Natura ne surprinde în fiecare sezon cu minunățiile ei. Sfârșitul primăverii ne oferă nenumărate surprize printre care se numără și florile de soc. Aceste flori reprezintă baza pentru ceai, suc și sirop și te ajută să îți amintești pe tot parcursul anului de gustul aromat al socului.

Dacă iubești natura cu siguranță apreciezi toate plantele și înțelegi perfect ceea ce spun. Minunatele și parfumatele flori de soc își fac prezența în această perioadă de mai-iunie și ne încânta cu mirosul și aroma lor. În mod ironic parcă, acestea cresc adesea în locuri nearanjate și nu necesită nici un fel de îngrijire. Iată încă un motiv în plus să le apreciezi.

Florile de soc sunt foarte sănătoase astfel că poți face ceai sau sirop care să îți aline tusea și să îndepărteze starea de răceală. În plus, esența de soc te ajută să îți recapeți silueta de altă dată. Bucură-te din plin de proprietățile acestora și savurează gustul intens al florilor de soc. Fă o plimbare de seară în apropierea socului și vei simit imediat un parfum îmbietor. Culege câteva flori și fă rapid un suc. Este sănătos și foarte aromat și cu siguranță cei mici îl vor aprecia. Acum este momentul perfect să le oferi copiilor o alternativă sănătoasă a sucurilor artificiale din comerț.

Citeste si:  Nu te simți vinovată că nu eșți o mamă perfectă

Lasă copiii să te ajute la prepararea socatei. În acest fel o să îi faci responsabili și o să vezi că le place acest lucru. Învață-i pe cei mici că este bine să consume mereu alimente și sucuri sănătoase. Vei vedea că lămâia acrișoară se potrivește perfect cu aroma de soc. Chiar dacă faci pentru prima dată socată vei fi surprinsă să vezi cât de simplu este.

De asemenea, poți usca florile de soc pentru ca la iarnă să faci ceai din ele. În momentul în care vei savura acest ceai, îți vei aduce cu drag aminte de zilele frumoase de primăvară. Iar dacă trebuie să consumi un anumit ceai de plante care nu este tocmai bun la gust, însă are proprietăți excelente pentru sănătate, aromatizează-l puțin cu câteva flori de soc uscat.

Citeste si:  Cum să înveţi câinele să nu facă în casă

Dacă vrei să faci suc de soc și la iarnă, strânge multe, multe flori, pune zahăr și apă și vei obține un sirop delicios. Acesta se face simplu și rapid, nu necesită fierbere și se păstrează perfect la iarnă. Îl poți consuma nediluat pentru tuse sau diluat cu apă pentru a face suc. Încânta-i pe cei mici și în perioada sezonului rece cu aroma socului. Și nu uita, florile de soc aduc cu ele un strop de natură în fiecare pahar și îți încânta simțurile cu savoarea lor.

Articolul precedent6 Proprietati benefice dovedite ale cartofilor pentru sanatate
Articolul următorMeloterapia – terapia prin muzică

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau