Ţi s-a întâmplat să intri într-un restaurant pentru a te întâlni cu un prieten şi dintr-o dată realizezi că trebuia de fapt să te întâlneşti cu altcineva? Tocmai ai plecat de la birou şi ai uitat că trebuia să prezinţi un proiect important? Nu ţii minte unde ai lăsat cheile deşi acum câteva secunde le aveai în mână? Ce se întâmplă cu tine? Noi îţi vom prezenta mai jos cinci motive din cauza cărora nu te poţi concentra, oferindu-ţi totodată şi câteva sfaturi utile.

1. Ai o lipsă de vitamine în organism
Dacă te simţi zăpăcită, asta poate însemna că ai lipsă de calciu sau o deficienţă de hormoni, mai ales dacă te simţi neobişnuit de obosită. În acest sens, potrivit doctorului american Robert Orford, de vină ar putea fi hipotiroidismul. Această boală apare de obicei atunci când glanda tiroidă nu produce destui hormoni şi afectează în general tot organismul. Pentru a evita astfel de afecţiuni, este recomandat să îţi faci din timp o programare la medical tău spcialist. O idee bună ar fi să îţi faci şi nişte analize.

Citeste si:  Cum sa iti imbunatatesti sanatatea cu ajutorul uleiului de cocos

2. Hormonii tăi au luat-o razna
Dacă te apropii de vârsta la care nu mai poţi avea copii, incapacitatea de a gândi lucid poate fi un semnal al declanşării perimenopauzei. Aceasta apare de obicei pe la vârsta de 40 de ani, reprezentând o perioadă tranzitorie spre menopauză.

3. Ţi-ai schimbat medicamentele
Anti-depresivele îţi pot afecta concentrarea atunci când le laşi de ele brusc, sau atunci când începi din nou să le iei. Este cunoscut faptul că sedativele şi medicamentele anti-anxietate pot crea blocaje psihice. Pentru a contracara efectul lor este recomandată Coenzima Q10. De asemenea, este foarte important să îţi notezi într-un carneţel ce pastile iei în fiecare zi, pentru a putea observa apoi modul în care te afectează dacă schimbi un medicament cu un altul.

Citeste si:  Încearcă aceste 10 remedii făcute în casă pentru simptomele de gripă şi răceală

4. Te-ai lăsat de fumat
Atunci când te gândeşti să renunţi la fumat trebuie să ştii că lipsa de nicotină din organism îţi poate cauza probleme de concentrare. Pentru a trece peste această situaţie, notează într-un caiet, în fiecare zi, trei lucruri minunate pe care le-ai făcut de când nu mai fumezi. De asemenea, poţi să cheltui banii pe care i-ai economisit prin renunţarea la acest viciu distrându-te cu prietenii.

5. Nu ai o alimentaţie echilibrată
Ceea ce mănânci poate avea un impact major asupra clarităţii tale mentale. Plus că “mâncatul fără limită” te poate duce la obezitate, hipertensiune sau la un nivel ridicat al colesterolului. De aceea, înainte să serveşti masa gândeşte astfel: Ce e bun pentru inimă şi sistemul cardiovascular e bun şi pentru creier. În acest sens, specialiştii recomandă o dietă echilibrată, axată pe legume, peşte şi mai puţin pe carne grasă.

Articolul precedentCinci moduri prin care să îţi menţii o căsnicie fericită
Articolul următorCum sa iti ajuti copilul sa socializeze in siguranta cu colegii

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau