut în casă este minunat pentru a avea un păr mătăsos şi moale. Beneficiile uleiului de măsline pentru corp şi păr sunt binecunoscute. Uleiul de măsline conferă părului hidratarea necesară penetrându-l în profunzime, în vreme ce banana reduce încreţirea lui.

Ingrediente necesare:
• 1 banană coaptă
• 2 linguri de miere
• 2 linguri ulei de măsline

Preparare:
Amestecă ingredientele cu ajutorul blender-ului până când obţii o pastă. Aplică balsamul pe păr şi lasă-l 30 de minute. Evita scurgerea măştii prin purtarea unei căşti de duş şi clăteşte-te bine cu apă după aceea. Foloseşte balsamul o dată pe săptămână.

5Balsam cu ouă, maioneză şi iaurt

Iaurtul din acest balsam ajută părul să fie lucios şi moale. Poate trata căderea părului şi părul deteriorat. Ouăle conţin vitamine ce îmbunătăţesc uleiurile naturale ale scalpului, astfel reducând mătreaţa şi uscarea părului, în acelaşi timp întărind foliculii de păr. Şi ele previn căderea părului.

Ingrediente necesare:
• 1 cană de iaurt bio
• ½ cană de maioneză
• 1 ou

Preparare:
Ca şi în cazul celorlalte balsamuri, trebuie să amesteci ingredientele într-un bol de sticlă. Aplică balsamul pe păr, pune-ţi o cască de duş şi lasă-l să acţioneze 40 de minute. Clăteşte-te cu apă călduţă nu caldă sau fierbinte. Spală părul cu un şampon blând. Foloseşte balsamul de două ori pe săptămână pentru rezultate optime.

6Balsam pentru păr făcut în casă cu ulei de cocos şi miere

Uleiul de cocos ajută în mod natural părul gri să se facă negru, în timp ce mierea ajută la hidratarea părului. Hidratează şi întăreşte foliculii de păr.

Ingrediente necesare:
• 4 linguri ulei de măsline
• 2 linguri de miere

Preparare:
Amestecă ingredientele într-un bol de sticlă micuţ. Pune bolul într-un vas cu apă caldă. Aplică amestecul pe părul umed şi pe scalp. Pune-ţi o cască de duş şi spală părul cu apă caldă, după 30 de minute. Ar trebui să foloseşti balsamul de 2-3 ori pe săptămână pentru rezultate optime.

7Balsam natural făcut în casă cu ulei de vitamina E şi unt shea

Untul shea este unul dintre ingredientele populare din produsele de îngrijire a pielii, datorită faptului că hidratează şi hrăneşte pielea. Untul shea este şi ingredientul natural ideal pentru tratarea vârfurilor despicate. Ajută la îngroşarea firelor de păr şi la un volum mai mare.

Citeste si:  7 produse care iti vor face pielea sa radieze de frumusete

Ingrediente necesare:
1 cană unt shea
½ cană ulei de măsline
1 linguriţă ulei de vitamina E

Preparare:
Într-o tigaie, topeşte untul shea la foc mediu. Adaugă uleiul de măsline şi amestecă-le cu o lingură. Ia tigaia de pe foc şi lasă amestecul să se răcească bine. Adaugă linguriţa de ulei de vitamina E şi amestecă bine până când obţii o consistenţă de mousse. Aplică amestecul pe tot părul şi lasă-l să acţioneze timp de o oră, după care spală-ţi părul cu un şampon blând. Poţi păstra restul de amestec într-un recipient bine închis până la următoarea utilizare. Ar trebui să repeţi procedeul de două ori pe lună pentru rezultate cât mai bune.

8Balsam cu gel de aloe vera şi ulei de susan

Uleiul de susan luptă contra infecţiilor datorită agenţilor săi antifungici şi antibacterieni, astfel că este un minunat ingredient pentru a scăpa de mătreaţă, ciuperci ale scalpului, infecţii ale scalpului sau mâncărimi. Gelul pur de aloe vera ajută la calmarea şi răcorirea scalpului şi reduce inflamaţia.

Ingrediente necesare:
• 2 linguri ulei de susan
• 2 linguri gel aloe vera
• 1 cană iaurt bio
• 1 lingură ulei de măsline

Preparare:
Într-un vas de sticlă amestecă ingredientele pentru a obţine o pastă. Aplică pasta pe părul umed şi las-o 60 de minute să acţioneze. Clăteşte-te cu apă şi spală-ţi părul cu un şampon blând. Aplică balsamul o dată pe săptămână.

9Tonifiant natural făcut în casă cu mentă şi ceai

Această combinaţie de ceai şi mentă este unul dintre cele mai bune remedii naturale făcute în casă pentru tratarea părului gras. Atât ceaiul negru cât şi cel verde, sunt bune pentru păr deoarece acest amestec de ceai conţine mineralele şi vitaminele ce ajută părul încâlcit şi îl fac uşor de coafat şi în acelaşi timp moale. Menta ajută la răcorirea scalpului şi previne infecţiile acestuia, cât şi iritaţiile din timpul verii.

Ingrediente necesare:
1 mână de frunze de mentă
2 linguri de frunze de ceai negru
3 căni de apă

Preparare:
Spală bine frunzele de mentă şi toacă-le. Pune o cană de apă la fiert şi când începe să clocotească pune frunzele de mentă. Lasă la fiert până când cantitatea de apă scade la jumătate. Strecoară ceaiul. Pune-l la răcit. Într-o tigaie încălzeşte o cană de apă şi adaugă frunzele de ceai. Fierbe-le cam şase minute sau până când obţii un concentrat. Strecoară ceaiul şi lasă-l la răcit. Amestecă ceaiul de mentă cu cel negru. După ce te speli cu şampon, clăteşte-ţi părul cu amestecul obţinut pentru a te bucura de un păr împrospătat, strălucitor şi mătăsos. Repetă procedeul de 2-3 ori pe săptămână.

Ajută-ţi părul cu ingredientele date de natură şi uită de produsele din comerţ pline de chimicale.

Articolul precedentDe la alăptare la mâncarea pentru bebeluşi. Cât ar trebui un bebeluş să mănânce?
Articolul următorUlei de cocos pentru păr: bun sau rău

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau