Am avut ceva kilograme în plus, însă acum am slăbit. Burta a dispărut, însă din cauză că pielea se întinsese aşa mult ca să poată acoperi toată acea greutate în plus, acum am vergeturi. Uite care e chestia: nu o să mai poţi scăpa complet de vergeturi. O să le ai în permanenţă. Mai bine să ştii asta de pe acum, înainte să începi să cheltui o poală de bani pe operaţii sau leacuri miraculoase. Există o grămadă de produse, care se adresează în special femeilor şi mamelor, însă nici unul dintre ele nu vor face vergeturile să dispară. În orice caz poţi totuşi să le faci mai puţin vizibile. Şi pentru că poţi face asta, nu o să fie nevoie să mergi la plajă trei sferturi îmbrăcată. Nu ar trebui să îţi fie aşa de ruşine cu vergeturile, mai ales că le poţi face mai puţin vizibile.

Soluţie rapidă pentru vergeturi: Machiajul corpului
Există anumite produse cum ar fi corectorul şi machiajul pentru corp, care tind să fie mai dense şi să dureze mai mult decât cele pentru faţă. Acestea te vor ajuta să acoperi vergeturile. Deşi nu sunt ieftine, cu siguranţă sunt o soluţie rapidă în caz de urgenţă.


Cauzele vergeturilor

Vergeturile sunt de fapt cicatrici. Acestea apar atunci când iei sau pierzi mult în greutate dintr-o dată, deoarece pielea trebuie să se extindă ori să se contracte, fără ca acesta să fie un proces natural obişnuit. Aceste vergeturi pot fi mov, roşii, rozalii sau albicioase. De obicei se estompează în timp, nu sunt o problema gravă şi nici nu dor.


Cele mai bune moduri de tratare a vergeturilor

Cremele cu tretinoin sunt cele mai bune ca raport calitate preţ. Tretinoina, care provine dintr-o formă acidă a vitaminei A, stimulează producţia de colagen, iar colagenul ajută pielea să fie catifelată şi fermă. Asta, desigur, ajută la scăderea apariţiei vergeturilor din cauza pielii lăsate. Ţine minte însă că aceste creme au efect doar asupra noilor vergeturi (cele roşii, mov sau roz), tretinoina nu are efect asupra vergeturilor vechi. Aceste creme ar trebui evitate de femeile însărcinate sau care alăptează.

Citeste si:  Greşeli de makeup ce te îmbătrânesc cu 10 ani

Terapia cu laser cu lumină intens pulsată
Această procedură implică un dispozitiv ce ţinteşte vasele de sânge care se află sub vergeturi. Prin impulsurile luminoase, vasele de sânge sunt distruse, însă celelalte celule rămân intacte şi nevătămate. Prin aceasta se stimulează creşterea nivelului de colagen şi elastan. Tratamentul funcţionează bine asupra vergeturilor noi şi costul poate diferi în funcţie de cabinet.

Microdermabraziunea.
Această procedură estetică practic presupune eliminarea primului strat de celule moarte de piele, astfel încurajând producerea de colagen. Procedura necesită mai multe şedinţe (până la 12) pentru a vedea rezultatele. Poţi beneficia de ea în spa-uri, la cabinetul chirurgului estetician, sau în cel al dermatologului.

Laserul
Acest tip de tratament cu laser schimbă culoarea pielii acolo unde sunt vergeturi. Laserul cu ultraviolete ajută la producerea melaninei, ce închide nuanţa pielii. Scopul este modificarea culorii vergeturilor şi apropierea ei de cea a nuanţei pielii din jur. Şi această procedură necesită mai multe şedinţe (până la 20).

În concluzie: discută cu doctorul. El va putea să te îndrume în direcţia corectă, în funcţie de vergeturile pe care le ai. Aceste tratamente necesită de obicei bani şi timp. Doctorul te va ajuta să te hotărăşti care dintre ele va fi cel mai eficient.

Citeste si:  Cum sa calculezi ora perfecta pentru somn si trezit

Cum să previi vergeturile
Menţine-ţi greutatea. Vergeturile apar când pielea ta trebuie să se întindă. De aceea, cel mai uşor mod în care te poţi feri de vergeturi, ar fi să eviţi întinderea ei. În orice caz, dacă ai kilograme în plus (cum am avut eu), beneficiile unei greutăţi normale ar trebui să fie pe primul loc şi nu teama că vei avea vergeturi. Desigur ar trebui să mergi la un doctor pentru a slăbi sănătos.

Hidratează-te
Asigurându-te că organismul tău primeşte destulă apă, vei avea o sănătate bună şi o piele hidratată elastică, ceea ce înseamnă un risc scăzut de vergeturi.


Creme, creme, creme

Utilizarea unui produs pe bază de colagen, de câteva ori pe zi, va scade semnificativ efectele pierderii în greutate. Ca să obţii rezultate şi mai bune, ia-ţi puţin timp în care să pui un prosop cald, umed, peste vergeturi, după ce te dai cu acea cremă, cam 10 minute.

Remedii naturale pentru vergeturi

Uleiul de levănţică. Uleiul de levănţică aplicat pe vergeturi le va face să se estompeze. Şi vei mirosi foarte frumos.

Aloe vera, uleiul de măsline şi capsulele cu vitamine. Poţi face un amestec cu care să te dai pe zonele afectate pentru a le face mai puţin vizibile. Amestecă ½ cană de ulei de măsline, ¼ de cană de gel aloe vera şi conţinutul a şase capsule cu vitamina E şi patru de vitamina A. Pune-l la frigider o oră şi apoi aplică-l direct pe vergeturi.

Untul de cacao. Aplicarea untului de cacao pe burtă în timpul sarcinii te-ar putea ajuta să te fereşti de vergeturi. Plus că mirosul e minunat. Asigură-te că produsul este organic

Articolul precedentDieta Weight Watchers te invata cum sa iti calculezi mancarea
Articolul următor3 plante verzi care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia de primavara

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau