Daca ai crescut intr-o tara occidentala, probabil ca te-ai obisnuit sa dormi in pozitia ghemuita pe un pat moale. Dar cand intri intr-un dormitor din Japonia este posibil sa nu vezi un pat. Exista multe motive pentru care japonezii prefera sa puna „asternutul” pe podea si nu datorita traditiei sau din alte motive de economisire a spatiului in apartamentele mici. Se pare ca dormitul pe podea are unele beneficii destul de impresionante.

Noi, de la Verzuliu, admiram Japonia din multe motive si faptul ca a devenit cea mai longeviva tara a lumii ne-a facut sa ne gandim la motivele care stau la baza traditiei sale seculare de dormit pe podea.

1. Dormitul pe podea poate ameliora durerile de spate.


Dormitul pe o suprafata dura si plata este bun pentru spatele tau si te poate elibera de durerile care te apasa de ani de zile. Somnul pe un pat moale iti ofera acel sentiment de siguranta si confort, dar te scufunzi in saltea si astfel provoci curbarea coloanei vertebrale si apar durerile de spate. De fapt, expertii medicali recomanda chiar sa pui un placaj sub saltea daca aceasta este prea moale. Dormitul pe podea iti va mentine, de asemenea, coloana vetebrala aliniata si va impiedica o pozitie nefireasca a corpului.

Este o intreaga industrie a saltelelor la noi in Romania si multe persoane cauta acea saltea foarte moale. Pe langa acest lucru sub saltea cauta sa puna un suport elastic pentru saltea. Si pentru ca de parca nu ar fi fost destul, peste toate acestea mai adauga si un topper. Asadar, felicitari, hernie asigurata.

Citeste si:  Sunt femeie, am 1.65 m inaltime si 80 kg. Vreau sa slabesc

2. Dormitul pe podea iti poate imbunatati postura


Daca dormi intr-o pozitie corecta va fi mult mai usor sa iti menti spatele drept in timpul zilei. Somnul pe podea te va ajuta sa remediezi o postura slaba, pentru ca atunci cand nu te doare spatele nu simti nevoia sa te relaxezi.

3. Poate imbunatati circulatia sangelui


Cand dormi pe podea, fluxul tau de sange se imbunatateste, deoarece greutatea ta este distribuita uniform si exista o presiune mai mica asupra diferitelor parti ale corpului. Dormitul intr-o pozitie naturala va preveni, de asemenea, amorteala si furnicaturile cauzate de circulatia deficitara. De exemplu, daca dormi ghemuit pe o parte, sangele circula si apoi vine inapoi la inima, provocand diverse probleme de sanatate, cum ar fi cheaguri de sange si vene varicoase.

4. Dormitul pe podea te poate ajuta sa te trezesti mai repede


Daca ti se pare greu sa renunti la confortul pernei si sa te ridici din pat dimineata afla ca nu esti singur/a. Multi oameni se lupta sa se trezeasca atunci cand alarma se declanseaza si sunt tentati sa apese butonul de amanare. Cand dormiti pe podea, aveti un somn corect si nu aveti acel confort incat sa doriti sa stati acolo toata ziua.

Citeste si:  Cancerul la colon. Simptome și tratament

5. Este accesibil


Trecerea la un pat de podea va aduce fericire portofelului tau. O persoana obisnuita cheltuie in jur de 2500 lei pe o saltea, iar alegerea celei gresite si inlocuirea acesteia te poate costa timp si energie. Daca dormi pe podea, vei economisi mii de lei deoarece nu trebuie sa cumperi nici patul si nici suportul de saltea.

Cand trebuie sa eviti sa dormi pe podea


Podeaua este cea mai dura suprafata pe care poti dormi si, desi renuntarea la saltea are multe avantaje, nu este recomandata pentru unele grupuri de oameni.

Alergici. Deoarece podeaua colecteaza mult praf persoanele care sunt predispuse la reactii alergice pot prezenta tuse si curgerea nasului.
Persoanele cu boli ale oaselor. Daca suferi deja de o tulburare grava, dormitul pe podea poate face mai mult rau decat bine, deoarece ar putea pune mai multa presiune pe articulatii.
Oamenii mai in varsta. Deoarece mobilitatea scade odata cu inaintarea in varsta, adultii mai in varsta ar putea avea dificultati in a ajunge la podea.
Traverse reci. Daca te tezesti inghetat/a noaptea, este mai bine sa eviti dormitul pe podea, deoarece poti sa racesti.

Ce crezi despre dormitul pe podea? Crezi ca poti parasi confortul patului tau pentru a avea beneficiile mai sus numite pentru sanatate?

Articolul precedentCum sa iti speli parul fara sampon. Reteta sanatoasa de inlocuitor sampon homemade.
Articolul următor10 lucruri care se intampla cu corpul tau atunci cand devi vegan

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau