Într-o oarecare măsură, toți suntem dependenți de oameni. Copilul este dependent de mamă, mama de copil, soțul de soție, bunica de nepoată și tot așa, iar acest lucru este în regulă, pentru că iubirea crează dependență. Problema apare atunci când această legătură dependentă întrece limita normalului și devine toxică.

O dependență toxică de partener are doar dezavantaje nu doar pentru tine și relația voastra, dar și pentru partenerul tău pentru că vă împiedică pe amândoi să evoluați și, în plus, atunci când ești dependent de partener, nevoile tale dispar, personalitatea ta devine neclară, iar fericirea ta este umbrită. Află dacă și tu ești dependent de partenerul tău.

1.Dacă ești nehotărât în toate și simți nevoia de aprobare din partea partenerul, poate fi un semn că dependența ta este peste limita normală. Este în regulă dacă luați deciziile importante împreună, dar dacă tu nu te poți decide în nimic, fără să te consulți cu partenerul, este o problemă.

Citeste si:  Trucuri care vă ajută să arătați cât mai bine în fața camerei

2.Teama de a-ți expune punctul de vedere și de a te ține ferm pe poziție este un alt semn al dependenței de partener. Dacă eziți să-ți spui părerea doar de dragul celuilalt, din teama de a nu isca un scandal, este clar că nu îți mai asculți nevoile tale și prioritar este partenerul.

3.Subestimarea ta, în cazul în care ți se pare că partenerul tău este mai capabil decât tine, mai inteligent, mai frumos, mai carismatic, mai descurcăreț și te simți inferior lui, lăsându-te pe mâna lui, ar trebuie să te facă sa te mai gândești puțin. Faptul că te descosideri și îți subestimezi valorile, în comparație cu cele ale partenerului, nu este un semn bun.

4.Sacrificiul și compromisurile, într-o relație sănătoasă, vin din partea ambilor parteneri, dar dacă tu, de dragul de a nu-l pierde pe cel de lângă tine sau din frica de a nu-l supăra, ești singurul care face compromisuri, este posibil să fii dependent de partenerul tău.

Citeste si:  Cum puteți prepara cea mai bună friptură la grătar?

5.Dacă ești prea sensibil la criticile partenerului si, mai ales, permiți ca aceste critici să fie tot mai dese și le iei drept adevăruri valabile, înseamnă că părerea acestuia conteaza pentru tine chiar mai mult decât părerea ta. O astfel de atitudine poate ascunde o dependență toxică față de cel cu care vrei să-ți petreci viața.

Dacă vă regăsiți în cele de mai sus, ar fi bine să reevaluați relația, dar mai ales, comportamentul vostru. Puteți discuta cu partenerul și să găsiți împreună cea mai bună soluție pentru amândoi, sau puteți apela la un specialist.

Articolul precedentCum recunoaștem o persoană narcisistă
Articolul următorCum să vă comportați cu persoanele depresive

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau