Sanatatea copiilor este intotdeauna prioritatea numarul 1 pentru parinti mai ales in timpul pandemiei Covid-19. Din pacate nu exista nici un tratament specific pentru a vindeca acest virus. In timp ce bacteriile pot fi distruse folosind antibiotice, virusii trebuie pot fi combatuti de imunitatea organismului. Pentru a avea o imunitate solida a organismului, este important ca tu sa asiguri copilului tau o dieta sanatoasa cu multe fructe si legume in plus fata de sursele generale de proteine. Acest lucru nu va ajuta doar ca organismul sa lupte impotriva virusului ci in cazul in care se va infecta, ii va ajuta organismul sa lupte impotriva virusului si sa se recupereze mult mai repede. Corpul copilului tau asa micut cum este el necesita substante nutritive esentiale si antioxidanti pentru a spori imunitatea. Prin urmare tine minte, o dieta sanatoasa care stimuleaza imunitatea.

Iti vom impartasi sfaturi pe care le poti urma pentru a construi si consolida imunitatea copilului tau.

1. Da-i copilului tau o lingura de ulei de masline in fiecare dimineata. Uleiul de masline este foarte util organismului prin continutul sau de Omega 9, acizi grasi esentiale, precum si vitamina E necesara in stimularea imunitatii organismului. Exista numeroase studii care au demonstrat ca polifrenolii din uleiul de masline pot combate stresul inflamator cronic.

Poate fi mai dificil sa dai copilului ulei de masline in forna bruta asa ca il poti adauga in micul dejun. Incearca sa ii dai un ou prajit in ulei de masline sau adauga-l in amestecul pentru clatite.

2. Adauga iaurtul bio sau kefirul bio in dieta zilnica a copilului tau. Probioticele din iaurt si kefir vor spori sanatatea sistemului digestiv si imunitatea corpului. Adauga si o lingura de miere in iaurt cu un pic de scortisoara si tumeric pentru mai multe beneficii.

Citeste si:  Ma voi indragosti de copilul meu la prima vedere? Daca nu o sa imi iubesc copilul?

3. Alaturi de fructe si legume este foarte important ca in mesele copilului tau sa adaugi si seminte. Un pahar cu apa calda impreuna cu seminte de chia inmuiate este ideal dimineata. Aceste seminte mici si negre sunt excelente pentru imunitatea copilului tau deoarece sunt pline de acizi grasi Omega 3, antioxidanti si fibre. Pe langa imbunatatirea imunitatii organismului, grasimile esentiale din semintele de chia ajuta la dezvoltarea creierului, a vederii si la concentrare. Poti adauga semintele de chia si in lapte sau chiar in budinca de la micul dejun. Copiilor cu o varsta mai mica de un an li se pot da seminte de chia inmuiate in apa la masa dar cel mai bine este sa consulti medicul pediatru inainte.

4. Semintele de in, la fel ca si cele de chia, trebuie sa fie nelipsite de la masa copilului tau. Pentru a obtine nutritia necesara, copilul tau, acesta trebuie sa consume o varietate de alimente in fiecare zi. Dar avand in vedere ca obiceiurile alimentare ale copiilor pot fi destul de complicate, aceasta este, de obicei, o problema care ii determina pe multi dintre parinti sa renunte la a oferi copilului lor o masa sanatoasa. Semintele de in ajuta la mentinerea echilibrului nutritional adecvat. Poti include semintele de in in dieta micutului tau imediat ce va fi gata sa digere solide. Adauga seminte de in in terciul lui sau in piure. Daca i-au crescut dintii poti adauga si in biscutii facuti de tine in casa.

5. Adauga alimente bogate in zinc in dieta copilului tau deoarece zincul ajuta la stimularea imunitatii organismului si produse, de asemenea, anticorpi pentru a lupta inpotriva virusurilor. Laptele, fasolea si cerealele integrale cum ar fi orezul brun incoltit, sunt surse bogate de zinc.

Citeste si:  5 motive pentru care copilului tău îi este mereu foame

6. Fructe bogate in vitamina C. Acestea sunt esentiale mai ales atunci cand copilul tau se confrunta cu un atac viral. Fructele precum portocalele, lamaia si capsunile sunt o sursa buna de vitamina C. De asemenea, recomand 3 curmale pe zi si o mana de nuci. Poti sa pregatesti snack-uri sanatoase amestecand curmalele cu unt de arahide si seminte de chia. Poti face si bilute din amestec de ovaz, quinoa si ciocolata.

7. Supa de rosii cu legume precum brocoli, telina, conopida, dovlecei, morcovi, ceapa si usturoi, ajuta la intarirea apararii organismului impotriva infectiilor virale. Ofera-i copilului tau preparatul cu orez masmati sau orez brun incoltit. Orezul brun incoltit are o valoare ridicata a coeficientului de nutritie, este usor de gatit si este foarte gustos. De asemenea, contine substante fitochimice (acid ferulic, acizi fitici si inozitoli). Adauga tumeric in toate felurile de mancare in timp de gatesti deoarece are proprietati antiinflamatorii.

8. Asigura-te ca oferi un nivel bun de proteine si include quinoa in dieta copilului tau mai ales daca este vegetarian sau vegan. Quinoa este una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale, extrem de esentiala in construirea imunitatii. Este, de asemenea, un mare substitut pentru grau, fara gluten . Ofera ca masa principala sau adauga la deserturi.

9. Incurajeaza copilul sa faca exercitii fizice in mod regulat deoarece acestea cresc imunitatea si o consolideaza. O ideea buna ar fi sa planifici cateva activitati distractive in familie care sa includa miscare si exercitiu. De asemenea asigura-te ca micutul tau are un somn adecvat deoarece lipsa de somn face corpul mult mai susceptibil la boli.

10. Pentru sugari alaptarea este foarte importanta in stimularea imunitatii organismului impotriva infectiilor virale. De aceea este recomandat sa alaptezi cel putin 6 luni.

Articolul precedentCeaiul boldo: Beneficii, siguranta si efecte secundare
Articolul următorCum speli hainele bebelusului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau