Dacă ții la frumusețea pielii tale și îți dorești să menții prospețimea și tinerețea pielii timp îndelungat, e bine să aplici cu strictețe câteva sfaturi simple care îți sunt de mare folos.

Fără machiaj peste noapte – REGULA DE AUR

Asigurați-vă că vă îndepărtați machiajul înainte de a merge la culcare. Pielea trebuie să respire peste noapte. Iar machiajul împiedică acest lucru, deoarece păstrat peste noapte înfundă porii care pot provoca riduri sau puncte negre. Nu aveți un produs de îndepărtare a machiajului? Puneți puțîn ulei de măsline pe un tampon de bumbac și masați ușor uleiul pe față pentru a scăpa de machiaj și murdărie.

Nu uitați: exfolierea este indispensabilă. Cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână, exfoliați-vă pielea pentru a îndepărta straturile de piele moartă. Veți remarca sigur că aveți tenul luminos și o piele mai strălucitoare. De asemenea, puteți aplica o pastă de nucă de cocos sub formă de pulbere cu iaurt pentru a vă exfolia pielea, deoarece antioxidanții ajută la îndepărtarea murdăriei și la hidratarea pielii radiante.

Soarele și pielea

Aplicați protecție solară cu SPF de cel puțin 15, care blochează atât razele UVA, cât și UVB. Întrucât o viață de expunere la soare poate provoca riduri, pete ale vârstei și alte probleme ale pielii, trebuie să vă protejați pielea de soare. Asigurați-vă că pe eticheta scrie „noncomedogenic” sau „nonacnegenic”, astfel încât produsul să nu tindă să blocheze porii.

Citeste si:  Cum sa repari rapid si simplu parul degradat si deteriorat

Nu neglijați protecția solară, indiferent dacă este înnorat sau frig afară .Dacă vă îndreptați către o plajă sau în jurul suprafețelor reflectoare, cum ar fi zăpada sau gheața, lăsăți-vă pielea să beneficieze de mai multă protecție solară cu SPF de cel puțin 30.

Ești ceea ce mănânci

Fiți mereu conștientă de ceea ce aveți în farfurie. Mâncați fructe proaspete, verdeață, proteine ​​suficiente și vitamine. O dietă bogată în vitamina C și săracă în grăsimi și zahăr promovează pielea radiantă. Luați în considerare o dietă cu conținut scăzut de zahăr, care poate menține nivelul insulinei scăzut, permițând celulelor să mențină un echilibru sănătos.

Evitați alimente picante și fermentate, sare, citrice, mâncare prăjită. În schimb, favorizați alimentele sănătoase. Fructele și verdețurile proaspete oferă nutrienți pentru o piele frumoasă.

Exerciții fizice

Faceți exerciții fizice în mod regulat. Alergarea, joggingul și yoga vor oferi corpului vostru circulația necesară a sângelui și, de asemenea, vor accelera procesul de detoxifiere în organism.  Veți observa o strălucire pe față după ce ați făcut antrenament. Dacă nu aveți timp să alergați, faceți o plimbare rapidă în jurul blocului.

Citeste si:  Ce cosmetice NU ai voie sa folosesti atunci cand esti insarcinata sau alaptezi

Somnul de frumusețe

Încercați să dormiți cel puțîn 8 ore în fiecare seară. Dacă nu dormiți suficient, pielea obosește la fel că și ține – apar riduri și pete. Deci nu riscați. De asemenea, puteți aplica miere pe față de două ori de trei ori pe săptămână pentru a calma și vindeca pielea naturală. Nu uitați să vă spălați și să vă hidratați fața înainte de a merge la culcare. Pentru pielea uscată, utilizați produse de curățare mai blânde, fără alcool. Aplicați multă hidratare și evitați apa fierbinte, deoarece usucă excesiv pielea.

Hidratați-vă suficient

Bea multă apă zilnic, cel puțin 8 pahare, dacă nu mai mult. De asemenea, mănâncă fructe și legume care au un conținut ridicat de apă, precum pepene verde, castraveți, portocale, căpșuni, grapefruit și cantalup. Un truc – bea apă dintr-o sticlă de culoare albastră, deoarece are un efect de răcire. Apa de trandafiri menține echilibrul pH-ului și hidratează în mod natural pielea.

 

Articolul precedentActivități tata fiu
Articolul următorCe puteți face cu zațul de cafea

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau