Conform unui studiu, majoritatea copiilor trăiesc în gospodării monoparentale conduse de mame singure.

Părinții singuri au perspective, priorități și experiențe de viață unice, iar acest lucru îi face parteneri grozavi. Sunt inteligenți, flexibili și știu ce căută într-o relație. Așadat iată ce trebuie să știi înainte de a te întâlni cu o mamă singură și cum să duci relația la nivelul următor fără a te implica prea devreme.

Recunoaște diferența

Când te întâlnești cu o mamă singură, este important să îți adaptezi așteptările. În alte situații este posibil să fi putut cântări sentimentele unei persoane pentru tine după tmpul și energia depusă în relație.

Se poate întâmpla ca să nu aibă tip să te vadă pe cât ai vrea tu de des. Timpul unei mame singure este limitat iar o mare parte din energia ei este destinată îngrijirii copilului.

Ceva important de știut: multe mame singure știu mult mai bine ceea ce își doresc în viață. Acest punct poate elimina misterul și poate deveni o calitate atractivă în relație.

Accepta ca prima prioritate a unei mame singure este copilul
Copii sunt pe primul loc pentru orice mamă singură. Este important să înțelegi și să accepți acest fapt. Devotamentul unui mame față de copii săi este admirabil, iar acceptarea să poate ajuta la îmbunătățirea relației și te poate împiedica să devi gelos.

În funcție de vârsta copilului, aceștia pot fi implicați în decizia mamei de a avea întâlniri sau nu. Copii și mamele singure, adesea văd relația lor ca fiind extrem de intensă și exclusivistă, iar copii pot experimenta o oarecare nesiguranță prin gândul că mama are întâlnire.

Este important să respecți această relație și să îi permiți mamei singure să aranjeze lucrurile într-un mod care să-o ofere copilului confort.

Pas cu pas. Nu te grăbi

Nu încerca să fii genul „prea devreme”sau „prea mult” față de mamă sau copilul ei. Dacă nu ești sigur pe cât de implicat vrei să fii cu copilul, fi deschis și sincer în acest sens. În același timp, este important să nu începi să îți asumi un rol pe care nu îl poți menține pe termen lung. Urmează exemplul mamei atunci când vine vorba de relația ta cu copilul ei.

Citeste si:  Suprafetele care ucid bacteriile si virusii

Este important să acorzi relației timp să se dezvolte. Nu te grăbi să devi o figură parentală, să vă mutați împreună sau să vă logodiți. În schimb, ia-o încet și concentrează-te pe dezvoltarea încrederii înainte de a duce relația la următorul nivel.

Fii sincer și direct

Ești interesat de o relație de lungă durată cu o mamă singură? Este căsătoria o variantă? Te vezi cum crești copilul ei? Majoritatea mamelor singure vor să știe ce tip de angajament cauți de la ele și cât de mult ești dispus să te implici. Oricare ar fi cazul, cel mai bine este să fii sincer și comunicativ atunci când începi să îți dai întâlniri.

O comunicare onestă poate avea, încă de la început, un alt beneficiu pentru relație, încurajează vulnerabilitatea, ceea ce vă poate apropia.

Oferă sprijin emoțional

Mamele singure sunt supuse unei presiuni uriașe pentru a-și asigura copii din punct de vedere financiar și emoțional. Fii genul acela de partener care ascultă fără să încerce să rezolve orice problemă. Ele se vor rezolva cu timpul. Oferă sprijin și încurajeaz-o deoarece numai așa vei construi o legătură mai puternică.

Ascultând-o vei deveni un sprijin emoțional. Ascultarea activă presupune să fi pe deplin prezent într-o converstie. Ascultătorii activi sunt neutri și răbdători, pot pune întrebări pentru clarificare sau pot rezuma ceea ce li s-a spus pentru a arăta că înțeleg. Acest lucru îl face pe partenerul tău să dorească să împărtășească mai mult, să vorbească mai mult și, ca rezultat, poate întări relația.

Citeste si:  Iata de ce a doua doza de vaccin COVID-19 are efecte secundare mai puternice

Fii de încredere

Fiind o mamă singură, poate să fi experimentat anterior situații în care depindea de cineva care nu era de încredere. Deosebește-te de restul fiind o persoană de încredere. Fii responsabil față de ea.

Încrederea este baza oricărei relații. O poți construi fiind un partener de încredere și de cuvânt. Acest lucru va întări sentimentele de încredere ale mamei singure față de tine.

Rămâi flexibil

Mamele singure au o mulțime de responsabilități. Între muncă și îngrijirea copilului, ele au o disponibilitate limitată, ceea ce uneori poate face dificilă programarea mai multor întâlniri. Dacă bona anulează în ultimul moment sau copilul se îmbolnăvește, ea poate întârzia sau trebuie să anuleze. Fiind o mamă singură, de asemenea, este dificil să vină la o întâlnire spontană, deoarece copilul ei este o prioritate.

Nu disciplina copii

Dacă noua ta iubită ți-a prezentat copilul ei, probabil că ia în serios relația. Totuși, cu excepția cazului în care îți solicită în mod expres sprijinul, disciplinarea copilului va rămâne probabil o zonă interzisă pentru tine.

Când te întâlnești cu o mamă singură, las-o să se ocupe de 100% din disciplină. Dacă ai îngrijorări cu privire la comportamentul copilului, discuta în privat cu ea. Nu încerca niciodată să rezolvi singur problema fără a discuta mai întâi cu ea.

Dacă ai preocupări semnificative cu privire la abordarea ei vizavi de disciplină, autonomie sau dinamica familiei, relația s-ar putea să nu fie cea mai potrivită pentru tine, mai ales dacă speri să aveți într-o zi proprii copii.

Nu judeca

Este ușor să vi și să judeci alegerile ei, dar trebuie să știi că o mamă  singură se confruntă adesea cu probbleme având u copil.

Acest comportament nu este sănătos pentru relația ta. În loc să judeci, fă tot posibilul să recunoști că a fi părinte singur este foarte dificil și încearcă să înțelegi alegerile ei.

Articolul precedentCum să iți găsești jumătatea perfectă atunci când ai ADHD
Articolul următorMalformatiile la bebelusi

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau