Dacă vreți să va înfrumusețați grădina cu flori multicolore frumos parfumate pe timp de primăvară atunci cu siguranță trebuie să alegeți anumite tipuri de flori care se pretează cel mai bine.

Ghioceii
Primele flori care își fac apariția odată cu trecerea iernii sunt ghioceii. Acești mici clopoței de un alb imaculat sunt foarte fragili și gingași în același timp.
Este senzațional la aceste flori faptul că rezistă foarte bine și la frig iar unele specii de ghiocei înfloresc până târziu. Aceștia sunt primele plante cu bulb care înfloresc și aduc o atingere tandră grădinii dumneavoastră.

Brandușa
O altă floare la fel de gingașă și timpurie este brândușa. Aceasta stă înflorită din ianuarie până în martie și aduce un plus de culoare înfrumusețând foarte mult grădina. Nuanțele de galben, alb, roz și mov oferă un adevărat spectacol chiar și pentru ochii cei mai critici.
Fără să depuneți prea mult efort și fără o îngrijire specială brândușele conferă o elegantă aparte fiecărei grădini. Le puteți cultiva atât în ghivece cât și în jardiniere pentru a va bucura din plin de nenumărate combinații de culori.

Citeste si:  Iată ce nu ar trebui să îți lipsească din casă

Narcisele
Narcisele sunt flori parfumate care prin mirosul lor încânta sufletul privitorilor. Există foarte multe tipuri de narcise care au floarea de mărime diferită dar și nuanțe diferite. Cele mai întâlnite narcise sunt cele galbene acestea având o semnificație puternică de bucurie, fiind vestitoare de zâmbete.
Ceea ce puțină lume știe este că bulbii narcisei sunt toxici de aceea trebuie să îi utilizați în mod corespunzător.

Zambilele
Zambilele sunt flori delicate, ce ne încânta prin florile lor mici și intens colorate în nuanțe de mov, alb, galben, roz, albastru. Datorită faptului că au un parfum puternic sunt foarte iubite de toată lumea.
Zambilele predomină în grădinile de la țară cât și în cele de la oraș. Acestea cresc la fel de bine și în ghiveci și înfrumusețează balcoanele și terasele. Bulbii de zambile se plantează toamna târziu iar primăvara își fac apariția printre primele flori, oferind un aspect spectaculos grădinii prin varietatea culorilor și parfumul lor îmbietor.

Citeste si:  Trucuri care vă ajută să arătați cât mai bine în fața camerei

Articolul precedentȚinute potrivite pentru fiecare anotimp
Articolul următorReguli esențiale pentru o nutriție sănătoasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau