Beauty – 🍏 Verzuliu.ro https://verzuliu.ro NOUTATI, Sanatate, Frumusete, Mamici, Retete! Viata verde. Wed, 22 Mar 2023 13:46:48 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.2.5 Sfaturi pe care trebuie să le cunoști pentru un păr sănătos https://verzuliu.ro/beauty/sfaturi-pe-care-trebuie-sa-le-cunosti-pentru-un-par-sanatos/ https://verzuliu.ro/beauty/sfaturi-pe-care-trebuie-sa-le-cunosti-pentru-un-par-sanatos/#respond Wed, 22 Mar 2023 13:33:28 +0000 https://verzuliu.ro/?p=12928 Sfaturi pe care trebuie să le cunoști pentru un păr sănătos

Indiferent de tipul de păr cu care te mândrești, probabil că ai întâlnit unele obstacole greu de depășit. Nu te descuraja! Toată lumea trece pe aici!

Poate că nu ești sigur ce produse de îngrijire a părului să folosești. Poate te simți frustrat că nimic nu-ți oprește părul din a cădea sau a slăbi. Poate cumperi cele mai scumpe produse de îngrijire a părului și totuși ajungi mereu și mereu la aceleași fire uscate și deteriorate.

Creț, drept, subțire, gros, uscat – acestea sunt cele mai populare tipuri de păr și fiecare dintre ele necesită o abordare diferită… Dar există câteva sfaturi obligatorii pentru un păr sănătos, pe care toată lumea le poate practica pentru a-și menține părul în formă maximă.

Cele mai multe dintre acestea sunt sfaturi de bun simț pentru îngrijirea părului – astfel, le vei considera fără îndoială destul de ușor de implementat în rutina ta de îngrijire a părului. De asemenea, sunt universale și – îndrăznesc să spun – esențiale pentru un păr sănătos. Sari peste una sau doua dintre aceste sugestii și vei arunca toată munca ta …la gunoi!

  • Ai întotdeauna grijă de rădăcinile părului tău

Rădăcinile sunt partea cea mai sensibilă a părului tău și necesită o atenție și o nutriție deosebită. Hrănește, întărește și protejează rădăcinile părului cu produse premium înainte de a-ți spăla părul, pentru a-i da un impuls de fiecare dată. Uleiurile precum uleiul de măsline, uleiul de avocado, uleiul de argan, untul de shea, untul de cacao fac minuni în hrănirea rădăcinilor părului – căutați produse cu astfel de ingrediente și urmăriți cum părul devine din nou luxuriant.

  • Află cum să te șamponezi

Probabil că unul dintre cele mai bune sfaturi pentru un păr sănătos pe care le poți primi vreodată este cum să-l șamponezi inteligent dar si care sunt cele mai bune produse si tratamente pentru par. Asta înseamnă că ar trebui să folosești întotdeauna un șampon care se potrivește tipului tău de păr. De asemenea, aplică șamponul numai pe rădăcini. Este suficient să cureți scalpul și să lași spuma să curgă pe lungimea părului atunci când te speli. Acest lucru va preveni deteriorarea sau uscarea părului din cauza ingredientele de curățare din șampon.

  • Luați în considerare un masaj pentru scalp

Dacă doriți să obțineți cele mai bune rezultate pentru păr, ar putea fi util să masați scalpul. Orice aparat de masaj delicat al scalpului va îmbunătăți circulația sângelui, ceea ce înseamnă mai multă hrănire pentru rădăcinile părului și un păr mai sănătos în general. Pe deasupra, se simte atât de bine! Puteți obține chiar și un aparat de masaj pentru scalp care poate fi folosit la duș în timp ce vă spălați.

  • Nu vă spălați părul prea des

Ar trebui să speli părul de îndată ce începe să devină gras, dar dacă speli părul în fiecare dimineață (chiar dacă nu este încă atât de gras)… s-ar putea să-ți faci o defavoare. Șamponarea prea deasă face scalpul și mai gras, iar vârfurile părului devin și mai uscate. Încearcă să găsești un echilibru între curățenie și protecția părului:

  • Înlocuiește o spălare obișnuită cu șampon cu o sesiune de șampon uscat;
  • Poartă-ți părul din a doua zi într-un coc ciufulit;
  • Încearcă o spălare în comun (spălarea părului doar cu balsam) dacă tot dorești să-ți speli părul zilnic.
  • Nu sări niciodată balsam de par

Mai ales dacă părul tău este deteriorat sau uscat! Utilizarea unui balsam de păr este o necesitate și cel mai bine este să-l aplici numai pe partea de mijloc și de jos a părului. În general, este o idee proastă să aplicați balsam pe rădăcini – poate înfunda porii și îți poate îngreuna părul.

]]>
https://verzuliu.ro/beauty/sfaturi-pe-care-trebuie-sa-le-cunosti-pentru-un-par-sanatos/feed/ 0
10 reguli de îngrijirea a pielii de care trebuie să ții cont în sezonul rece https://verzuliu.ro/sanatate/10-reguli-de-ingrijirea-a-pielii-de-care-trebuie-sa-tii-cont-in-sezonul-rece/ https://verzuliu.ro/sanatate/10-reguli-de-ingrijirea-a-pielii-de-care-trebuie-sa-tii-cont-in-sezonul-rece/#respond Wed, 15 Dec 2021 09:22:10 +0000 https://verzuliu.ro/?p=12797 Regula 1: Cere sfaturile unui dermatolog

Acesta este primul pas ce trebuie să îl faci când vine vorba de îngrijirea pielii. Un dermatolog poate să vadă exact care sunt problemele pielii tale și să îți ofere nu numai un tratament sau un regim de îngrijire corect dar și foarte eficient.

Regula 2: Hidratează cât mai mult pielea

Pe timpul iernii lasă deoparte hidratantul folosit vara. Caută un alt produs, mult mai puternic, pe bază de ulei, nu pe baza de apă. Uleiul va oferi un strat de protecție ideal. Însă ai grijă că nu toate produsele pe bază de ulei sunt bune pentru ten. Caută pentru ten produse cu ulei de avocado, ulei mineral, ulei de aglica (primrose) sau ulei de migdale și ferește-te de uleiul de shea, care poate să blocheze porii.

Regula 3: Protecția solară

Soarele este periculos atât vara cât și iarna, mai ales că razele ultraviolete (UV) se reflectă și devin mai puternice în culoarea albă a zăpezii. Protejează-ți pielea cu produse cu SPF cu spectru larg și aplică crema mai ales pe față, cu jumătate de ora înainte de a ieși afară.

Regula 4: Îngrijește pielea mâinilor

Pielea mâinilor este prima care se usucă în timpul iernii, deoarece este subțire și are mai puține glande de ulei. Poartă mânuși cât mai des, în special mănuși din bumbac, deoarece nu provoacă iritații (lâna este prea aspră pentru piele).

Regula 5: Evită mănușile și șosetele ude

Poartă încălțăminte de calitate, care să facă față ploilor și ninsorilor. Nimic nu este mai dăunător pentru pielea ta decât umezeala la nivelul mâinilor și al picioarelor. Dacă vrei să te joci cu zăpada, poartă mănuși din piele, care țin umezeala la distanță.

Regula 6: Hidratarea organismului

Ai grijă și de hidratarea organismului, nu numai de hidratarea mâinilor și a picioarelor. Bea cel puțin 1,5 litri de apă pe zi. Iarna transpiri mai puțin și nu simți nevoia să bei atât de multă apă ca în timpul verii, insă asta nu înseamnă că organismul tău nu are nevoie de aceeași cantitate de apă. Ceaiurile sunt și ele la fel de eficiente.

Regula 7: Investește într-un umidificator

Sistemele de incălzire centrală usucă aerul, mai ales în spațiile de birouri, iar un umidificator ar putea regla cu ușurință nivelul de umezeală din aer. Dacă ai un birou închis, un astfel de aparat te poate salva, ținând cont că petreci cel putin 8 ore pe zi în acel spațiu.

Regula 8: Ingrijirea picioarelor

În timpul iernii pielea picioarelor tale nu este atât de agresată, însă se usucă mult mai repede. Trebuie să le hidratezi la fel de des ca și în timpul verii, însă cu loțiuni mai puternice, care conțin petroleum sau glicerină. E de preferat să exfoliezi bine pielea înainte de hidratare.

Regula 9: Evită peelingurile

Evită peelingurile, măștile prea puternice și toner-urile pe bază de alcool, în special dacă ai tenul uscat.  Folosește, în schimb, un cleaner ușor pe bază de spumă, un toner fără alcool și măști puternic hidratante, în locul celor pe bază de argilă care usucă. Apelează la măști mai rar decât în timpul verii, cel mult o dată pe săptămână.

Regula 10: Evită băile fierbinți

O baie fierbinte poate fi relaxantă când afara este frig, dar căldura intensă a unei băi sau a unui duș fierbinte rupe bariera de lipide a pielii, și automat duce la scăderea nivelului de hidratare. O baie caldă, nu fierbinte, alături de câteva uleiuri parfumate, în care să te relaxezi nu mai mult de 10 minute poate fi foarte tonică și benefică pentru piele. Un truc eficient este să aplici loțiunea hidratantă direct pe pielea udă și să o masezi până ce loțiunea intră în piele.

]]>
https://verzuliu.ro/sanatate/10-reguli-de-ingrijirea-a-pielii-de-care-trebuie-sa-tii-cont-in-sezonul-rece/feed/ 0
7 produse care iti vor face pielea sa radieze de frumusete https://verzuliu.ro/beauty/7-produse-care-iti-vor-face-pielea-sa-radieze-de-frumusete/ https://verzuliu.ro/beauty/7-produse-care-iti-vor-face-pielea-sa-radieze-de-frumusete/#respond Thu, 11 Nov 2021 06:08:00 +0000 https://verzuliu.ro/?p=12562 O piele grozavă nu înseamnă să ai gene bune si se rezolva, ci și o rutină grozavă de îngrijire a pielii și produse de o calitate mai bună. Dar prețul nu trebuie să fie mare, deoarece ce ai în cămară, morcovi, miere, scorțișoară, poate face minuni. Trebuie doar să găsești cea mai bună rețetă pentru ca ele să îți poată demonstra cum pot aduce beneficii pielii tale.

Verzuliu îți va prezenta 7 produse naturale extrem de benefice pe care le poți amesteca în rutina zilnică de îngrijire a pielii, plus un sfat bonus despre cele pe care ar trebui să le eviți.

1. Mierea – tratament natural pentru pielea feței


Mierea proaspătă este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene asupra pielii umane, în special pentru cei care se luptă cu acnee sau psoriazis. Se crede că mierea de Manuka este atât de bună încât chiar și medicii o folosesc în mediile clinice. Este important ca mierea pe care o folosești pe pielea fetei să fie nepasteurizată și cât mai pură posibil pentru că toate bacteriile naturale să-și poată face treaba. Înainte de a folosi mierea, trebuie să faci un test să vezi dacă ai alergie la polen.

2. Lemnul dulce – tratament natural pentru pielea feței


Extractul de rădăcină de lemn dulce este folosit pentru a trata eczemele și acneea, iar asta se datorează proprietăților sale antimicrobiene. Poate ajuta la reducerea hiperpigmentării și la încetinirea procesului de îmbătrânire, deoarece oferă protecție împotriva razelor UV dăunătoare. Este ideal pentru cei care suferă de mâncărime și piele iritată și poate fi combinat cu vitamina C înainte de a aplica crema de protecție solară obișnuită. Îți poți crea propria formulă amestecând extract de gel de aloe vera și nu va trebui să îți faci griji de alergii, deoarece ele apar foarte rar.

3. Scorțișoara – tratament natural pentru pielea feței


Scorțișoară face o treabă nemaipomenită în ceea ce privește protecția celulelor pielii datorită proprietăților sale antioxidante. Au existat destul de multe studii care arată că extractul de scorțișoară are efecte foarte benefice vizavi de colagen. Dacă vrei să folosești scorțișoară pentru o mască, poți combina miere crudă și scorțișoară măcinată.

Cu tote acestea, ar trebui să ai grijă dacă ai alergie la scorțișoară. De reținut, probabil va fi mai benefic pentru pielea ta dacă folosești extract de scorțișoară în loc de scorțișoară măcinată.

4. Morcovi – tratament natural pentru pielea feței


Morcovii sunt bogați în potasiu și, prin urmare, pot hidrata pielea uscată. Morcovul conține vitamina A, aceasta ajutând pielea să scape de excesul de sebum îndepărtând în același timp toate toxinele de pe suprafața sa. În plus, beta-carotenul din morcov protejează pielea de razele UV și te ajută în lupta cu stadiile incipiente ale îmbătrânirii. Poți să amesteci morcovul, fie cu gel de aloe vera, fie să faci o mască adăugând o linguriță de miere și una de lapte.

5. Chefir – tratament natural pentru pielea feței


Datorită conținutului său ridicat de drojdie și bacterii, kefirul poate calma pielea uscată și energiza pielea obosită. De asemenea, chefirul ajută producția de colagen și acid hialuronic, scăpând astfel de semnele de îmbătrânire și semnele de stres. Este, de asemenea, ideal pentru exfoliere și poate echilibra pH-ul pielii, care este crucial dacă suferi de iritații și roșeață. Pentru o mască de față, poți combina sucul de la un castravete cu 2 linguri de kefir și îl aplici pe față timp de 20 de minute.

6. Afine – tratament natural pentru pielea feței


Afinele sunt bogate în vitamina C și K. Ele sunt excelente în vindecarea rănilor și tăieturilor. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să aplici afine crude direct pe piele, ci, în schimb, le poți mânca. Dacă vrei să le ameseci într-o mască, poți adăuga cu puțin iaurt. Acest lucru va întineri pielea, va stimula producția de colagen și va lupta împotriva îmbătrânirii premature.

De asemenea, consumul de afine vă îmbunătăți circulația sângelui și, prin urmare, starea pielii. Indiferent dacă le mănânci sau le aplici pe față afinele pot face minuni pentur pielea ta.

7. Lemn de santal – tratament natural pentru pielea feței


Pe lângă faptul că are o aromă minunată care apare la multe parfumuri, lemnul de santal este excelent și pentru pielea ta. Ajută la cicatrici, inflamații, riduri și chiar psoriazis. Au existat chiar și unele studii care au demonstrat cum poate trata acneea atunci când este folosit în remedii de către bătrânii indieni. Există 6 tipuri diferite de lemn de santal. Îl poți folosi sub formă de pudră, ulei, săpun sau apă florală.

O rețetă grozavă pe care o poți urma este să amesteci 2 linguri de pudră de lemn de santal cu 1 lingură de apă de trandafiri. Apoi aplică pe față curată și uscată menținând masca timp de 10-15 minute.

Bonus: ce trebuie să eviți să pui pe față:

Albus de ou: există multe motive pentru care albușul de ou nu este o idee bună. Este posibil să ai o reacție alergică, o infecție cu salmonella sau o iritare generală a pielii. De asemenea, dacă ai o tăietură sau o rană mică, albușul de ou poate crea o infecție secundară.
Zeama de lămâie: lămâia are multe beneficii pentru piele, dar efectele secundare pot fi copleșitoare. Iritația pielii este efectul secundar numărul unu și arsurile solare sunt chiar în spatele acesteia. Trebuie să eviți să aplici suc de lămâie și să te expui luminii soarelui.
Oțet de cidru de mere: mulți oameni bagă mâna în foc pentru acest tratament DIY, dar ar trebui să fie folosit cu prudență. O senzație de usturime este efectul secundar pe care îl poti experimenta, iar coroziunea pielii este cea mai gravă. Arsurile faciale sunt, de asemenea, pe masă dacă utilizezi prea de oțetul de cidru de mere.
Zahăr: granulele de zahăr pot fi mult prea dure pentru piele și pot provoca iritații majore, chiar cicatrici. Și nu vorbim despre măștile cumpărate din magazin. De aceea, trebuie să eviți să utilizezi zahărul obișnuit în scruburile de față.

Pe ce produs natural mizezi în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii? Ce efecte ai observat de când ai început să îl folosești?

 

]]>
https://verzuliu.ro/beauty/7-produse-care-iti-vor-face-pielea-sa-radieze-de-frumusete/feed/ 0
5 motive pentru care să nu te mai epilezi https://verzuliu.ro/beauty/5-motive-pentru-care-sa-nu-te-mai-epilezi/ https://verzuliu.ro/beauty/5-motive-pentru-care-sa-nu-te-mai-epilezi/#respond Sat, 16 Oct 2021 10:15:07 +0000 https://verzuliu.ro/?p=12337 Părul de pe corp reprezintă unul dintre subiectele tabu despre care multe femei preferă să nu vorbească. În schimb, ele încearcă într-un mod obsesiv să îl elimine folosind diferite proceduri, pentru un aspect plăcut. Uneori nu observă cât stres, atât fizic cât și mental, depun în respectarea acestor norme exigente.

Hai să vedem dintr-o altă perspectivă aceste standarde stabilite de societate. Vreau să îți spun de este absolut normal să uiți de epilare pentru o perioadă. Vei vedea că ce spun eu se adeverește și cât de benefic poate să fie pentru corpul tău.

1. Vei fi mult mai atrăgătoare

 

Glandele sudoripare ne ajută să eliberăm hormonii, iar părul de pe corp să răspândim mirosul lor. Cercetările demonstrează că parfumul nostru natural, cel al corpului, joacă un rol foarte important în atracția persoanelor din jur. De fapt, părul de la axila face ca efectul feromonilor să fie mai puternic.

2. Vei scăpa de durere

Procedurile de îndepărtare a părului, precum bărbierirea, epilarea cu ceară, pot crea durere, iritații și umflături, mai ales celor cu piele sensibilă. Dar, multe femei continuă să facă acest lucru, convingându-se că este normal și trebuie să accepte durerea oricât de mult disconfort fizic va crea acest lucru. Uneori, este bine să te oprești puțin și să lași corpul să se odihnească de dragul propriei tale stări de sănătate.

„Eu m-am oprit treptat.Am renuntat la a ma mai epila. Am o piele foarte sensibilă și, de ani de zile, am încercat diferite metode de îndepărtare a părului obținând erupții cutanate, chsturi etc. Axilele erau deosebit de problematice și am încetat să mai folosesc aparatul de râs. Acum câțiva ani, eram pe punctul de a mă epila și am stat și m-am gândit „Pentru cine fac eu asta?”. Am ales să rămân păroasă. Încă mă epilez pe picioare deoarece am un păr negru și fire groase. Pe coapse abia se observă așa că acolo nu mă bag.” a spus pentru verzuliu.ro, Roxana.

3. Te vei simți mult mai bine fizic.

Părul de pe corp este important în protejarea pielii și reflectarea razelor UV. De asemenea, joacă un rol important în reglarea temperaturii corpului. Aerul este prins între par și piele, astfel se creează un strat care izolezca pielea făcând-o să nu piardă căldură.

4. Îți amintește de prioritizare

Acceptarea rămâne în continuare o mare provocare pentru multe dintre noi. De multe ori ne criticăm constant corpul și ne simțim presate de idea încadrării în standardele de frumusețe și comportament pe care societatea le impune. A-ți analiza relația cu părul orpului tău este un pas solid în crearea unei imagini pozitive despre tine însuți și să te simți liberă fiind așa cum îți dorești.

„Mă simt foarte bine. Îmi place să mă machiez și să am o ținută drăguță cu păr pe picioare și la axila. Mă simt mai frumoasă și mai încrezătoare. Mă simt mult mai sexi.
Când eram în liceu, mi-am râs picioarele, axilele și părțile intime în mod regulat, deoarece îmi era foarte jena de corpul meu. În primul rând am încetat să fac asta iarnă pentru că nu aveam pe nimeni care să îmi vadă părul. Lăsându-l așa, m-a făcut să-mi iubesc și mai mult corpul, așa natural.”, spune pentru verzuliu.ro, Cosmina.

5. Asigură-te că ești înconjurată de oameni potriviți

Acceptarea părului de pe corp te poate ajuta să găsești oameni cărora le păsă cu adevărat de tine și te acceptă așa cum ești tu. Nu te vor forța să te schimbi pentru ei și nu te vor face să te simți inconfortabilă cu corpul tău. Acești oameni te vor ajuta să te simți puternică,

„Urăsc epilarea și mâncărimea pielii de după râs, așa că tocmai ce am renunțat. Iubitului meu nu îi păsă. Văd o mulțime de fete cu axile păroase ca mine. Briza prin părul piciorului este surprinzător de plăcută, în comparație cu cea pe pielea netedă de după râs. spune Catalna.

„Sunt pe jumătate de originea arabă într-o țară europeană și am observat că părul de pe corpul meu ete mult mai negru și mai vizibil. Am fost ok cu acest aspect până când o colegă din clasa a râs de mine. Aveam 12 ani. M-am rușinat cu adevărat de părul de pe corpul meu și l-am ascuns timp de 3 ani, pe timpul verii purtând doar cămăși lungi și pantaloni. Din momentul în care mi s-a permis să mă bărbieresc, am început să o fac de câteva ori pe săptămână. Dar totul s-a schimbat când am întâlnit primul meu iubit. Eram încă foarte nesigură în ceea ce privește părul de pe corp când a spus: părul este ceva natural. Îmi place să fie vizibil. Îmi amintește că nu mă culc cu un copil. Mi se pare mai atractiv decât pielea netedă fără fire de păr. El m-a ajutat să-mi amintsc că tuturor ni se permite să ne simțitm confortabil cu noi înșine, mai ales dacă este ceva atât de natural.” a spus Aisha pentru verzuliu.ro.

6. Vei avea mai mult timp pentru alte lucruri

În medie, o femeie cheltuie peste 40.000 lei pe produse de bărbierit și până la 100.000 lei pe epilare cu ceară pe parcursul vieții. Acceptarea părului de pe corp te poate elibera de aceste rutine. În schimb, poți lucra la viitorul tău investind tipul și banii în dezvoltarea ta personală oferindu-ți diverse cadouri. Mai târziu vei vei avea profit primind înapoi sub formă de oportunități și o mai bună stare de bine.

„Nu m-am mai bărbierit pe picioare. Obișnuiam să fiu jenată pentru că eram atât de păroasă și mai era și foarte negru. Am crezut că ceva este în neregulă cu mine. Acum economisesc bani și nu mai pierd atât de mult timp la dus. Am fost la spital noaptea trecută și o asistență a trebuit să îmi smulgă un pansament. Am făcut o glumă pe seama asta deoarece a fost o epilare gratuită. Renunțatul la epilat mi-a oferit un impuls de încredere. Brațele mele sunt acum brațe normale și nu trebuie să mai fac nimic din ce nu mai vreau.” a spus Mădălina pentru verzuliu.ro.

Cum poți trece peste această problemă?

Chiar și acum, părul este considerat inadecvat la femei în diferite culturi. De la vârsta fragedă, unele fete pot fi forțate să respecte tradiția. Acest lucru poate duce la anxietate și poate reduce stima de sine. Recunoașterea și acceptarea părului de pe corp poate fi primul pas pentru a scăpa de frici și a te simți puternică din punct de vedere psihic.

„Mă epilăm când eram adolescenta deoarece eram jenată de aspectul meu și aveam o stimă de sine scăzută. Am putut face ceva în această privință și am făcut. Odată ce am îmbătrânit puțin a început să nu îmi mai pese, am decis ca într-o bună zi să nu mă mai bărbieresc la axilă, mâini sau pe picioare și să văd ce se întâmplă. Nu s-a întâmplat nimic. Nu m-am mai râs niciodată.” a spus Raisa pentru verzuliu.ro.

Ce părere ai despre părul de pe corp? Ești de acord că este posibil să nu te mai epilezi?
Dacă ești bărbat tu ce părere ai de femeile care au renunțat să se mai epileze? Ți se par mai atrăgătoare sau ceva ieșit din comun de scârbos?

Dacă ai o părere scrie în comantării. Nu trece anonim pe aici. Părerea ta poate schimba percepția miilor de tinere care se lupta cu anxietatea.

]]>
https://verzuliu.ro/beauty/5-motive-pentru-care-sa-nu-te-mai-epilezi/feed/ 0
7 secrete, ale femeilor indoneziene, pentru o imbatranire inceata. Frumusete fara batranete. https://verzuliu.ro/beauty/7-secrete-ale-femeilor-indoneziene-pentru-o-imbatranire-inceata-frumusete-fara-batranete/ https://verzuliu.ro/beauty/7-secrete-ale-femeilor-indoneziene-pentru-o-imbatranire-inceata-frumusete-fara-batranete/#respond Fri, 08 Oct 2021 05:55:47 +0000 https://verzuliu.ro/?p=12263 Fiecare natiune are propriile sale sfaturi si secrete legate de frumusete. Leacurile indoneziene au radacini si procedee antice care au fost folosite de secole. Femeile cu varsta de 53 de ani pot parea ca ar avea 35, iar blogerita Puspa Dewi este un bun exemplu.

1. Pastreaza-ti tineretea cu faina de orez


Pe langa utilizarea fainii de orez cu apa pentru masti faciale, femeile indoneziene isi fac scruburi speciale pentru corp. O pasta exfolienta se face din orez macinat, ghimbir, nuci, radacina de curcuma, scortisoara si pudra de lemn de santal. Trebuie sa macini toate ingredientele la un loc. Acest exfoliant natural inmoaie si curata pielea.

2. Remedii pentru prevenirea vergeturilor


Balinezii incearca sa aiba grija de copul lor cu rasfat din cap pana in picioare. Este mult mai usor sa previ vergeturile decat sa te lupti cu ele mai tarziu.Unul dintre cele mai populare remedii este aplicarea mastii balineze de burta. Include orez macinat si „kencur”, o radacina asemanatoare ghimbirului. Aceste ingrediente ajuta la elasticitatea pielii.

3. Remediu pentru frumusete cu papaya si seminte de papaya


Femeile din Indonezia folosesc piure de papaya cu sau fara lapte, cu aplicare directa pe piele, pentru stralucire. De asemenea, scapi de culoarea inchisa a parului pentru a preveni deteriorarea acestuia. Ele macina semintele de papaya si fac un amestec cu apa. Apoi aplica aceasta pasta pe par, asteapta o ora si clatesc.

4. Remediu cu lapte de capra pentru baie


Baia in lapte de capra, pentru frumusete, se folosea inca din antichitate de printesele din Java. Ajuta pielea sa ramana tanra si catifelata. Trebuie sa stai in lapte de capra 30 de minute si apoi sa clatesti. Acesta este unul dintre secretele frumusetii fara batranete.

5. Baie cu crema


In indonezia, o baie cu crema este un tratament des folosit pentru par. Nu este o baie cu crema, ci o procedura mai lunga. Mai intai, aplica o masca de par din avocado, apoi abur pentur par. Apoi, maseaza usor pe scalp, gat si umeri. Procedura se termina cu o spalarea a parului si se usuca cu foen-ul.

O baie cu crema nu este doar un tratament pentru relaxare, ci iti ajuta parul sa fie puternic si sanatos, il protejeaza de efectele negative ale substantelor chimice.

6. Masaj de cel putin doua ori pe saptamana


Masajul la indonezieni este esential pentru sanatate si intinerire. Nonita Respati spune ca are chiar propriul regim de frumusete. In plus, de manichiura si pedichiura, are saptamanal masti faciale, tratamente pentru par si un masaj de doua ori pe saptamana.

7. Fericire radianta


Una dintre cei mai populari bloggeri din Indonezia, are 53 de ani dar arata de 35, si-a dezvaluit secretul tineretii. Cu cat inainteaza in varsta, cu atat este mai fericita. Fericirea ajuta la mentineea frumusetii interne si externe. Zambeste mai mult. Iubeste.

Tu care dintre secrete ale frumusetii le folosesti pentru a ramane mereu tanara?

]]>
https://verzuliu.ro/beauty/7-secrete-ale-femeilor-indoneziene-pentru-o-imbatranire-inceata-frumusete-fara-batranete/feed/ 0
Greşeli pe care să le eviţi atunci când îţi faci părul https://verzuliu.ro/beauty/greseli-pe-care-sa-le-eviti-atunci-cand-iti-faci-parul/ https://verzuliu.ro/beauty/greseli-pe-care-sa-le-eviti-atunci-cand-iti-faci-parul/#respond Wed, 15 Sep 2021 06:29:36 +0000 https://verzuliu.ro/?p=12122 E timpul să îţi corectezi greşelile pe care le faci atunci când iţi aranjezi părul pentru a avea o coafură perfectă. Citeşte mai departe câteva sfaturi de care ar trebui să ţii seama atunci când te coafezi

 

Te încurci cu prea mult păr deodată

Petrece o după-amiază într-un salon şi vei observa că profesioniştii întotdeauna îţi vor despărţi părul în şuviţe înainte să se apuce de treabă. Motivul? Este mult mai uşor să concentrezi căldura uscătorului asupra unei mici secţiuni.  Când eşti acasă, desparte părul în trei straturi, prinde-l cu o clama de par pe cel din mijloc şi apoi poţi să îl vopseşti sau să îl coafezi foarte uşor.

 

Să nu uiţi de rădăcini

Dacă vei acorda o atenţie sporită rădăcinilor atunci când vei aplica un produs care trebuie să îţi usuce părul, atunci vei avea un control mai mare asupra volumului. De asemenea, dacă vei avea grijă de rădăcini părul tău va deveni mult mai sănătos şi vei împiedica astfel efectul nedorit al căderii.

Folosirea unei perii nepotrivite

Foarte multe femei folosesc perii de păr nepotrivite ca mărime, de obicei întâmplându-se ca acestea să fie prea mici. Astfel, periile mai mari sunt recomandate pentru un păr lung, în vreme ce periile medii sau mici sunt potrivite pentru un păr mai scurt. Totodată, e bine de ştiut că periile medii sau mari îţi pot crea bucle moi, naturale.

 

Ai grijă ca părul tău să nu fie uscat

Părul tău răspunde mult mai bine unei coafuri atunci când e proaspăt spălat. De asemenea, e mult mai uşor să aplici diverse produse pe părul tău când acesta e ud. Există însă şi o excepţie de la această regulă, în cazul spray-urilor care te protejează de căldură – în aces caz este recomandat ca părul tău să fie uscat.

 

Nu fă exces de fixativ

Încearcă să nu foloseşti prea mult fixativ atunci când te coafezi fiindcă părul tău poate căpăta un aspect neplăcut, plat sau gras. Pentru a scăpa de acest lucru, citeşte cu atenţie eticheta produselor şi cumpără-le doar pe cele care se potrivesc cu tipă tău de păr. Fii sigură că produsele pe care le foloseşti se potrivesc texturii părului tău. În acest sens, dacă ai un păr mediu ca lungime şi foarte des, vei avea nevoie de un fixativ sau de o spumă care să îţi întărească şi să ridice rădăcinile. În cazul în care părul tău este mai rar, va trebui să pulverizezi fin asupra rădăcinilor.

 

Ai mare grijă cum îţi prinzi părul

Foarte multe femei au obiceiuri greşite atunci când vine vorba de prinsul părului la spate. Ţine minte să te fereşti de folosirea elasticelor sau clamelor din plastic care conţin metal. De asemenea, e greşit să îţi legi strâns părul atunci când este ud fiindcă astfel poţi rupe foarte multe fire.

]]>
https://verzuliu.ro/beauty/greseli-pe-care-sa-le-eviti-atunci-cand-iti-faci-parul/feed/ 0
Cum să ai părul frumos? https://verzuliu.ro/beauty/cum-sa-ai-parul-frumos/ https://verzuliu.ro/beauty/cum-sa-ai-parul-frumos/#respond Sat, 04 Sep 2021 08:00:09 +0000 https://verzuliu.ro/?p=12064 De ani de zile, firmele producătoare de cosmetice caută noi reţete pentru şampoane, balsamuri, creme pentru tratarea părului deteriorat. În laboratoarele lor, firele de păr folosite drept cobai sunt răsucite, trase, înnodate, strivite şi chiar încălzite până ce se topesc. Într-un cuvânt, maltratate. De ce? Pentru că aşa cum arată un studiu efectuat la Universitatea Yale, un păr rebel, tocit, lipsit de strălucire şi elasticitate îi poate duce pe unii în pragul sinuciderii. El este un motiv de permanentă indispoziţie, ba mai mult: bărbaţii şi femeile – în egală măsură – îşi pierd siguranţa de sine şi au complexe de inferioritate. Iată câteva sfaturi menite să împiedice sau să amâne dezastrul.

Cât de des ar trebui să ne spălăm pe cap? Spălatul presupune un efort atât pentru păr, cât şi pentru pielea capului. Cei care se spală zilnic pe cap fac o greşeală imensă. Nici persoanele cu păr gras nu ar trebui s-o facă decât o dată la două zile. Părul normal se spală de două ori pe săptămână, iar cel foarte uscat o singură dată.

Cum trebuie folosit foehnul?Mai bine nu-l folosiţi! Căldura pe care o produce afectează părul, iar pielea capului n-o suportă nici ea. Dar dacă totuşi îl folosiţi, ţineţi-l la distanţă şi alegeţi o temperatură mai redusă.

Există nişte reguli în privinţa spălatului pe cap? Sigur că da. Prima ar fi să folosiţi cât mai puţin şampon cu putinţă. „Pentru părul scurt este suficientă o picătură cât bobul de mazăre”, spun dermatologii. Cei care folosesc frecvent spumă sau fixativ să se spele cu părul dat în faţă, pentru a evita iritarea pielii sensibile. Clătiţi-vă cât se poate de bine după spălat – clătitul ar trebui să dureze de 5 ori mai mult decât spălatul. Părul ud fiind sensibil, nu-l frecaţi după spălare cu prosopul, ci tamponaţi-l uşor.

Ce să folosim pentru combaterea mătreţii?

Mătreaţă avem toţi, fără excepţie. Toate şampoanele anti-mătreaţă dau rezultate bune. Substanţele antimicrobiene pe care le conţin distrug ciuperca. Dar: şampoanele ultraactive ar trebui folosite cel mult din două în două zile, alternativ cu cele normale. Dacă mâncărimea pielii capului persistă şi mătreaţa rămâne lipită ca o placă pe cap, cauza ar putea fi psoriazisul sau o eczemă.

La rădăcină, părul este alimentat cu substanţe hrănitoare din circulaţia sanguină, de unde concluzia că o alimentaţie sănătoasă îi face bine. Importante sunt biotina, proteinele, dar şi microelementele zinc şi fier.

]]>
https://verzuliu.ro/beauty/cum-sa-ai-parul-frumos/feed/ 0
5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a îmbătrâni frumos https://verzuliu.ro/beauty/5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-faci-pentru-a-imbatrani-frumos/ https://verzuliu.ro/beauty/5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-faci-pentru-a-imbatrani-frumos/#respond Sun, 22 Aug 2021 06:00:34 +0000 https://verzuliu.ro/?p=12014 Protejează-ţi pielea!

Doctorul dermatolog explică faptul că schimbarea la nivelul Ph-ului pielii creată de o coajă acidă poate genera colagenul, cheia ce determină ca pielea ta să îmbătrânească frumos. „Colagenul este fibra principală a pielii”, spune el. „Cu cât îmbătrânim mai mult, aceasta se descompune, ducând la apariţia liniilor fine şi a porilor largi.” Ce duce la această degenerare? Expunerea la soare. „Lucrul cel mai grav pe care ai putea să-l faci este să stai în soare”, afirmă doctorul. Expunerea la soare cauzează până la 90% apariţia coşurilor, punctelor negre şi a ridurilor.

Alege o tunsoare care să ţi se potrivească şi o culoare pe măsură!

Ştiai că o tunsoare de calitate îţi poate face faţa să arate mai fermă?  Pentru un ten luminos, e recomandată o nuanţă mai deschisă. Părul închis la culoare îţi pot face trăsăturile să arate mai severe.

Albeşte-ţi dantura!

De două ori pe an este bine să mergi la un control stomatologic şi în acest timp să te speli cu periuţă electrică – în acest fel îţi menţii dantura sănătoasă, dar aşteaptă-te totuşi la o mică degradare a dinţilor ce vine odată cu înaintarea în vârstă. Cu timpul, dinţii pot căpăta o tentă galbenă de la fumat, acumularea plăcilor, cafea, ceai şi urmele de culoare de la vinul roşu. Printr-o procedură de albire ultravioletă, un doctor stomatolog îţi poate aplica pe dantură un anumit gel, iar apoi poate poate activa acest proces de înălbire cu ajutorul razelor UV.

Dormi adânc!

Un alt aspect important pentru a îmbătrâni frumos este să îţi odihneşti corpul. Lipsa somnului este dată de nivelul crezut de glucoză, ce cauzează probleme de sănătate precum tensiune ridicată, diabet, ce grăbesc procesul de îmbătrânire. Celulele pielii se regenerează cu mult în timp ce dormi. Temperatura pielii creşte şi ea în timpul somnului, dând voie tratamentelor aplicate să intre în piele şi să-şi facă efectul mai bine decât o fac pe timp de zi, atunci când eşti trează.

Întinde-ţi muşchii!

E bine să-ţi dezvolţi musculatura, în special fesele şi şoldurile, prin a face sport cu greutăţi. De asemeni, e recomandat să îţi menţii sistemul osos puternic pentru o postură bună. Tu pierzi de la 1 până la 5 % din densitatea osului odată ce ai trecut de 40 de ani, şi acest aspect poate duce la creşterea  de la 3 la 7% dupa ce te afli la menopauză.

]]>
https://verzuliu.ro/beauty/5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-faci-pentru-a-imbatrani-frumos/feed/ 0
Afla cum sa te epilezi corect https://verzuliu.ro/beauty/afla-cum-sa-te-epilezi-corect/ https://verzuliu.ro/beauty/afla-cum-sa-te-epilezi-corect/#respond Tue, 17 Aug 2021 06:00:24 +0000 https://verzuliu.ro/?p=11995 Indiferent de anotimp, orice femeie se simte bine când are o piele catifelată şi netedă, si fiecare metodă are avantajele si dezavantajele ei. Articolul de faţă urmăreşte să ne ajute pe noi, femeile să obţinem anumite trucuri, care să ne ajute să evităm durerea şi să obţinem un efect de durată în ce priveşte epilarea.

Metodele de îndepărtare a părului sunt numeroase – crema epilatoare constituie o metodă rapidă, dar necesită efectuarea unui test alergenic înainte; prezintă dezavantajul că produsele chimice din compoziţie pot fi toxice, iar unele fire pot creşte sub piele. Epilarea cu ceară caldă este un procedeu destul de dureros şi este nevoie de timp ca pielea să se adapteze, însă efectele neplăcute se vor diminua treptat, deoarece firele de păr vor deveni mai fine şi se vor smulge mult mai uşor. Efectul poate dura între 3-5 săptămâni. Epilarea cu aparatul de râs este cea mai răspândită metodă care se realizează la domiciliu, este rapidă şi comodă. Însă, firele de păr cresc după 2-3 zile, devin mai aspre şi în timp se îndesesc. Epilarea cu ceară de unică folosinţă – se foloseşte un aparat care încălzeşte ceara şi benzi de hârtie pentru îndepărtare. În comerţ se găsesc benzi speciale de ceară rece pentru epilarea zonei de deasupra buzei superioare – este vorba despre epilarea facială cu ceară rece, pe care sunt sigură că aţi încercat-o de nenumărate ori din cauza sentimentului de jenă care ni-l dă „ mustaţa”. Banda cerată se încălzeşte în palme prin frecare şi apoi se aplică pe pielea bine curăţată.Epilarea definitivă, se efectuează la saloane de specialitate, iar persoanele care realizează această operaţiune au nevoie de o instruire specială şi de licenţă. Totuşi, chiar dacă am auzit că această metodă este una „pe viaţă”, ea de fapt nu este decât pe o perioadă mai îndelungată, având în vedere că pot creşte fire de păr pe zona respectivă.

Ştiind acum cam toate metodele de epilare ce le aplicăm în viaţa de zi cu zi, trebuie să ţinem cont totuşi de perioada recomandată. În timpul menstruaţiei, activitatea bulbului pilos este încetinită, iar în cazul în care epilarea se face în această perioadă sau imediat după, efectul este de mai lungă durată. Înaintea menstruaţiei, pielea este mai sensibilă la durere, iar smulgerea părului provoacă mai multă suferinţă, şi nu cred ca ne dorim aşa ceva. De asemenea, cu câteva zile înainte, poţi aplica pe piele o cremă cu proprietăţi exfoliante, deoarece dacă pielea este perfect curată şi netedă, ceara aderă mai bine. În plus, creşterea părului depinde de diverşi factori, contând pilozitatea fiecăreia dintre noi, inclusiv anotimpul (în timpul verii, firele cresc mai repede).

Foarte important de reţinut este să nu epilăm cu ceară şi să nu smulgem cu penseta firele de păr din aluniţe sau din jurul areolei mamare. De asemeni, nu este bine să ne epilăm cu două sau chiar trei ore, înainte sau după saună şi nu este bine de altfel să ne expunem la soare sau la solar timp de 24 de ore după epilare sau, dacă nu putem evita acest lucru, folosim o cremă solară cu un grad crescut de protecţie.

]]>
https://verzuliu.ro/beauty/afla-cum-sa-te-epilezi-corect/feed/ 0
Cum poti reda culoarea parului daca ai albit? https://verzuliu.ro/sanatate/cum-poti-reda-culoaea-parului-daca-ai-albit/ https://verzuliu.ro/sanatate/cum-poti-reda-culoaea-parului-daca-ai-albit/#respond Sat, 07 Aug 2021 15:30:09 +0000 https://verzuliu.ro/?p=11962 Exista cateva povesti din popor despre oameni al caror par a devenit alb peste noapte. De exemplu, parul unui criminal a devenit alb in noaptea dinaintea executiei sale. Chiar daca oamenii de stiinta nu prea sunt dornici sa sustina aceasta poveste, exista multe alte lucruri despre albirea parului pe care nu le stim.

Am citit multe articole de specialitate si am aflat multe lucruri interesante despre cercetarile efectuate pentru inversarea culorii parului si vreau le impartasesc cu tine.

1. De ce albeste parul mai devreme la anumite persoane?

Ca in cazul culorii pielii, substanta chimica ce determina culoarea firului de par se numeste melanina. Cu timpul, celulele pigmentare din par dispar, ceea ce il face sa albeasca. Potrivit studiului, acest proces incepe de obicei la persoanele caucaziene la varsta de 30 de ani. La asiatici, varsta la care incepe parul sa albeasca este la sfarsitul varstei de 30 de ani, in timp ce la africani aceasta modificare are loc pe la mijlocul anilor 40.

Cu toate acestea, procesul de albire a parului poate incepe mai devreme sau mai tarziu in cazul tau – depinde in mare masura de gena ta, in special de gena IRF4 care reglementeaza productia de melanina, precum si stocarea acesteia.

2.Cele mai noi descoperiri ale oamenilor de stiinta

Un studiu recent a demonstrat in cele din urma ceea ce majoritatea dintre noi am stiut intuitiv: stresul face ca parul sa albeasca prematur. Oamenii de stiinta au masurat nivelul de proteine din parul voluntarilor si au constatat ca stresul psihologic a influentat mitocondriile (ele produc energie in celule). Alti factori au efecte similare, cum ar fi cazul vegetarienilor cu lipsa vitaminei B12 si care sufera si de alte afectiuni precum vitiligo.

3. cum inversezi albirea parului

Oamenii isi pot recupera culoarea parului daca scapa de stres. Unul dintre participantii studiului mentionat la punctul anterioar a scapat de firele de par albe, partial, dupa ce a venit din vacanta. Cu toate acestea exista anumite limitari in acest caz – nu va functiona la persoane care au albit de ani de zile.

4. Remedii impotriva albirii parului pe care le poti incerca


Daca doresti sa pastrezi culoarea parului fara sa il distrugi, iti recomand sa iei suficiente vitamine pe lanta cele importante ca B12, E, D, A si minerale (zinc, fier etc.) si sa iti protejezi parul de soare.
Iata cateva remedii impotriva caruntirii parului:
1. Aplica ulei de nuca de cocos de la radacini pana la varfurile firelor de par, seara, inainte de spalare.
2. Se amesteca o lingurita de ghimbir proaspat cu o lingura de miee si se mananca amestecul obtinut in fiecare zi.
3. Consuma aproximativ 240 ml de suc de morcovi in fiecare zi.
4. Amesteca 240 ml de suc de lamaie, suc de amla si ulei de migdale. Maseaza-te parul si scalpul cu acest produs de doua ori pe zi, timp de 3 luni.

5. Nu este urat parul grizonat

Stimp cu totii ca acceptarea corpului tau cu imperfectiunile sale este un lucru sanatos, asa ca ar trebui sa invatam sa imbratisam ideea ca avem parul grizonat ca semn de maturitate si intelepciune. El poate fi elegant. Iata cateva dintre celebritatile cu parul grizonat, pentru inspiratie:

Meryl Streep

Salma Hayek

Helen Mirren

Gwyneth Paltrow

Jamie Lee Curtis

]]>
https://verzuliu.ro/sanatate/cum-poti-reda-culoaea-parului-daca-ai-albit/feed/ 0