Acele cruste scabioase la gura sunt de-a dreptul enervante si dureroase, ca sa nu mai vorbim de inestetice. Tratamentele conventionale functioneaza prin suprimarea virusului herpetic, dar au efecte secundare care pot include dureri de cap, urticarie, eruptii cutanate, umflarea buzelor si reactii alergice, printre altele. Cercetarile demonstreaza ca remediile naturale pentru herpes sunt la fel de eficiente precum tratamentele conventionale, dar fara efecte secundare nedorite. Pare o alegere usoara!

In cazul in care sistemul imunitar te protejeaza de virus vei scapa de bube (leziuni). In acest caz, un balsam de buze linistitor poate fi suficient pentru a face fata frigului de afara. Dar daca bubele aparute de la frig provoaca mai mult disconfort sau sunt o problema recurenta, aceste remedii naturale pot duce la reducerea simptomelor si ajuta la disparitia bubelor.

Ce sunt inflamatiile aparute de la frig, numite si eruptii herpetice?

Aftele provocate de frig sunt acele vezicule dureroase, pline cu lichid pe sau in apropierea buzelor. Aceste leziuni sunt cauzate de virusul herpes simplex (HSV). Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca doi din trei adulti cu varsta sub 50 de ani au acest virus, fiind un virus incredibil de comun.

Exista doua forme ale virusului, HSV-1 si HSV-2. HSV-1 este responsabil pentru majoritatea cazurilor de focare de herpes oral (herpes labial), in timp ce HSV-2 este de obicei pentru herpes genital.

Remedii naturale pentru bubele la gura

Virusii, in general, sunt foarte greu de indepartat din corp si inca nu exista un remediu pentru virusul herpes. Exista multe remedii naturale pentru afte care actioneaza prin suprimarea focarelor si reducerea simptomelor.

Virusul herpes sta latent in corp pana cand ceva declaseaza un focar (o raceala, lumina soarelui sau stresul). Deci, scopul este de a crea un mediu in care nu apar focare.

Cea mai buna optiune de abordare naturala a herpesului este intarirea sistemului imunitar si utilizarea antiviralelor naturale pentru a mentine virusul inactiv.

In continuare iti voi prezenta cele mai folosite remedii naturale pentru bubele la gura, herpes, afte sau cum vrei tu sa le numesti deoarece au o gramada de denumiri fiind atat de comune.

Ai grija de tine

Daca stresul si grija deficitara par sa conduca la herpes, atunci odihna si recuperarea au sens ca un remediu natural. Somnul optim, alimentatia sanatoasa si reducerea stresului pot avea efecte uimitoare asupra organismului si pot imbunatati sistemul imunitar.

Sanatatea intestinala este, de asemenea, importanta, deoarece un microbiom intestinal dezechilibrat poate determina suprimarea sistemului imunitar. Iata cateva sfaturi pentru imbunatatirea sanatatii intestinului:

  • Alege ficatul de vita, legume si grasimi sanatoase (uleiul de nuca de cocos) fata de alimentele bogate in carbohidrati sau albe (zahar alb, faina alba etc.).
  • Adauga gelatina si bulion de oase.
  • Dormi suficient si fa exercitii fizice moderate pentru intarirea sistemului imunitar.
Citeste si:  Starea de bine se obţine cu gesturi mici
Bulion de oase

Foloseste uleiuri esentiale

  • Un studiu din 1999 publicat in Phytomedicine a constatat ca balsamul de lamaie, arborele de ceai si uleiurile esentiale de menta au o capacitate semnificativa de a dezarma virusul herpes si, in unele cazuri, de a-l ucide de tot.
  • Uleiul de arbore de ceai, in special, are proprietati antiherpetice, antiinflamatoare si calmante ale durerii si, de asemenea, accelereaza vindecarea.
  • De asemenea, s-a demonstrat ca balsamul de lamaie reduce severitatea simptomelor si chiar prelungeste timpul dintre focare.

Pentru a utiliza uleiuri esentiale diluati-le intotdeauna cu un ulei purtator (2 pana la 5 picaturi la 28g de ulei purtator poate fi un raport bun pentru inceput). Aplicati uleiurile diluate pe bube de cateva ori pe zi.

Consuma nutrienti care stimuleaza imunitatea

Deoarece un sistem imunitar sanatos este cel mai bun mod de a lupta impotriva oricarui tip de infectie, este intotdeauna util sa incepi mai intai cu o dieta sanatoasa plina de nutrienti, care sustin imunitatea. Zincul, l-lizina si vitamina C, in special sunt excelente pentru stimularea sistemului imunitar si pot avea proprietati antivirale.

Zincul este un nutrient necesar care poate ajuta la sustinerea sistemului imunitar si joaca un rol important in vindecarea ranilor.Eficienta zincului impotriva HSV-1 si HSV-2 a fost demonstrata in nenumarate studii care au aratat ca utilizarea acestuia local pe zona afectata a redus simptomele si durata focarului.

L-lizina este un aminoacid esential pe care organismul nu il poate produce, deci trebuie gasit in alimente sau dupa caz in suplimente. Unele studii arata ca l-lizina orala poate ajuta la reducerea numarului de focare recurente. De asemenea, poate ajuta la scurtarea duratei focarului.

Vitamina C este o vitamina esentiala care ajuta la intarirea sistemului imunitar si la vindecarea ranilor. Un cercetator, Frederick R. Klenner a descoperit ca dozele mari de vitamina C „au sters” virusul herpes la pacientii sai.

Poti cumpara aceste suplimente, dar este intotdeauna bine sa le iei din alimente. Camu camu este o sursa uimitoare de vitamina C (mult mai buna decat o portocala).Crustaceele, carnea si pasarile de curte au un continut ridicat de zinc, la fel si legumele, caju si iaurt. L-lizina se gaseste in carne, peste, oua, spirulina si schinduf.

Bea ceai negru

Ceaiul negru este un remediu usor si ieftin pe care majoritatea oamenilor il au deja in casa. Studiile arata ca pungile de ceai negru utilizate local pot inhiba virusul herpes. Teninurile din ceaiul negru opresc absorbtia virusului herpes in celula, oprind formarea leziunilor.

Desi unele medicamente fara prescriptie medicala contin acid tanic, o punga de ceai negru ar trebui sa functioneze la fel de bine. Aseaza ceaiul negru cald pe zona cu herpes si tine cateva minute, cel putin de cateva ori pe zi. Cu cat faci acest remediu natural impotriva herpesului mai devreme cu atat este mai probabil sa tratezi mai repede.

Citeste si:  Ce se intampla daca porti un corset modelator?

Miere si curcuma

Atat mierea raw cat si curcuma sunt remedii naturale excelente pentru rani. Mierea este antivirala (precum si anti-bacteriana si antifungica) si este folosita de secole ca medicament natural. Mierea si laptisorul de matca (o substanta asemanatoare mierii rezervata reginei stupului) s-a demonstrat intr-un studiu ca inhiba virusului HSV-1 si scade incarcatura virala a pacientului.

Miere si curcuma

Cercetatorii au descoperit ca curcumina, un compus din turmeric este un antiviral eficient impotriva virusului herpes. Turmericul este, de asemenea, un antiseptic si poate ajuta la uscarea ranilor.

O combinatie a acestor doua remedii puternice a fost folosita ca un remediu ayurvedic vechi pentru „bubele de frig” de secole. Se amesteca un varf de turmeric (evident organic) cu o lingurita de miere (doar mierea raw va da avea efect antiviral si vindecator) si se aplica pe zona afectata.

Unii cred ca mierea de Manuka functioneaza cel mai bine deoarece mierea obtinuta din flori de copac Manuka (Miere de Manuka) contine enzima metilglioxal care ajuta la vindecarea ranilor. Cu toate acestea, s-a dovedit ca si alte tipuri de miere raw functioneaza asadar, daca nu ai miere de Manuka, poti sa folosesti orice tip de miere raw.

Propolis de albine

Albinele fac multe lucruri uimitoare pentru noi (miere si polenizare) dar creeaza, de asemenea, un alt produs care poate fi util pentru rani: propolis.
Propolisul este o rasina produsa de albinele de miere (o combinatie de saliva, ceara de albine si materiale naturale pe care le aduna). Est incarcat cu antioxidanti care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Studiile arata ca propolisul poate opri reproducerea virusului herpes. Un studiu a constatat ca un unguent cu propolis poate ajuta la reducerea durerii aftelor.

Propolis raw

Cumpara propolis de albine crud sau tinctura de propolis de albine. Propolisul crud sau propolisul raw este foarte lipicios, dar poate fi un lucru bun deoarece ramane usor pe buze. Tinctura de propolis poate fi, de asemenea, aplicata direct pe afte de cateva ori pe zi, in functie de cat ai nevoie.

Remedii naturale pentru bubele cauzate de raceala sau frig la gura: pe care sa le incerci?

Cu totii suntem diferiti, iar sistemele imunitare si corpurile noastre functioneaza in moduri diferite. Un remediu poate functiona cel mai bine pentru o persoana, in timp ce altul functioneaza mai bine pentru altcineva. Incearca remediile care sunt mai atragatoare pentru tine sau pentru care ai deja ingredientele. S-ar putea sa descoperi ca cel mai bun remediu era in raftul tau.

Ai avut vreodata bube de la frig? Ce a functionat pentru tine?

 

Articolul precedent9 motive pentru care este mai bine sa dormi intr-o camera mai racoroasa
Articolul următorDe ce apar cearcanele si cum scapam de ele

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau