Punctele negre au reprezentat întotdeauna un inamic nu doar în rândul adolescenților ci și al adulților. Aceste puncte negre apar pe piele sub forma unor mici umflături și este important să le tratăm cu atenție și nicidecum să ne raportăm la strângerea și stoarcerea lor deoarece pielea se poate infecta, iar punctele negre la rândul lor se pot inflama. Aceste puncte sunt asociate în special tenului gras, dar asta nu exclude faptul că și alți oameni ce nu fac parte din această categorie, nu se poate pricopsi cu ele. Machiajul în exces și demachierea incorectă oferă cadrul perfect instalării punctelor negre.

La ora actuală, există foarte multe măști pe piață, dar cea mai în vogă mască este cea din cărbune activ care de altfel are și un preț pe măsură pe care nu oricine își permite. Probabil ați văzut în ultima vreme videoclipuri și poze cu această masca minune care după ce se aplică și se usucă, este îndepărtată prin simpla dezlipire a acesteia și care desprinde odată cu ea toate impuritățile care se aflau în piele.

Citeste si:  Tunsori în tendințe în anul 2020

De acum stai fără grijă! Ți-am pregătit un scurt și eficient DIY care te va ajuta să scapi de aceste puncte negre nedorite! Masca obținută va acționa la fel de bine ca cea existentă deja pe piață, iar prețul ingredientelor nu vor dăuna deloc buzunarului tău!

 Ingrediente:

  • 2 tablete cărbune activ (se găsește la orice farmacie la un preț accesibil oricui)
  • 1 lingură lipici lichid școlar (non toxic)
  • o cantitate foarte mică de cremă de dimensiunea unui bob de fasole
  • pensulă

Cum se procedează:

Este necesar un bol mic în care tabletele de cărbune activ urmează a fi pisate până nu va mai rămâne decât un praf fin după care se adaugă restul ingredientelor și se amestecă până se obține o pastă omogenă. Urmează să aplici pasta pe față cu o pensulă de dimensiuni potrivite astfel încât să cuprinzi întreaga suprafață într-un timp mai scurt fără prea multe chinuri. Acum nu mai rămâne decât să aștepți până ce masca s-a uscat complet, după care o poți desprinde cu ajutorul mâinilor. Dacă ai senzații de mâncărime sau disconfort îndepărtează masca imediat (a nu se confuda cu procesul de uscare în care masca se strânge pe față)! Pentru un rezultat mai bun desprinde masca de jos în sus. Clătește fața cu apă caldă din abundență pentru a îndepărta resturile care nu s-au dezlipit cu restul măștii. Aplică o cremă hidratantă și bucură-te de rezultat!

Citeste si:  Topul alimentelor bogate în antioxidanți, aliaţii tăi împotriva îmbătrânirii şi bolilor

ATENȚIE! Mare grijă să nu aplici masca pe zonele unde ai fire de păr cum ar fi sprâncenele pentru că riști să faci o istorie de care sunt sigură că nu vrei să ai parte. De asemenea, înainte de a aplica masca pe față, asigură-te că nu ești alergic/ă. Poți testa asta aplicând o cantitate infimă pe obraz sau pe încheietura mâinii.

Mic sfat:

Asigură-te că ți-ai exfoliat fața înainte de aplicarea măștii pentru a te bucura din plin de beneficiile acesteia. Îndepărtarea straturilor de celule moarte este foarte importantă pentru a mări rata de succes.

Articolul precedentTopul alimentelor bogate în antioxidanți, aliaţii tăi împotriva îmbătrânirii şi bolilor
Articolul următorSfaturi care te vor ajuta să te obișnuiești cu un stil de viață sănătos

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau