Când a fost ultima oară când ţi-ai făcut inventarul la capitolul fericire? Imediat ce ai rezultatele, poţi examina cele 10 zone diferite – stima de sine, relaţiile cu ceilalţi, servici, atitudine, recunoştinţă, iertare, umor, sănătate, spiritualitate şi fericire.

Referitor la stima de sine, trebuie să pui problema în felul următor: „Ştiu cine sunt, şi îmi place de mine.” Fericirea stă în natura ta – este prima senzaţie ce o experimentezi înainte să începi în a-ţi identifica rolul în familie, naţionalitatea, cardul cu bani şi alte lucruri de genul la care ţii. Fericirea este DNA-ul tău spiritual. Este ceea ce simţi atunci când te accepţi pe tine ca persoană, când te relaxezi şi când termii să te gândeşti că reprezinţi un 0 barat, sau că „de ce el nu ma sunat” sau „ce ar trebui să fac cu viaţa mea”.

Citeste si:  Noile cercetări - este descoperită o posibilă legătură între ADHD și demență.

Relaţiile sunt centrul fericirii. Studiile arată că acele relaţii de lungă durată şi benefice constituie factorii externi  ce îţi ridică gradul fericirii de la „destul de fericită” la „foarte fericită”. Dacă vrei să fii împlinită, fi prietenoasă. Analizează-ţi cele mai importante relaţii care le ai cu prietenii, şi gândeşte-te cum poţi ajunge un prieten adevărat partenerului tău, copiilor tăi, părinţilor, colegilor, clienţilor etc. Intenţia ta de a iubi şi a fi iubită este cheia absolută spre fericire.

Locurile de muncă din ziua de azi implică o tragedie, unde oamenii merg la lucru fără a simţi un strop de bucurie sau dragoste. Încearcă să identifici care este adevăratul tău succes, care este reala ta valoare, cum poţi fi mai creativă şi cum te poţi înveseli mai mult. Cu cât îţi spui mai mult ca, „îmi iubesc serviciul”, şi crezi în asta, cu atât te vei simţi mai fericită.

Citeste si:  O metodă antică japoneză promite să îți trateze corpul doar prin masaj

Primul lucru pe care trebuie să-l faci în a practica recunoştinţa este să începi să ţi-o exprimi. Gândeşte-te la cineva căruia îi eşti cu adevărat recunoscător. Gratitudinea înseamnă fericire dublă deoarece oferă atât celui care primeşte mulţumirile, cât şi celui care le transmite.

Resentimentele sunt un obstacol în calea fericirii tale, pentru că te ţin blocată în trecut; iertarea te aduce în prezent. Resentimentul costă mult, şi nu te face fericită. Iertarea îţi oferă siguranţa împotriva îmbătrânirii premature, o inimă închisă, un trecut nevindecat şi un viitor nefericit.

Aminteşte-ţi să te bucuri de miracolul existenţei tale astăzi. Încetează să mai fii aşa sensibilă şi caută să faci ceva distractiv în fiecare zi.

Articolul precedentChiar este sănătos ceea ce bem?
Articolul următorUleiuri sănătoase pentru gătit

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau