Ronţăirea oricărui fel de aliment( chiar şi al celor cu calorii goale, cum ar fi jeleurile pe care copiii le adoră) te va face teoretic să te simţi mai puţin înfometată pentru un timp. Însă cât de sătulă vei fi şi cât va dura asta, poate varia o grămadă. Pentru cei mai mulţi dintre oameni, grăsimea, fibrele şi proteinele ajută la saţietate, spun specialiştii. Aşa că alimentele care nu conţin aceste componente te vor face să începi să cauţi ceva de mâncare din nou, în cel mai scurt timp. Evită să cazi în această capcană a foamei având grijă la aceste 7 alimente surprinzător de nesăţioase.

Pâinea din cereale integrale

Poate că ea este bogată în fibre, însă este şi mult mai procesată decât cea la care a fost utilizat un singur tip de ingredient integral (cum este ovăzul şi quinoa) şi nu conţine grăsimi şi proteine care ajută la saţietate. Pentru a face pâinea mai săţioasă, înlocuieşte gemul cu un topping care este plin de grăsimi sănătoase, cum ar fi untul de nuci, ouă sau avocado. Extra caloriile din aceste alimente asigură grăsime, proteine şi fibre-toate fiind cheia pentru a te ajuta să te simţi plină pentru mai mult timp. Dacă alegi untul de nuci, ai grijă la cantitate şi asigură-te că nu depăşeşti două linguri de persoană.

Sucul de fructe

Fructele asigură multe vitamine, minerale şi fibre, însă pentru că ele au practic zero proteine sau grăsimi care să încetinească descompunerea lor, mulţi oameni descoperă că acestea nu ţin de foame. Şi în vreme ce multe sucuri făcute 100% din fructe se presupune că ar conţine trei sau patru porţii de fructe per sticlă, dacă le vei bea în loc să le mănânci, nu vei da corpului aceeaşi senzaţie de saţietate. Fără pachetul de fibre din pulpă, sucul te va face să simţi că nici măcar nu ai mâncat nimic. În loc să bei un suc, transformă fructele într-o masă, făcând o salată sau gătindu-le stil stir fry, sau pune-le în iaurt ori cereale.

Citeste si:  9 lucruri pe care îmi doresc să le fi ştiut despre operaţia de bypass gastric, înainte de a o face

Smoothie-urile verzi

O altă capcană a fructelor. Acestea pot conţine puţine calorii, sunt bogate în zaharuri şi nu conţin proteine sau grăsime, ceea ce înseamnă că îţi va fi din nou foame în scurt timp. Ce şmecherie poţi face ca să transformi băutura ta într-una săţioasă? Dublează porţia de verzituri pentru a înlocui o parte din fructe şi apoi adaugă o porţie de grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado sau untul de nuci, şi/sau o sursă de proteine, cum ar fi pudra proteică.

Albuşurile de ou

Deşi cele 3 până la 4 grame de proteine pe care le vei găsi în fiecare albuş de ou ar trebui teoretic să te facă să te simţi plină, albuşurile de ou sunt foarte sărace în calorii şi conţin aproape zero calorii. Asta înseamnă că nu vei ajunge să te simţi mulţumită pentru foarte mult timp – un motiv bun pentru a spune da ouălor întregi când faci omletă. Gălbenuşul conţine nutrienţi sănătoşi, cum ar fi luteina, care este sănătoasă pentru ochi, alături de alte proteine şi grăsimi sănătoase care vor îmbogăţi preparatul tău.

Citeste si:  5 legume care sunt mai sănătoase gătite decât crude

Lactatele degresate

Deşi iaurtul şi laptele degresat pot avea mult mai puţine calorii, pot de asemenea să fie şi mult mai puţin săţioase. Specialiştii spun că asta se întâmplă din cauză că acestea nu conţin grăsimi care să încetinească descompunerea zahărului (lactoza) natural pe care laptele îl conţine, acestea intră în organism rapid şi sunt consumate rapid. Aşa că uită de lactatele cu 0% grăsime şi alege-le pe cele cu 2% sau cele integrale. Şi alege iaurtul grecesc, deoarece conţinutul său crescut de proteine te va face să te simţi şi mai satisfăcută.

Murăturile

Castraveţii muraţi, varza murată sau kimchi, toate sunt benefice deoarece au prebiotice folositoare pentru intestine, însă sunt şi foarte sărate. Tot sodiul acela îţi poate face sete şi într-un final o să îţi fie şi mai foame. Ce să faci: ţine aceste alimente sărate sub control şi bea multă apă care te va ajuta să lupţi împotriva foamei care este cauzată de fapt de sete.

Biscuiţii din cereale integrale

La fel ca pâinea din cereale integrale, biscuiţii din cereale integrale conţin o doză de fibre sănătoase pentru inimă, însă te vei alege cu mulţi carbohidraţi şi puţine proteine şi grăsimi, aşa că aceşti biscuiţi nu vor face cine ştie ce ca să îţi potolească foamea. Adaugă biscuiţilor puţină grăsime şi proteine, cum ar fi untul de nuci, somon afumat cu puţină ricotta, sau humus cu felii de avocado, pentru a calma monstruleţul mâncăcios.

Articolul precedentGhidul femeii însărcinate la locul de muncă
Articolul următorLucrurile pe care niciodată nu ar trebui să le spui unei prietene însărcinate care s-a luptat cu infertilitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau