Daca iti doresti sa slabesti repede si fara efort chiar si un kilogram pe zi incearca dieta fara carbohidrati sau dieta americana, cum mai este ea numita. Aceasta se bazeaza pe excluderea completa a carbohidratilor simpli din meniul zilnic.

Cum procedezi

Carbohidratii sunt glucidele si zaharurile din alimente, ce reprezinta cam jumatate din aportul de calorii zilnice si sunt principala sursa de energie a organismului. Acestia sunt de doua tipuri: carbohidrati simpli (zaharuri simple sau glucide rafinate) si carbohidrati complecsi (glucide sau zaharuri cu eliberare lenta). Diferenta dintre cele doua tipuri de carbohidrati o face actiunea lor asupra nivelului de zahar din organism sau a glicemie, a senzatiei de foame si a energiei pe care o ofera organismului.

Carbohidratii complecsi sunt buni pentru corpul nostru datorita absorbtiei lor mult mai lente in organism si ofera energie constanta pe tot parcursul zilei, inlatura senzatia de foame si mentin constant nivelul glicemie.

Alimentele care contin carbohidrati simpli, ce se depun sub forma de grasime si afecteaza glicemia si cresc senzatia de foame sunt zaharurile si glucidele rafinate adica zaharul rafinat, faina si toate alimentele ca le contin: produse de patiserie, gemuri, bauturi carbogazoase, siropuri, dulciuri, etc. Acestea trebuie evitate daca nu doriti sa cresteti in greutate.

Primul pas pentru a pierde 1 kg pe zi este inlaturarea tuturor alimentelor ce contin carbohidrati simpli din alimentatia zilnica. Scazand numarul de calorii pe care il consumati, veti pierde din greutate.

Citeste si:  Slabeste rapid cu dieta cu oua

Trebuie sa reduceti consumul de calorii la 1200-1500 de calorii pe zi.

Reduceti din calorii nu numai mancand sanatos ci si reducand portiile de mancare. Mesele trebuie sa fie compuse in principal din legume si proteine. Incercati broccoli, telina, fasole verde, spanac si alte verdeturi. Pentru proteine puteti adauga la masa pui, curcan, peste, tofu. Aceste alimente va vor oferi senzatia de satietate pentru mai mult timp si contin putine calorii.

Al doilea lucru pe care trebuie sa il faceti este sa cresteti numarul de calorii consumate, arse, zilnic. Pe langa o dieta sanatoasa trebuie sa incepeti sa ardeti din grasimea deja depusa pentru a pierde din kilograme.

Astfel zilnic trebuie sa ardeti cu 3500 calorii mai mult decat consumati pentru a pierde 1 kg pe zi. Acest lucru implica pe langa activitatile dumneavoastra zilnice, in care pierdeti cam 1000-1500 calorii, cat contine si mancarea pe care o consumati in cadrul dietei, sa faceti si exercitii fizice care sa va ajute sa ardeti inca 3500 calorii pentru a pierde 1 kilogram din greutate in acea zi.

Dieta alimentara fara sport nu da aceleasi rezultate, oricat de putin ati manca, daca doriti sa slabiti 1 kg pe zi este nevoie sa faceti si sport. De asemenea daca slabiti fara sa faceti si exercitii fizice, elasticitatea pielii poate fi afectata si vor aparea vergeturi pe piele. Se recomanda intre o jumate de ora si doua ore pe zi de exercitii usoare, in functie de cat de mult vreti sa slabiti.

Citeste si:  3 feluri în care poţi adăuga dietei tale nişte iuţeală care să topească grăsimea

Puteti sa va inscrieti la un curs de yoga, de fitness sau sa mergeti la inot o ora pe zi. Pe langa faptul ca va va ajuta sa ardeti din calorii, va veti imbunatati functionarea organismului, va veti simti mai relaxati si mai fericiti.

Nu trebuie sa uitati insa sa beti multa apa, nu numai ca veti avea sensatia de stomac plin dar va va ajuta si sa fiti mai energic. Beti minim 2 litrii de apa pe zi, 10-12 pahare pline. Este recomandat sa beti un pahar de apa pe stomacul gol dimineata, cate 1 inainte de fiecare masa si cate 1 la jumatate de ora dupa masa.

Urmarind cu atentie alimentele pe care le mancati, reducand carbohidratii nocivi si facand exercitii zilnice veti slabi garantat 1kg pe zi daca va creati aceasta rutina sanatoasa.

Articolul precedentDieta Amazing Body Now
Articolul următorDieta Anabolica

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau