La un momentat în viaţă toţi ne confruntăm cu problema congestiei din piept. Congestia pieptului este caracterizată de formarea mucusului în tractul respirator, în special în trahee, iar asta poate duce la infecţii severe ale pieptului. Acest articol dezvăluie câteva dintre cele mai importante remedii făcute în casă pentru congestia pieptului.

6 remedii pentru congestia pieptului:

1. Gargară cu apă şi sare

Sarea are proprietatea deosebită de a putea curăţa mucusul existent în tractul respirator. Apa caldă calmează iritaţia care apare din cauza congestiei din piept, în esofag. Efectuarea câtorva gargare cu apă călduţă tratează eficient congestia din piept.

2. Aburul
O altă metodă eficientă de tratare a congestiei din piept, este cu ajutorul aburului. Vaporii şi umezeala vor dizolva mucusul care zace în tractul respirator şi vor curăţa căile respiratorii.

3. Ceapa
Ceapa conţine sulf şi quercetină, ingrediente ce descompun mucusul şi previn acumularea lui, astfel calmând congestia din piept. Mai mult decât atât, ceapa are şi proprietăţi antimicrobiene care previn apariţia infecţiei.
Utilizare:
Ai nevoie de nişte cepe mici crude, sau eşalote. Înainte de a merge la culcare, mestecă şi înghite eşalotele. Dacă nu îţi place gustul, adaugă puţin zahăr peste ele. Poţi de asemenea să sotezi cepele mai mari şi să le consumi, pentru a trata problema congestiei din piept.

Citeste si:  Colesterolul şi tensiunea arterială vor scădea cu ajutorul acestui simplu remediu făcut în casă

4. Oţetul de cidru de mere
Oţetul de cidru de mere are proprietatea de a lupta cu bacteriile şi previne acumularea de mucus în tractul respirator. Oţetul de cidru de mere ajută la o respiraţie mai uşoară.
Utilizare:
Adaugă două linguri de oţet de cidru de mere organic şi nefiltrat într-o cană de apă caldă. Poţi pune şi nişte miere dacă doreşti. Bea acest amestec de 2-3 ori pe zi timp de o săptămână pentru o vindecare completă. Dacă preferi, poţi bea un shot de oţet de cidru de mere.

5. Ghimbirul
Principala cauză a congestiei din piept este inflamaţia mucoasei. Ghimbirul este cel mai bun pentru acţiunea sa antiinflamatoare şi deoarece scade infecţia. Ingredientele sale, în special fenolii, împiedică secreţiile mucoasei şi ajută corpul să lupte împotriva cauzei principale a congestiei pieptului.
Există mai multe feluri de utilizare a ghimbirului când vrei să tratezi congestia din piept.
Pune o bucăţică proaspătă tocată de ghimbir într-o cană de apă fierbinte şi las-o să stea 5 minute. Strecoară ghimbirul şi adaugă miere în apa caldă. Bea cel puţin 3 căni pe zi.
Dacă nu te deranjează gustul ghimbirului, poţi să mesteci bucăţele mici de-a lungul zilei.

Citeste si:  De ce ne amortesc mainile cand dormim si cum sa oprim asta?!

6. Turmericul
Turmericul conţine un compus activ deosebit, cunoscut drept curcumină, care nu doar că are proprietăţi antiinflamatoare, însă ajută şi la eliminarea mucusului, astfel că alină complet congestia din piept.
Pe lângă că este antiinflamator, este şi un antioxidant natural ce previne numeroase probleme de sănătate, în special cele legate de respiraţie.
Utilizare:
Într-o cană cu lapte cald adaugă ½ linguriţă de pudră de turmeric. Mai adaugă şi 2 linguriţe de miere şi un praf de piper negru amestecului. Asigură-te că ai amestecat bine băutura, pe care este indicat să o bei călduţă de 2 sau 3 ori pe zi, timp de o săptămână pentru rezultate mai bune.

Articolul precedentCum să înlături chimicalele de pe fructe şi legume
Articolul următor6 exerciţii ca să faci muşchi fără aparate

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau