Dacă ești un familist convins înseamnă că știi cât de mult contează să petreci timp valoros în familie. Iar dacă ai o casă plină de copii simți și mai mult bucuria de a fi parte din familie. Desigur că viața are un ritm alert și fiecare dintre noi avem anumite obligații care ne ocupă aproape tot timpul. Însă te-ai gândit vreodată că nu e important cât ci cum îl petreci aproape de familie.

Chiar dacă vi obosit de la serviciu găsește-ți timp să îți iei copilul în brațe și să îl simți aproape de tine. Deși pentru moment nu realizezi, acest lucru contează enorm de mult atât pentru tine cât și pentru cel mic. De cele mai multe ori poate ești grăbit să pleci la serviciu sau preocupat să rezolvi multe alte probleme, încât uiți să dai importanță lucrurilor minore. Însă, în mod ironic parcă, lucrurile simple se dovedesc a fi cele mai valoroase.

Citeste si:  Care sunt beneficiile grâului verde?

Familia contează cel mai mult. Familia este nucleul care unește părinții și copiii. Nu este deloc ușor să îți ți familia unită însă nici imposibil. Dacă reușești să stabilești niște reguli clare și niște limite pe care să nu le depășești, cu siguranță vei avea parte de clipe minunate în familie. Zâmbetele copiilor și îmbrățișarea soțului sau a soției după o zi lungă de muncă sunt ca un elixir pentru suflet. Bucură-te la maxim de fiecare clipă și fi recunoscător pentru familia pe care o ai.

Fă-ți timp să urmărești un film împreună cu familia și lasă-i uneori pe cei mici să aleagă programul sau chiar emisiunea. Intră în mintea copiilor și interacționează cât mai mult cu ei. Desigur că aceștia trebuie să știe până unde duce joacă și când ar trebui să se oprească. Este important să îți faci timp să ieși cu ei în parc, să mergeți împreună la plimbare cu bicicletele sau chiar să gătiți uneori împreună. Aceste lucruri simple, dar însemnate în același timp sunt cele care unesc familia cum nimic altceva nu o poate face.

Citeste si:  Am autism, dar vreau sa fiu tratat normal!

Învățați copiii că trebuie să se respecte între ei dacă vor să primească respect reciproc. Și încă ceva, învățați-i să fie sinceri, în acest fel vor știi că orice s-ar întâmpla, împreună veți găsi mereu o soluție. În viață apar atâtea neprevăzute, de aceea ei trebuie să înțeleagă că indiferent câte surprize neplăcute s-ar ivi, vor putea găsi mereu sprijinul de care au nevoie în familie. Amintirile pe care le au cu părinții lor când sunt mici, le vor rămâne mereu imprimate în suflet și ii vor face și pe ei să devină la rândul lor părinți buni.

Articolul precedentLasă lumina naturală să îți între în casă și în suflet
Articolul următorBeneficiile painii negre – un stil de viata sanatos

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau