Organismul uman elimină 70% din apă și o mare parte din toxine prin urină, iar specialiștii declară faptul că, într-o zi normală, un om elimină în jur de 2 litri de urină, iar culoarea acesteia trebuie să fie de un galben foarte deschis.

Urina vorbește despre sănătatea ta

Alte lucruri pe care le spun specialiștii în legătură cu urina sunt:

• Senzația de micțiune apare atunci când vezica este plină,
• Capacitatea normală a vezicii este de aproximativ 300 ml,
• Urina are în compoziția ei acid uric, apă, uree, sare, potasiu și fosfor,
• Durata normală a unei urinării este de 10 secunde,
• Capacitatea vezicii a unei femei este egală cu capacitatea vezicii a unui bărbat,
• O cantitate mai mare sau mai mică a urinei poate semnala o problemă de sănătate,
• Schimbarea culorii poate semnala o problemă,
• La fiecare 3-4 ore, apare senzația de micțiune,
• Accentuarea mirosului poate indica o problemă.

Citeste si:  Ce să spui și ce să nu spui unei persoane depresive

Înainte de a vă gândi la ce probleme de sănătate indică urina voastră, trebuie să țineți cont de ceea ce ați consumat pentru că unele alimente pot schimba culoarea urinei, precum morcovul, fasolea, sfecla, sparanghelul. În plus, unele medicamente pot influența cantitatea de urină eliminată și la fel o poate face și cantitatea de apă consumată. Dacă observați schimbări la urina voastră, fără motiv, trebuie să consultați un medic.

Cantitatea

O cantitate mai mare de 3 litri de urină într-o zi, poate indica o problemă de sănătate precum diabetul, iar o cantitate mai mică de urină poate indica o infecție urinară, cu atât mai mult cu cât, senzația de urinare este deasă, cantitatea este mică și există și senzație de usturime.

Culoarea

Dacă urina este roz-roșu și nu ați consumat alimente care îi pot da această culoare, este posibil să existe probleme renale, probleme ale prostatei sau se poate semnala chiar prezența unei tumori. Această culoare fi din cauza unor urme de sânge în urină.

Citeste si:  Răsfățați-vă și simțiți-vă liberi chiar dacă sunteți părinți

Dacă culoarea este portocalie și nu ați luat vitamine sau alte medicamente care să-i schimbe culoarea, poate fi un semn că există o problemă la ficat sau poate semnala deshidratarea.

Culoarea verde sau albastră, dacă nu este în urma coloranților alimentari, poate fi din cauza unor infecții sau alte probleme mai serioase care nu suportă amânarea vizitei la medic.

Urina spumoasă poate indica probleme la rinichi, iar mirosul înțepător poate semnala și el probleme ale rinichilor, a infecțiilor urinare sau a altor boli metabolice.

Pentru a evita ca apa pe care o beți să fie eliminată într-un timp foarte scurt, se recomandă a se consuma apa foarte încet, câte o gură, căci în mod contrar, atunci când beți un pahar de apă repede, veți merge foarte rapid la toaletă.

Articolul precedentCum funcționează hipnoza
Articolul următorHidroterapia-medicină alternativă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau