Daca te simti tensionat, exista, din fericire, multe modalitati naturale de a reduce nivelul stresului pe care il resimti. Mancarea pe care o consumi poate fi cel mai mare aliat al tau sau, din contra, cel mai mare dusman. Poate sa te faca sa te simti mai stresat sau mai relaxat, asa ca trebuie sa ai mare grija ce mananci atunci cand treci printr-o perioada dificila. Ca sa nu mai spun ca, atunci cand te simti stresat, organismul tau cere singur anumiti nutrienti, precum vitamina C, vitamina B, seleniu si magneziu.

Nutrientii pe care ii ingerezi au un impact puternic asupra circuitului natural al corpului, afectand emotiile, motivatia si starea de spirit. Diferite obiceiuri alimentare nesanatoase te fac si sa te simti mai stresat si, daca nu ti le corectezi, pot duce chiar la diferite afectiuni in viitor. Asadar, am ales astazi pentru tine cateva alimente care te vor ajuta sa lupti impotriva stresului.

Ceaiul de plante

Uneori, nu nutrientii dintr-un aliment lupta impotriva stresului, ci starea de spirit pe care ti-o ofera acel aliment. O cana de ceai cald de plante te va face sa te simti mai calm si mai relaxat. Iar daca ceaiul de plante te linisteste, ceaiul verde iti ofera o doza binemeritata de cofeina, care face bine neuronilor tai si te ajuta sa te concentrezi mai bine, iti imbunatateste memoria si iti ofera un plus de motivatie.

Citeste si:  Scăpați de febră cu remedii naturale

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra iti reduce nivelul de stres, atat datorita impactului ei chimic, cat si datorita impactului ei emotional. Ciocolata este un desert care nu are cum sa nu te faca fericit atunci cand o mananci, asa ca numai acest sentiment lupta impotriva stresului. Dar ciocolata neagra este si bogata in antioxidanti si reduce numarul hormonilor de stres din organism. Nu uita insa sa o consumi cu moderatie si sa alegi numai ciocolata neagra de calitate superioara, fara zaharuri nefolositoare adaugate.

Avocado

Nu numai ca este delicios atat transformat in guacamole, cat si feliat si adaugat la o salada, dar avocado este si o sursa de acizi grasi omega 3. Acesti acizi foarte sanatosi si necesari organismului reduc nivelurile de stres si de anxietate, te ajuta sa te concentrezi mai bine pe ceea ce ai de facut si iti dau si o stare de spirit mai buna.

Pestele

Pestele si fructele de mare te ajuta si sa reduci nivelul stresului, dar lupta si impotriva afectiunilor cardiace. Continutul lor ridicat de omega 3 reduce riscul de depresie, pentru ca interactioneaza in mod direct si foarte pozitiv cu moleculele din creier. Pestii grasi, care sunt cei mai recomandati, sunt tonul, somonul, pastravul, macroul, heringul si sardinele.

Citeste si:  Care sunt motivele stresului și cum îl puteți înlătura?

Daca nu esti un mare fan al pestelui, iti poti lua aceiasi nutrienti si din alte alimente, precum alegele, semintele de chia, semintele de in sau castanele, precum si din lapte, din laptele de soia si din laptele de migdale. De asemenea, poti lua suplimente alimentare cu omega 3, precum uleiul de peste.

Laptele cald

De secole se stie ca o cana de lapte cald inainte de culcare te ajuta sa ai un somn profund si linistit. Acesta are un efect calmant asupra corpului, dar lucreaza si la nivel emotional. Alimentele bogate in calciu reprezinta o parte esentiala a oricarui regim de viata sanatos, iar acest nutrient lupta si impotriva depresiei. Laptele si alte produse lactate care contin calciu si vitamina D ajuta muschii sa se relaxeze si starea de spirit sa se imbunatateasca.

Daca ai intoleranta la lactoza, indreapta-te spre somonul la conserva, migdale, seminte de floarea-soarelui si legume verzi, precum kale sau broccoli, care sunt surse puternice de calciu.

Citricele si capsunile

Unele studii au aratat ca si vitamina C poate lupta impotriva stresului. Asadar, fructele precum lamaile, portocalele, grapefruitul si capsunile sunt indicate in acest sens.

Articolul precedentTrucuri care vă ajută să vă găsiți parfumul perfect
Articolul următor10 produse cosmetice pe care le poti fabrica acasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau