Foamea permanentă a copilului poate dezvălui probleme ascunse.

Unul dintre cele mai complicate lucruri pentru părinţi este să se ocupe de problema apetitului copiilor. Sunt cei care nu mănâncă aşa cum ar trebui şi sunt cei care mănâncă încontinuu. Şi deşi este adevărat că unii chiar au un apetit crescut, o senzaţie continuă de foame ar putea semnala diferite probleme.

Iată cinci motive surprinzătoare pentru care copilului îi este mereu foame şi câteva rezolvări simple.

1Fac asocieri cu mâncarea

Dacă atunci când copilul se urcă în maşină, este supărat, sau se uită la televizor, spune că îi este foame, există marea şansă ca el să se obişnuiască să mănânce din cu totul alte motive decât foamea. Copiii spun că le este foame deoarece ştiu că aşa obţin ce vor de la părinţi şi asta înseamnă că vor obţine şi tipul de mâncare dorit.
Rezolvare: Părinţii ar fi mai bine să îi hrănească pe cei mici după un program fix, într-un loc dedicat acestui proces, decât să îi hrănească la cerere. Asta înseamnă că în loc să mănânce în faţa televizorului sau în maşină, familia ar trebui să mănânce împreună, la nişte ore stabilite. Asta îi va ajuta pe cei mici să îşi regleze felul în care mănâncă şi nu vor mai cere aşa des să mănânce.

înapoi
Articolul precedentCopilul meu nu vorbeşte! Ce trebuie să fac?
Articolul următorCeai pentru slabit Adnatura

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau