Când o relaţie merge pe drumul cel bun, este un lucru minunat. Unele căsnicii sunt mai mult decât minunate. Ele sunt construite pe momente ce captează sentimentele ce le aveţi unul pentru altul, şi asta face ce relaţia să fie trainică.

Noi suntem gihidate de două principii ce ne ajută în schimbarea relaţiei. Primul principiu – energia urmează atenţia. De fiecare dată când „investeşti” în partea negativă, tu de fapt şlefuieşti abilitatea de a detecta greşelile. Energia ta amplifică nervozitatea şi senzibilitatea, şi astfel creezi condiţiile ce permit problemelor tale să ia amploare.

Al doilea principiu: Problemele nu pot fi rezolvate la acelaşi nivel de conştiinţă la care au fost create. Noi ne formăm ideile despre relaţii în conxiune cu cea a părinţilor noştri, iar atunci când nevoile noastre nu s-au întâlnit, începem a plânge, ne bosumflăm sau ne împotrivim. Dacă tot nu primim ceea ce vrem, noi experimentăm ceea ce se numeşte ofensă, şi creem un sistem de apărare împotriva acestui sentiment negativ, precum baterea în retragere la nivel emoţional sau extinderea pretenţiilor.

Citeste si:  De ce este sanatos ca in fiecare dimineata sa mananci acelasi lucru

Urmăreşte să porţi un dialog pe un ton calm, atunci când discuţi cu partenerul tău despre cum aţi dori să petreceţi ziua de sâmbătă. Poate el doreşte să se uite la un meci de fotbal la TV şi tu nu îţi doreşti acest lucru în mod evident. Atunci când neînţelegerea devine prea evidentă, s-ar putea să ai un sentiment de furie. Tu poate te gândeşti, „Fotbal – asta este ideea ta de a-ţi petrece timpul cu mine?”.

Dar ştii de obicei ce se poate întâmpla dacă spui asta, deci nu reacţiona negativ la vorbele lui. Poţi da un răspuns de genul – „Lasă-mă să văd dacă am înţeles bine. Acest joc reprezintă pentru tine un mod de a te relaxa. Va ţine până după ora patru, iar după aceea, ai dori să facem ceva împreună. Am dreptate?”

Citeste si:  Afecteaza vaccinul anti SARS CoV 2 fertilitatea? Femeile insarcinate pot sa faca vaccinul?

Prin această acţiune, tu confirmi ceea ce îşi doreşte, spunând ceva de genul „Ştiu că jocul este un mod de a te relaxa. Sunt tristă, dar asta nu înseamnă că nu te înţeleg.” Ia aminte că nu trebuie să fii de acord cu el, sau să crezi că are dreptate sau se înşeală, pentru a-i confirma dorinţele.

La o primă vedere, s-ar părea că îţi calci peste dorinţele tale, pentru a da prioritate alor sale. Dar nu faci decât să-i demonstrezi că l-ai auzit şi l-ai înţeles. S-ar putea ca el să procedeze la fel cu tine, întrebându-te ce părere ai.

Articolul precedentMeditează oriunde!
Articolul următor6 alimente care înlătură stările negative

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau