Unii termeni de pe etichetele produselor pot induce în eroare consumatorii, astfel că oamenii nu se pot baza întotdeauna pe ce citesc pe ambalaj. Ceea ce scrie pe acele etichete, nu corespunde întotdeauna şi cu produsul aflat în interior şi nici nu informează în privinţa eventualelor efecte secundare pe care le poate avea pielea. Specialiştii avertizează că producătorii pot folosi un anumit limbaj strict din motive de marketing şi aceiaşi termeni pot însemna lucruri diferite de la produs la produs, de aceea este dificil pentru cumpărători să realizeze ce înseamnă ei pentru piele de fapt. Dacă pe o etichetă scrie “piele sensibilă” sau “hipoalergenic”, asta nu garantează cu nimic că acel produs nu va irita sau nu va cauza reacţii alergice.
Produsele pe care scrie “complet natural” nu sunt nici ele mai prejos. Chiar dacă un ingredient natural este bun pentru pielea ta, unele produse pot combina acel ingredient cu aditivi sau conservanţi care ar putea să îţi facă rău.

Citeste si:  Care este vârsta reală a tenului tău?

Produsele pe care scrie “fără parfum” ar putea în mod legal să conţină alte substanţe chimice la fel de periculoase, atâta timp cât ele nu sunt folosite pentru a da un miros plăcut. Nici în cazul produselor pe care scrie că nu au miros, lucrurile nu stau mai bine. Mirosurile mai puternice pot fi mascate tot cu ajutorul unor chimicale speciale.
Din păcate, specialiştii spun că nu există termeni care să garanteze că un produs este hipoalergenic sau potrivit pentru pielea sensibilă. Problemele de sănătate şi efectele secundare ale produselor de îngrijire a pielii nu sunt observate neapărat imediat. Unele persoane dezvoltă alergii chiar şi după luni întregi de folosire a respectivelor produse de îngrijire a pielii, uneori putând să dureze şi câţiva ani.

Citeste si:  Ar trebui să mănânci coaja acestor 12 fructe şi legume

Iată câteva sfaturi de la specialişti, care să te ajute să previi reacţiile nedorite cauzate de produsele de îngrijire a pielii:
• Înainte de a utiliza un produs nou, testează-l aplicând o cantitate mică pe antebraţ timp de o săptămână, pentru a vedea dacă declanşează vreo reacţie neplăcută.
• Citeşte şi urmează toate indicaţiile de pe eticheta produsului.
• Evită utilizarea unor produse noi dacă pielea ta este iritată sau inflamată.

Articolul precedentO mamă dezvăluie greşeala ei
Articolul următorCe ar trebui să faci după ce storci un coş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau