Probabil nu ai știut până acum că uleiul de cătină are beneficii miraculoase atât pentru sănătate cât și pentru frumusețe. E plin de vitamine, minerale și antioxidanți motiv pentru care multe persoane îl includ în ritualul lor zilnic. Dacă nu ai auzit până acum de efectele lui mirculoase, nu e timpul pierdut. Poate că totul se întâmplă cu un motiv și toate apar în viața ta atunci când ai cea mai mare nevoie, nu atunci când dorești doar să îți satisfaci un moft.

Supranumit și “aurul lichid” acesta conține o serie de nutrienți benefici atât pentru piele, sistemul imunitar cât și pentru sistemul cardiovascular sau chiar pentru ficat. Acesta se obține prin procesul de presare la rece fie al semințelor de cătină, fie din pulpa fructelor.

Deși ai fi tentat să spui că în general citricele sunt cele care conțin procentajul cel mai mare de vitamina C, se pare că nu ai știut până acum de existența uleiului de cătină.  Conține o cantitate de 12 ori mai mare decât cea care se găsește în componența acestor fructe. Pe lângă vitamina C, acesta mai conține: minerale, proteine, fibre, vitamina E, vitamina A, precum și acizi grași omega 3 omega-6, omega-9 și omega-7, precum și foarte mulți antioxidanți naturali.

Citeste si:  Alergiile sezoniere la copii. Cum pot fi recunoscute si combatute alergiile

Iată care sunt beneficiile lui:

  1. Este un aliat de nădejde împotriva kilogramelor. Datorită cantității foarte mare de acizi grași sănătoși, acesta nu permite acumularea grăsimii din țesuturi. Este folosit de foarte multe persoane pentru a scapă de grăsimea nedorită. Unii dintre noi utilizează acest ulei și pentru a-și menține greutatea ideală.
  2. Te ajută să ai un par strălucitor– poate fi folosit că mască pentru renegerarea și creșterea părului. Proteinele și vitaminele sunt aliați în vederea obținerii unui păr sănătos.
  3. Protejează ficatul– uleiul de cătină este un hepatoprotector. Uleiul de cătină reduce cantitatea de toxine din ficat și astfel te ajută să scapi de problemele supărătoare. Știm cu toții cât de neplăcute sunt simptomele unui ficat în alertă.
  4. Ajută în lupta cu acneea. Hidratează pielea foarte tare și o face mai elastică. Reduce vizibil semnele provocate de ‘boala adolescenței” și îi ajută pe tineri în lupta împotriva ei. Știm cu toții cât de neplăcută este acneea și cum ne poate ea influența încrederea în noi ca viitori adulți.
Citeste si:  Copilul meu nu vorbeşte! Ce trebuie să fac?

Sunt mai multe moduri de a utiliza acest ulei. El poate fi folosit pe cale administrativă sunt formă de pastile sau local prin masarea zonei afectate.  Atenție însă căci sunt anumite situații când acesta este contraindicat: în cazul unor boli de sânge, în timpul sarcinii și alăptării, sau în cazul  unor persoane care au tensiunea arterială scăzută.

Ca și doză zilnică este recomandat să fie consumat conform instrucțiunilor de pe prospect sau cele ale medicului.  Atenție însă căci acesta nu poate fi consumat fără a consulta un medic în prealabil. Poate avea și reacții adverse, motiv pentru care vă sugeram să vă informați înainte de a-l consuma. Deși are numeroase beneficii, aceastea pot fi nesemnificative atunci când poate genera reacții care ne pun în pericol sănătatea. Informați-vă înainte de a-l utiliza.

Articolul precedentLegături amoroase în vremuri pandemice
Articolul următorCum puteți prepara cea mai bună friptură la grătar?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau