Jobul, activitatile cotidiene casnice solicitante, copii, alimentatia pe fuga, lipsa timpului si a somnului sunt doar cativa dintre factorii care favorizeaza instalarea stresului si depresiei. In secolul vitezei femeile sunt suprasolicitate, fie ca sunt tinere, mamici sau bunici! Toate sunt pe drum – la job, cu copii la activitati,  acasa  – legate de treburile gospodaresti, sa puna masa sau sa pregateasca muraturi. Toate aceste activitati intense duc la instalarea stresului emotional, fizic si a depresiei.

 Iata cateva metode simple, care pot preveni  aparitia stresului

  1. Imbunatateste aspectul fizic! Acorda-ti in fiecare zi cateva minute pentru a te machia, chiar daca nu esti obisnuita pune un strat fin de rimel si putin gloss pe buze. Acorda atentie la modul in care potrivesti hainele, daca iti va placea ce vezi in oglinda, sigur te vei simti bine.
  2. Asculta melodiile care iti plac! Cand trebaluiesti prin casa, da drumul la muzica si asculta melodiile favorite. Evita radio-ul, pentru ca de obicei playlistul este comercial si emisiunile sunt bombardate cu reclame agresive.
  3. Mananca ce iti place! Cand mergi la cumparaturi, i-ati o gustare care te face fericita cu adevarat. Savureaza fiecare imbucatura, vei observa ca te vei simti mai bine! Insa nu exagera…
  4. Iesi in oras si relaxeaza-te la final de saptamana. Fie ca mergi impreuna cu copii la zoo, la teatru sau in parc, fie ca iesi cu sotul sau prietenele, aceasa evadare te va incarca cu energie pentru saptamana ce urmeaza.
  5. Mananca sanatos! Evita preparatele de panificatie, mezelurile, dulciurile si sucurile acidulate. Inlocuieste-le cu fructe, legume, ciocolata neagra sau iaurt natural. Te vei simti mai usoara si mai fericita.
  6. Fa exercitii. Nu trebuie sa mergi la sala, pentru a face cateva exercitii simple de streching, cardio sau de tonifiere. Poti incepe ziua placut cu 5 minute de genoflexiuni si intinderi.
  7. Cultiva flori si plante aromatice. Este mai usor sa cultivi busuioc, menta, craite sau alte plante. Nu necesita timp mult pentru intretinere, iar activitatea acesta simpla ofera stare de fericire.
Citeste si:  Rugaciunea de vindecare, forma straveche de meditatie la indemana oricui
Articolul precedentCe sunt E-urile si cum influenteaza starea de sanatate
Articolul următorTipuri de aparate fitness ce pot fi utilizate cu usurinta si acasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau