Slabesti mancand sanatos si facand sport. Dieta aceasta este indicata in cazul in care te-ai ingrasat mai mult decat trebuie si ti-ai propus sa slabesti.

Traducandu-se ca dieta marelui invins, aceasta dieta se refera de fapt la cel care vrea  sa fie invingator. Invingi  in lupta cu kilogramele in plus, invingi tentatia de a manca prea mult si de a avea o viata comoda, sedentara sau nesanatoasa. Dieta, pe langa o nutritie corecta si echilibrata, pune accent si pe practicarea sportului, si pe o gandire pozitiva. Teoretic acest regim preconizeaza o slabire considerabila in 12 saptamani, antreneaza vointa, perseverenta, motivatia, dorinta de  a duce  un stil de viata sanatos si necesitatea de a invinge kilogramele acumulate in plus.

Modul cum functioneaza dieta

Dieta Biggest loser este una de tip hipocalorica, care se bazeaza pe limitarea caloriilor , adica  a grasimilor si a zaharurilor din alimentatie. Pentru a obtine rezultate e admis consumul in fiecare zi  a 1600-1800 de calorii.

Dieta presupune respectarea unei piramide nutritionale 4-3-2-1. Schema se refera la consumul zilnic de 4 portii formate din legume si fructe, 3 portii care contin proteine slabe si lactate degresate, 2 portii ce cuprind cereale integrale si 1 portie ce poate fi orice altceva, alegand dintre dulciuri, grasimi, alcool, dar care nu trebuie sa depaseasca 200 de calorii.

Aceste portii pot fi impartite variat in timpul meselor, pentru a obtine o diversificare placuta si sanatoasa, cu un aport considerabil de substante nutritive la fiecare masa. Rezultatul inseamna trei mese principale pe zi si doua gustari fara sa iti fie foame sau sa mai simti nevoia de a rontai tot timpul cate ceva. Trebuie urmarit ca la fiecare masa principala sa se consume proteine slabe.

Citeste si:  Dieta Amazing Body Now

Admis si interzis in dieta Biggest loser

E indicat in dieta consumul de alimente naturale, cat mai putin tratate termic. E ideal ca  legumele  sa fie mancate crude sau sa fie fierte, dar nu prajite. Exista o paleta larga de legume pe care le putem folosi in dieta: fasole, varza, salata verde, castraveti, quinoa, hummus, ciuperci, spanac, cartofi dulci, rosii,  Fructele trebuie consumate crude, mai putin uscate sau sub forma de sucuri, pentru ca ramane doar zaharul din fruct si se pierd multe vitamine. Sunt admise lactatele cu putine grasimi. E permis consumul de peste inabusit, carne fiarta sau la gratar, oua. Trebuie consumate cereale integrale, bogate in fibre, si evitate cele rafinate.

Sunt interzise painea alba, cartofii, pastele, mezelurile, semipreparatele, produsele de tip fast-food, alimentele cu mult zahar sau cu multe grasimi. Senzatia de foame este data de fapt de amidon, zahar si grasimi saturate. Aceste subsante nu sunt hranitoare, de unde si nevoia de a manca mereu. Cand se renunta la alimentele cu un aport nutritiv redus, dispare si senzatia de foame permanenta.

E bine sa ne cream obisnuinta de a consuma mancare gatita acasa, sa preferam supele cu proteine slabe in locul supelor la plic, sa evitam semipreparatele din comert deoarece sunt boagate in grasimi saturate si au un aport nutritiv scazut.

Efectele dietei Biggest loser

Dieta inseamna o alimentatie naturala, sanatoasa si zi de zi practicarea de miscare. Apa trebuie consumata intr-o cantitate cat mai mare, pentru o buna digestie si hidratare. E recomandat sa se faca cel putin jumatate de ora exercitii fizice la inceput – mers cu bicicleta, alergare, fitness. Pentru a pastra rezultatul obtinut trebuie facuta progresiv mai multa miscare, sa se treaca la o ora de activitate sportiva pe zi. Practicand un sport in mod constant, ajungi sa consumi surplusul de grasimi saturate din organism si vei slabi armonios.

Citeste si:  Lista alimentelor pe care le poti si nu le poti manca din dieta Keto.

Cu rezultatele acestei diete te vei bucura in primul rand  datorita scaderii in greutate, dar vei observa si o imbunatatire a starii de sanatate: scade colesterolul, tensiunea arteriala se regleaza, previi sau controlezi diabetul, ai mai multa energie. Pe scurt, se observa o revigoarare a organismului si dispar o serie de probleme specifice persoanelor care au depasit greutatea recomandata. Si la nivel psihic se observa o imbunatatire considerabila, devii mai optimist si ai mai multa incredere in tine.

Aceasta dieta este putin mai dura, deoarece pe masura ce constati ca ai slabit trebuie sa reduci din numarul de calorii consumate in timpul unei zile, altfel corpul va ramane la acel nivel, vei stagna in greutate. Si sportul trebuie intensificat, deoarece organismul trebuie sa fie solicitat mereu pentru a putea arde grasimile acumulate in exces.

Aceasta dieta te invata, dupa ce ai reusit sa pierzi din greutate, sa continui sa ai un stil de viata sanatos. Vei aprecia ca respectarea programului meselor sanatoase, practicarea sporului, reducerea stresului, hidratarea adecvata, odihna suficienta din timpul noptii au contribuit la transformarea ta in bine. Deoarece acest regim preconizeaza o scadere destul de mare in greutate, sfatul este sa consulti un medic pentru a evita eventualele probleme de sanatate sau sa apelezi la un nutritionist care iti va urmari evolutia si te va indruma corect.

Articolul precedentDieta Ornish, o dieta pentru o inima sanatoasa
Articolul următorTrucuri care să te ajute să treci prin iadul numit perimenopauză

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau