Dacă sunteți pasionată de rochii și vreți să adăugați un plus de unicitate imaginii dumneavoastră țineți cont de câteva sfaturi pentru a reuși.
Rochiile sunt elemente vestimentare esențiale pentru femei, Indiferent dacă sunt casual sau elegante acestea vă pun în evidență trăsăturile și vă dezvăluie frumusețea corpului.

Unele femei obișnuiesc să poarte rochii doar vara însă rochiile se poartă în tot restul anului. Acestea pot fi realizate din materiale subțiri sau groase și pot fi ușor armonizate cu diferite evenimente.

Foarte multe femei sunt dornice să își croiască propriile rochii pentru a le adapta cu ușurință propriei personalități sau pentru că intenționează să își deschidă un atelier în scurt timp. Indiferent care sunt motivele dumneavoastră pentru care vreți să vă faceți singură o rochie este bine să învățați lucruri noi care vă pot aduce satisfacții pe termen lung.

Iar dacă va regăsiți în acest hobby și vreți să ieșiți în evidență printr-un stil aparte îndrăzniți să vă exprimați liber. Dacă simțiți că aveți nevoie de diversitate și de unicitate, este momentul să vă faceți singură o rochie.

Dați dovadă de creativitate, înarmați-va cu răbdare pentru a reuși să obțineți o piesă vestimentară de excepție. Gândiți-va că realizarea unor modele simple de rochii nu necesită mai mult de o jumătate de oră și pot fi făcute cu ușurință acasă.
Croitoria este un hobby extrem de interesant și vă ajută să va puneți amprenta asupra produsului final într-un mod aparte. În plus procesul de învățare nu este unul complex. Începeți cu proiecte simple iar după ce faceți câteva rochii reușite veți putea trece și la un nivel mai ridicat.

Citeste si:  4 semne care pot indica o tulburare obsesiv-compulsivă (TOC)

Aflați informații prețioase despre cum să vă faceți singură o rochie și puneți-le rapid în practică.
1. Alegeți material dorit, în funcție de preferințe. Aveți nevoie de minim un metru și jumătate și maxim trei metri de material, dacă vreți să faceți o rochie lungă.
Dacă considerați că materialul ales ar putea intra la apă îl puteți spăla înainte de a vă apuca de croit. Lăsați-l la uscat apoi călcați-l pentru a rămâne neted și fără cute.
2. Pasul următor constă în alegerea tiparului potrivit pentru rochie. Puteți opta pentru un tipar din revistele de specialitate sau puteți lua unui de pe internet.
3. Este foarte important să luați măsurile corecte de aceea trebuie să acordați mare atenție acestui aspect. Iată cum se iau măsurile corecte:
– pentru circumferința bustului, treceți centimetrul pe sub brațe, pe la spate și apoi fixându-l pe bust, în partea cea mai proeminentă.
– pentru circumferința taliei, măsurați talia în zona cea mai subțire;
– pentru circumferința gâtului, fixați centimetrul deasupra claviculei și măsurați baza gâtului;
– pentru lungimea feței rochiei, centimetrul trebuie să fie fixat pe umăr, lângă gât și trecut peste piept, până în talie;
– pentru lungimea superioară a bustului, trebuie să măsurați bustul în partea cea mai proeminentă;
– pentru lungimea spatelui, fixați centimetrul de la baza gâtului până în talie;
– pentru lungimea umărului, măsurați de la baza gâtului până la încheietura umărului;
– pentru lungimea mânecii, trebuie îndoit puțin cotul și măsurați de la încheietura umărului până la cea a cotului;
– pentru grosimea brațului și a încheieturii mâinii, luați circumferința brațului și mâinii.
– Atunci când faceți tiparul în funcție de măsurători, țineți cont că valorile acestora trebuie să fie la jumătate. Lăsați întotdeauna un centimetru sau doi de material de rezervă acolo unde îmbinați bucățile prin cusut.
4.Acum asamblați bucățile tăiate cu mare atenție. Coaseți mai întâi părțile laterale și nu uitați să lăsați o margine de rezervă. Apoi întoarceți materialul pe dos, îndoiți marginile în ambele părți și faceți o cusătură în zig-zag pentru a sigila marginea materialului. Pentru a îndrepta materialul la manșete și tiv folosiți fierul de călcat.
Acum nu vă mai rămâne decât să o accesorizați corect  și veți obține o ținută unică și satisfacția că ați reușit să faceți singură o rochie.

Citeste si:  Sfaturi pentru a topi grasimea de pe abdomen
Articolul precedentCare sunt beneficiile grâului verde?
Articolul următorMOM TO BE- tips and tricks

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau