Cele mai importante şi cele mai evidente lucruri sunt cele pe care fără să vrem, le omitem. Indiferent ce zic copiii – de obicei aducând argumente sau citindu-le disperarea în ochi – un telefon de ultimă generaţie sau o pereche mai scumpă de jeanşi, nu îi va ajuta să depăşească emoţiile şi starea de anxietate pe care o întâmpină în prima lor zi de şcoală.

Pentru copii, unele nume, precum numele profesorului sau a învăţătorului, sunt mai greu de reţinut. Insistă asupra numelui acestora, spunându-i că ”această persoană nu reprezintă doar o păpuşă pe aţe cu o cretă în mână. Este o fiinţă, pe care tu va trebui să o respecţi şi poate, în anumite cazuri mai speciale, să o adori.”Profesorul, la rândul lui, îi va transmite înapoi aceleaşi sentimente de respect şi adoraţie copilului tău.

Citeste si:  Cele mai cunoscute probleme intalnite in sarcina

Un schimb de haine în plus, chiar şi pentru adolescenţi – copiii sub opt ani au nevoie de acesta, pentru orice eventualitate. În cazul în care îşi murdăreşte hainele la ora de sport, sau la o “bătaie” cu băieţii, îi va fi utilă un schimb de rezervă.

Este destul de complicat pentru un copil, să-şi dea seama cum ar trebui să se “strecoare” într-un joc de mai multe persoane sau să facă parte dintr-un grup de copii, care încă nu îi cunoaşte. Între timp, copilul tău nu va şti cum să procedeze şi va sta într-un colţ sau legănându-se într-un scrânciob, rugându-se ca nimeni să nu îşi da seama că nu are prieteni cu care să se joace. Prin urmare, oferă-i copilului un truc – “fă ceva cu mâinile, orice îţi trece prin cap”. Oferă-i câteva bucăţi de hârtie origami şi învaţă-l ce să facă cu ele. Învaţă-l să compună o poezie sau un cântec pe care să-l scrie într-un caieţel. În minutul în care acesta va părea preocupat, ca şi cum ar face ceva interesant şi distractiv, este momentul în care ceilalţi copii vor veni la el să vadă ce face şi să facă şi ei acelaşi lucru alături de el.

Citeste si:  Cremă pentru bebeluşi, făcută în casă

Strecoară-I copilului tău, într-un buzunar secret din ghiozdan, un pacheţel ce să conţină câţiva plasturi, în caz de urgenţă , un sandwich şi o bucăţică de ciocolată ce să-i redea energie după ora de sport şi o poză cu unul din cele mai fericite moment ale lui de până acum.

Articolul precedentUleiuri sănătoase pentru gătit
Articolul următor6 alimente care te pot ajuta să trăiești mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau