Să fi părinte este cel mai frumos lucru de pe planetă, iar cine are copii cu siguranță mă înțelege perfect. Să fi părinte nu este deloc ușor, însă înveți și tu lucruri noi cu fiecare zi care trece din viața copilului tău, ceea ce îți oferă o satisfacție enormă. Desigur că la început te simți puțin stângaci pentru că e ceva cu totul nou în viața ta. Nu îți fă prea mari griji, cu timpul începi să te deprinzi și să îți dai seama că tu joci rolul cel mai important în viața copiilor.

Meseria de părinte îți ocupă o mare parte din timp, pentru că la serviciu mergi 4 ore sau 8 ore sau chiar 10 ore însă părinte ești 24 de ore din 24, 7 sile pe săptămână. Ești mereu acolo pentru copilul tău când are nevoie și uneori te dedici lui chiar și în orele de program. Un părinte trebuie să fie mereu pregătit să se confrunte cu tot felul de situații delicate din viața copiilor lor.

Citeste si:  Poziția coșurilor de pe față îți transmit un mesaj legat de sănătatea ta

Nu va temeți să vă deschideți sufletul în fața copiilor. Nu înseamnă că dacă sunteți părinți aveți un suflet de piatră și nu plângeți niciodată, De fapt, sensibilitatea face parte din latura umană. Copiii descoperă în noi latura jucăușă a adulților. Fiecare avem un suflet de copil, trebuie doar să săpăm adânc pentru a-l găsi. Nu vă temeți că nu o să fiți un părinte perfect, pentru că perfecțiunea nu există însă puteți face efortul de a fi un părinte bun.

Chiar și atunci când certați copiii, pentru că acest lucru se întâmplă des, încercați să le aduceți și argumente logice pentru ceea ce au voie să facă și ce nu. Nu le spuneți mereu că nu îi lăsați acolo sau că nu își pot cumpăra ce vor fără să le aduceți explicații. Faceți în așa fel încât copiii să vadă în părinți suportul moral de care au nevoie, pentru că în acest fel își vor deschide mereu sufletul în fața părinților.

Citeste si:  Cum să ai grijă de pielea corpului?

Și cel mai important nu uitați să vă distrați. Faceți diferite activități distractive cu copiii. Dacă sunt mici faceți-vă timp să vă jucați cu ei iar dacă sunt adolescenți găsiți-vă timp sau rugați-i să își facă timp să petreacă o după masă în compania voastră. Și desigur, nu înseamnă că vă puteți distra doar în compania copiilor. Fiți liberi să explorați lucruri noi și bucurați-vă de compania prietenilor. Este important să vă faceți timp și pentru voi doi, să vă uitați la un film împreună sau să vă plimbați relaxați în prag de seară. Toate aceste lucruri mici au o valoare mare în viață de familie, pentru că și părinții au nevoie de distracție și relaxare.

Articolul precedentFii mereu liantul dintre copiii tăi
Articolul următorCuloarea hainelor pe care le porți dezvăluie starea de moment

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau