Artrita este o afecțiune care apare datorită inflamațiilor articulațiilor care devin mult prea rigide. Sunt mai multe tipuri de artrită care pot afecta diferite categorii de vârstă însă există o serie de remedii naturale extrem de benefice. Osteoartrita este afecțiunea cel mai des întâlnită. Aceasta apare datorită vârstei înaintate și uzurii oaselor.

Artrita reumatoidă este cauzată de articulațiile rigide și un sistem imunitar slăbit. Din acest motiv artrita reumatoidă este clasificată ca fiind o boală autoimună.
Dacă mergeți la doctor cu siguranță vi se vor recomanda medicamente anti-inflamatorii și analgezice. Unele medicamente pot avea efecte adverse de aceea tot mai multe persoane preferă să îndepărteze durerea în mod natural. Încercați cu încredere aceste remedii naturale pentru a va bucura din nou o stare de bine.

1. Slăbiți
Dacă va confruntați cu dureri acute iar artrita v-a afectat oasele este important să vă mențineți o greutate corporală normală. Prea multe kilograme în plus vă pot pune într-o situație destul de dificilă, având în vedere că oasele erodate trebuie să susțină o prea mare greutate. Acest lucru poate duce la o durere acută a oaselor. Greutatea corpului pune o presiune prea mare asupra articulațiilor. Prin urmare, o să resimțiți durerea în special în genunchi, șolduri și picioare.
Dacă o să aveți o greutate mai ușor de suportat în mod automat veți avea și o mobilitate mult mai bună. Astfel durerea va fi la un nivel mult mai scăzut și nu veți mai fi supuși riscului că articulațiile să fie suprasolicitate

2. Mișcați-va cât mai mult
Este foarte important să nu aveți o viață statică dacă suferiți de artrită. S-a demonstrat faptul că este mult mai important să va mișcați cât mai mult decât să slăbiți în greutate.
Mișcările regulate va oferă un real avantaj pentru că în acest fel veți reuși să vă mențineți articulațiile cât mai flexibile. Nu este recomandat să faceți exerciții care pun presiune pe articulații cum ar fi alergatul sau plimbările solicitante. Este mult mai bine să înotați sau să faceți plimbări scurte și relaxante.

3. Faceți dușuri reci și calde
În ceea ce privesc durerile artritei este important să faceți dușuri reci care alternează cu cele calde pentru o reală stare de bine. Dușurile lungi și calde de dimineață ușurează rigiditatea din articulații. Folosiți o pătură electrică pentru a vă menține articulațiile la căldură.
De asemenea, și tratamentele cu geluri care vă oferă o răcoare intensă a zonei cu probleme sunt la fel de eficiente. Acestea reduc inflamațiile și scad durerile în mod considerabil. Puteți de asemenea să folosiți și o pungă de gheață învelită într-un prosop pe care să o țineți pe zona dureroasă și veți simți o ameliorare rapidă.

Citeste si:  Spune-mi care este culoarea ta preferata, ca sa-ti spun cine esti

4. Faceți acupunctură
Acupunctura este un tratament chinezesc care presupune folosirea unor ace extrem de subțiri de diferite dimensiuni și introducerea lor în anumite părți ale corpului. Acupunctura este o procedura care are rolul de a restabiliza echilibrul din corpul dumneavoastră. Această terapie este recomandată pentru tratarea a peste 100 de afecțiuni.
S-a demonstrat faptul că acupunctura reduce în mod semnificativ și durerile artritei. Dacă vreți să încercați acest tratament asigurați-va că luați legătura cu un acupuncturist certificat.

5. Meditați profund pentru a scăpa de durere
Tehnicile de meditație și relaxare vă ajută să scăpați de durerile cauzate de artrită. În acest fel veți reduce în mod evident stresul care este un real inhibitor în ceea ce privește ameliorarea durerilor. Cercetătorii au demonstrat faptul că o meditație profundă este benefică pentru articulațiile dureroase. Dacă reușiți să reduceți nivelul de stres în mod automat se vor reduce și inflamațiile de la nivelul articulațiilor, ceea ce duce evident la îndepărtarea durerii.

6. Introduceți în dieta zilnică alimente ce conțin acizi grași
Acizii grași omega 3 au reale beneficii pentru organism. Consumând zilnic omega 3 vă veți menține sănătatea la nivel optim. Aceasta vă ajută să îndepărtați durerea provocată de artrită. Suplimentele de ulei de pește sunt cele mai recomandate pentru că acestea pot reduce rapid durerile provocatoare. De asemenea, este recomandat consumul de semințe de cânepă sau coacăze negre sau uleiul obținut din presarea acestor semințe. Dacă știți că sunteți alergic la anumite semințe este bine să consultați medicul specialist înainte de a le consuma.

7. Adăugați tumernic în diferite feluri de mâncare
Dacă nu ați auzit până acum despre tumernic acesta este un condiment de nuanță galbenă foarte întâlnit în felurile de mâncare cu specific indian. Curcumina din conținutul tumernicului ajută la reducerea durerilor artritei. Acesta are un efect anti-inflamator și acționează la fel că și medicamentele care au aceleași proprietăți.
Adăugați acest condiment în masa de prânz sau cină și veți vedea că mâncarea este mult mai gustoasă. Îl puteți folosi în sosuri, garnituri și salate.

Citeste si:  Laptele praf-remediu pentru problemele bebelușului tău

8. Faceți masaj
Masajele relaxante ajută foarte mult la îndepărtarea durerilor și ameliorează rigiditatea articulațiilor. În acest fel, vă puteți mișca mult mai ușor și vă puteți bucura din plin de plimbările relaxante.

9. Luați suplimente pe baza de plante

Există o mulțime de suplimente pe bază de plante care ajută la calmarea durerilor de artrită. Dintre suplimentele cele mai benefice pe baza de plante amintim: bromelaina, gheara diavolului, ginkgo, urzica înțepătoare. Aceste plante sunt recunoscute pentru calitatea și puritatea lor.

10. Odihniți-vă după ce ați desfășurat activități solicitante
Dacă vă simțiți prea obosiți, inflamațiile la nivelul articulațiilor nu întârzie să apară. Oboseala acută și stresul vă afectează în mod negativ sistemul imunitar.
Faceți câteva schimbări benefice în viață dumneavoastră. Faceți plimbări cu prietenii, mergeți în vacanță și ieșiți din rutină. Dacă vă simțiți stresați sau obosiți este momentul să faceți o pauză și să vă regăsiți liniștea necesară.
Iată câteva modalități prin care vă puteți relaxa:
• Respirați încet pentru câteva minute. Expirați și inspirați încet pentru a simți cum plămânii inhalează aerul.
• Fiți cât mai creativi. Faceți activități care va relaxează. Pictați, croșetați, citiți, gătiți.
• Uitați-vă la film împreună cu prietenii sau luați parte la orice altă activitate care vă oprește să va gândiți la lucruri ce vă afectează profund.
• Petreceți cât mai mult timp în natură, inspirați adânc aerul curat și lăsați soarele să vă mângâie fața.
• Simțiți-vă liberi să alegeți compania persoanelor care vă fac o reală plăcere. Povestiți și râdeți împreună cu un prieten bun, pentru că râsul vă ajută să scăpați de stres și griji.
Țineți cont de toate aceste remedii naturale pentru a vă recăpăta din nou dragostea de a trăi și de a vă îmbunătăți calitatea vieții.

Articolul precedentScăpați de febră cu remedii naturale
Articolul următor3 tipuri de retete de paine 100% naturala facuta in casa

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau