In aceasta perioada este necesara purtarea mastii de protectie in toate magazinele, spatiile publice, dar si in alte spatii inchise. Cu toate acestea, mastile de protectie combinate cu zilele calduroase pot duce la aparitia unor cosuri neplacute.

De ce cauzeaza mastile de protectie acnee si cum putem evita acest lucru puteti citi chiar in articolul de mai jos.

Cum purtam corect mastile de protectie

Dr. Tiffany J. Libby, un medic dermatolog renumit in New York explica faptul ca masca de protectie trebuie schimbata des pentru ca ea sa nu favorizeze aparitia cosurilor. In acest mod, vei reusi sa previi iritarea tenului, dar si aparitia cosurilor.

Rutina de ingrijire a tenului

Rutina de ingrijire a tenului trebuie sa fie una extrem de simpla in aceasta perioada. Dimineata, ai grija sa folosesti un gel de curatare pentru ten sensibil. Daca acneea si-a facut deja aparitia, opteaza pentru alegerea unui gel cu acid salicilic.

Citeste si:  Administrarea de antibiotice copiilor mai mici de 2 ani poate provoca afectiuni cronice

De asemenea, poti opta si pentru folosirea unui gel de curatare ce contine peroxid de benzoil. Acest ingredient este anti-inflamator si are efecte antibacteriene.

Nu uita sa aplici o crema hidratanta pe timp de zi, dar alege si folosirea unui produs cu factor de protectie solara. In acest mod, vei preveni imbatranirea prematura a tenului tau si iti vei feri pielea de efectele negative ale razelor solare.

Evita produsele ce contin alcool, parfum sau alte ingrediente iritante deoarece acestea vor favoriza aparitia cosurilor.

Mai mult decat atat, evita sa iti atingi fata sau masca atunci cand nu esti spalata pe maini.

Ai grija la alimentatie!

Odata cu venirea verii, apare transpiratia, caldura, factori ce cauzeaza aparitia cosurilor. Pentru a evita acest lucru, consuma alimente ce nu contin zahar, dar evita si consumul de lactate.

Citeste si:  Un nou studiu arata ca multivitaminele nu fac prea multe pentru sanatatea noastra

Pastreaza masca curata

Daca ai o masca pe care ai facut-o acasa, ai grija sa o speli zilnic cu apa fierbinte. De asemenea, poti pulveriza pe ea alcool izopropilic in fiecare zi pentru a te asigura ca aceasta este dezinfectata.

Acorda o atentie deosebita ingrijirii tenului si ai grija sa schimbi masca des pentru a evita ca aceasta sa iti cauzeze cosuri sau iritatii neplacute.

Articolul precedentPaste cu carne tocată- o rețetă italiană reinterpretată
Articolul următor6 Proprietati benefice dovedite ale cartofilor pentru sanatate

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau