Ghimbirul are foarte multe beneficii deoarece conține în jur de 500 de vitamine și minerale. Acesta mai conține și gingerol, foarte renumit pentru acțiunea sa antiinflamatoare. Proprietățile ghimbirului se fac remarcate încă din primele zile de consum. Ghimbirul, un excelent remediu naturist acționează rapid și are beneficii importante.

Din compoziția ghimbirului fac parte fibrele care ajută la digestie și o mare parte din mineralele necesare zilnic pentru un corp sănătos cum ar fi potasiu, cupru, magneziu, vitamina B6, fier Așa se explică de ce ghimbirul face adevărate minuni pentru organism.

Toate aceste substanțe nutritive din compoziția ghimbirului acționează ca un calmant al durerii, fiind un aliat de succes în tratarea problemelor medicale minore. Iată care sunt proprietățile ghimbirului:

  • Combate starea de greață
    Ghimbirul ajută la combaterea stărilor de greață și înlătură această senzație neplăcută. Iar dacă aveți rău de mare ghimbirul ajută la refacerea confortului digestiv.
    Este nevoie de doar 1,5 grame de ghimbir pentru a reduce simptomele de greață. Ghimbirul are un efect revigorant și vă oferă imediat o stare de bine.
  • Reduce considerabil febra musculară
    Este indicat consumul de ghimbir și pentru sportivi. Dacă obișnuiți să mergeți zilnic la sală luați câte 2 g de ghimbir pe zi pentru o perioadă de 11 zile și veți observa că se va reduce semnificativ febra musculară. Aici intervine gingerolul, acea substanța activă cu rol antiinflamator.
  • Calmează durerile provocate de osteoporoză
    Atunci când apar dureri din cauza osteoporozei acestea pot fi ameliorate cu extractul de ghimbir. Acesta acționează rapid, înlătura durerea și vă ajută să luați mai puține medicamente deoarece corpul se simte deja mult mai bine.
  • Reglează hiperglicemia, fiind un real ajutor pentru diabetici
    Dacă aveți glicemia mărită este indicat să consumați 2 g de ghimbir pe zi pentru o perioadă de 3 luni  și veți vedea că nivelul zahărului din sânge va scădea vizibil.
  • Tratează indigestia
    Consumul a 1,2 g de ghimbir înainte de masă accelerează golirea stomacului cu până la 50%. Acesta acționează ca un adevărat calmant având în vedere că are proprietăți antiinflamatoare.
  • Reduce durerea menstruală
    1 g de pudră de ghimbir administrat zilnic pentru o perioadă de 3 zile are un efect relaxant și reduce durerea, acționând ca un ibuprofen.
  • Ajută la scăderea colesterolului “rău”
    Un nivel ridicat de colesterol poate duce la apariția bolilor cardiovasculare. Administrați 3 g de pudră de ghimbir pentru o lună și jumătate și veți observa o scădere semnificativă a nivelului de colesterol care dăunează grav sănătății.
  • Previne apariția bolii Alzheimer
    Inflamațiile cronice reprezintă principalele cauze ale bolii Alzheimer iar substanțele active din ghimbir previn aceste inflamații ale creierului. De asemenea, ghimbirul are un rol foarte important în îmbunătățirea memorii.
  • Luptă împotriva infecțiilor
    Gingerolul acționează și de această dată și scade riscul de apariție al infecțiilor dat fiind faptul că are capacitatea de a inhiba răspândirea bacteriilor în corp. Ghimbirul se dovedește a fi foarte eficient în tratarea gingivitei sau parodontitei, stimulând imunitatea.
  • Calmează simptomele ulcerului gastric
    Consumul de pudră de ghimbir protejează foarte bine stomacul și reduce durerile provocate de ulcerul gastric. Consumat din timp acesta poate stopa pur și simplu activitatea enzimelor ce duc la apariția ulcerului.
Citeste si:  Reutilizarea și recilarea mingilor vechi

Țineți cont de proprietățile ghimbirului, introduceți-l cu încredere în regimul alimentar și bucurați-vă din plin de beneficiile acestuia.

Articolul precedentCare sunt motivele stresului și cum îl puteți înlătura?
Articolul următorCum să decorați casa în stil Feng Shui?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau