Nu doar peisajul îşi pierde culoarea iarna. Şi pielea ta poate ajunge să arate destul de ştearsă şi uscată în aceste luni. În vreme ce încerci să o ajuţi cu produse cosmetice şi machiaj, evită aceste greşeli des întâlnite care îţi pot sabota eforturile pe care le faci pentru a avea o piele strălucitoare în sezonul rece. Mai este puţin până la sosirea primăverii şi schimbările de temperatură pot fi bruşte şi foarte mari, aşa că azi pot fi 15 grade, iar peste două zile sub 0. De aceea, dacă faci aceste cinci greşeli, ai timp să le remediezi până când vremea caldă o să vină cu adevărat.

Nu te exfoliezi regulat

Iarna, mai mult decât în orice alt anotimp, este esenţial să te exfoliezi regulat pentru a preveni problemele pielii. Temperaturile mai scăzute încetinesc schimbarea celulelor, ceea ce duce la acumularea celulelor moarte şi la un aspect tern al pielii. Foloseşte un produs de exfoliere de două ori pe săptămână ( o dată pe săptămână dacă ai pielea sensibilă) pentru a scăpa de celulele moarte de piele şi pentru a îţi păstra aspectul sănătos până când primăvara vine cu adevărat. Poţi face un scrub de casă cu zahăr, foarte eficient pentru corp. Însă fiindcă vorbim de pielea feţei, poate ar trebui să alegi o opţiune mai blândă. Cel mai blând, dar eficient, mod în care te poţi exfolia, este cu ajutorul fructelor. Încearcă măşti de faţă cu papaya, ananas ori dovleac, care conţin enzime exfoliante, dar sunt şi o sursă naturală de alfa hidroxi acizi-AHA. Aplicarea unei creme mai grase nu va fi la fel de eficientă ca introducerea exfolierii în rutina ta de îngrijire a pielii. Celulele moarte care se acumulează nu vor permite cremei să intre în piele şi mai grav, te poţi trezi cu pori înfundaţi şi erupţii.

Citeste si:  Cele mai bune metode cu care poţi scăpa de vergeturi

Uiţi de protecţia UV

Chiar dacă cerul este plin de nori, soarele nu este în vacanţă. Razele UV încă îţi pot afecta pielea (s-a ajuns la concluzia că până la 80% din razele UV pot trece prin nori). Aceste raze sunt vinovate de îmbătrânirea prematură a pielii, inclusiv de pierderea colagenului, de pete şi chiar de cancerul de piele. Continuă să ai grijă de pielea ta, la fel ca în timpul verii şi dă-te cu o cremă cu un grad ridicat de protecţie.

Foloseşti creme şi loţiuni mai puţin grase

Cremele şi loţiunile mai puţin grase sunt calmante şi te împrospătează în timpul lunilor de vară, însă nu oferă suficientă protecţie pielii uscate şi deshidratate din timpul iernii. Foloseşte o cremă sau o loţiune mai grasă, de preferat bogată în uleiuri din plante care ajută la hidratare, ca jojoba sau măceşele, care au proprietăţi emoliente ce contribuie la înmuierea pielii. Balsamul de asemenea ajută la prevenirea deshidratării prin menţinerea umezelii în piele. Vremea rece împiedică pielea să reţină umiditatea. Ţine un umidificator în dormitor pe timpul nopţii pentru a îţi ajuta pielea şi pentru a dormi mai bine.

Citeste si:  7 produse care iti vor face pielea sa radieze de frumusete

Nu te dai cu balsam de buze

Spre deosebire de restul corpului tău, buzele nu au glande sebacee care să producă uleiul protector(sebum) care ne acoperă pielea. Aşa că în timpul iernii, ele tind să se irite, să se usuce şi să se crape. Dacă te vei da cu balsam de buze când este frig şi bate vântul, le vei proteja prin menţinerea unui nivel de umiditate şi vor arăta mai bine.
Alege un balsam de buze fără parfum, care poate irita, care să conţină uleiuri naturale, tipuri de unt, şi vitamine, cum ar fi Vitamina E.

Foloseşti pudră pe pielea uscată

Pudra poate fi de mare ajutor în lunile călduroase deoarece absoarbe uleiurile în exces şi menţine machiajul mai mult timp. Dacă însă pielea este uscată, pudra poate înrăutăţi treaba şi poate face machiajul să ţină mai puţin. Alege machiajul sub formă de cremă, care să conţină uleiuri de plante şi care vor oferi şi culoare dar îţi vor şi menţine pielea hidratată.

Articolul precedentSalată de castraveţi cu ceapă
Articolul următorSilfide Complex De Slabit Forte si Ceai De Slabit

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau