Pentru început, veştile în ceea ce priveşte domeniul neurologiei, nu sunt aşa bune: referitor la un studiu recent, declinul cognitiv se poate instala mai devreme de vârsta de 45 de ani, mult mai repede decât e normal. Dar înainte să începi să te panichezi, trebuie să te  gândeşti că există un motiv pentru care să speri:

Cercetătorii din toată lumea ne învaţă că ne putem „construi” creierele – făcându-le mai mari şi mai inteligente – prin a-i hrăni cu nutrienţii potriviţi. În cele ce urmează, îţi voi prezenta o listă cu alimentele ce trebui să le pui neapărat pe lista de cumpărături.

Sâmburii de floarea-soarelui – aceştia îţi oferă o doză de vitamina E, un nutrient ce pare să apere neuronii de la distrugerea celulelor de către radicalii liberi. După un studiu făcut pe câţiva subiecţi cu vârsta cuprinsă între 55 şi 60 de ani, cercetătorii de la Harvard au descoperit ca persoanele ce consumă cel mai mult vitamina E sunt mai puţin predispuşi de să dezvolte demenţă decât cei care consumă mai puţină vitamina E. O alternativă la sâmburii de floarea-soarelui, este untul de migdale.

Citeste si:  Afecteaza vaccinul anti SARS CoV 2 fertilitatea? Femeile insarcinate pot sa faca vaccinul?

În 2011, oamenii de ştiinţă au observat că persoanele cu o carenţă de vitamina B12, au performanţele scăzute când vine vorba de un test de memorie de lungă durată. Prea puţină vitamină B12, poate duce la degenerarea învelişului de melanină – înveliş protectiv ce se află în jurul nervilor care permit impulsurilor să circule direct spre creier. Principala sursă este iaurtul şi brânza elveţiană, dar în general majoritatea lactatelor.

Cerealele integrale reprezintă o sursă bogată de vitaminele B, C, D şi E – ba mai mult, este o combinaţie perfectă ce scade riscul de a te îmbolnăvi de Alzheimer. În 2012, un studiu a arătat că subiecţii cu un grad ridicat de aceste vitamine, prezintă minţi mai sănătoase şi scoruri mai mari la testele vizual-spaţiale.

Citeste si:  8 dintre cele mai bune diete pentru femeile care vor sa slabeasca

Peştele gras e plin în Omega 3, si un studiu sugerează faptul că aceşti nutrienţi sunt esenţiali pentru a-ţi menţine o minte sănătoasă. O alternativă la peştele gras pot fi nucile, ce contribuie mult la memorie.

Gălbenuşurile din ouă sunt pline de vitamina D, ce ajută la distrugerea plăcilor insolubile ce determină Alzheimerul. Cercetătorii de la Universitatea Exter din Marea Britanie, au examinat 858 de oameni şi au descoperit că cei care aveau deficienţe în vitamina D, erau cu 60% mai mulţi faţă de acum şase ani.

Articolul precedent8 super mâncăruri pentru gripă
Articolul următorMancare de ardei gras

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau