De cele mai multe ori, in sarcina, te vezi si esti perceputa de catre cei din jur ca fiind un ou cu surprize, pana sa se afle daca burtica ascunde un baietel sau o fetita. Ei bine, inca din cele mai vechi timpuri, se practica testele babesti de identificare al sexului copilului; curiozitatea si nerabdarea stau la baza acestor mici jocuri si metode de aflare; in plus, sunt obiceiuri haioase si relaxante, care, fara doar si poate accentueaza curiozitatea (femeia vrea sa afle daca rezultatul ecografic coincide cu presupunerea, cu rezultatul metodei babesti de identificare).

Fetita sau baietel – metode de pus in practica in sarcina:

1.Folosirea sarii: o persoana presara sare in parul gravidei (fara ca aceasta sa stie); in acel moment, impulsul este de a duce mana la ochi sau la nas, gest ce poate prezice daca bebelusul este fetita sau baietel. Astfel, daca femeia duce mana la gura, este vorba de o fetita, iar daca duce mana la ochi, copilul este baietel.

2.In functie de poftele alimentare: daca viitoarea mama prefera dulciurile, se zice ca va naste o fata, iar daca tinde sa consume multe produse sarate sau acre va avea un baietel.

Citeste si:  Alfabetul vitaminelor, care este rolul vitaminelor si al mineralelor in cresterea copiilor

3.Pozitia si forma burtii indica sexul copilului, astfel ca, daca burtica este pozitionata jos, ascunde un baietel, iar daca pozitia burtii este mai sus, sigur e fata; iar daca burta este tuguiata, e semn ca ar fi baiat si daca e umflata si plata, ascunde o fata.

4.Metoda acului (boldului) sau al inelului: se agata unul dintre cele 3 obiecte de un fir de par sau de un fir de ata si se tine deasupra burtii sau deasupra palmei sau al incheieturii femeii insarcinate; daca obiectul face o miscare circulara clara, batranii spun ca ar fi fetita, iar daca se misca inainte-inapoi, este baiat.

5.O metoda haioasa consta in ascunderea unei furculite si a unei linguri sub doua perne; daca femeia alege perna sub care este ascunsa furculita, atunci se presupune ca va naste un baietel, iar daca alege perna ce ascunde lingura, atunci va fi fetita.

6.Metoda ridicatului din pat: persoana insarcinata este pusa sa stea intinsa pe pat, cu capul catre est; este invitata sa se ridice: daca, in acel moment, inclina capul spre stanga, va avea baiat, iar daca il inclina spre dreapta, e fata.

7.Se spune ca, daca linia subombilicala este bine definita, dreapta si de culoare inchisa, e semn ca ar fi baietel, iar daca linia este putin vizibila, copilul este fetita.

Citeste si:  Cum afecteaza zaharul dezvoltarea copilului. Care sunt alternativele dulci, dar sanatoase, ale zaharului

8.Daca persoana gravida ia mult in greutate, se spune ca va naste fata, iar daca ia putin in greutate, baiat.

9.Daca prima miscare a bebelusului se simte in partea stanga a abdomenului, e semn ca bebelusul e fata.

10.Daca urina gravidei este limpede, copilul ar putea fi fetita, iar daca e tulbure, sunt sanse mari sa fie baietel.

11.In cazul in care femeia gravida viseaza ca are fata, va avea baiat si invers.

12.Daca pielea, in perioada sarcinii, este curata, stralucitoare, e semn ca ar fi baiat, iar daca pielea se pateaza ori apare acneea, e foarte posibil sa fie fata, deoarece se spune ca fetitele rapesc frumusetea mamei. Tot semn ca ar fi fata este si aparitia reflexelor rosiatice in par.

13.Greutatea tatalui bebelusului: se spune ca, daca tatal se ingrasa in perioada sarcinii, prevesteste nasterea unui baiat.

14.Metoda cu cheia: se pune o cheie obisnuita pe masa si se roaga gravida sa o ridice; daca aceasta o ia de partea ingusta (care se baga in yala), va da nastere unei fetite, iar daca o ridica de partea lata, va avea baiat.

Articolul precedentEvolutia sarcinii pe saptamani
Articolul următorDieta Rina, dieta pentru un metabolism sanatos

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau