În ziua de azi, indiferent că este vorba de un stil de viaţă nesănătos, ori de un dezechilibru hormonal, tot mai mulţi români suferă de diverse afecţiuni ale pielii, inclusiv de pori astupaţi, aluniţe, coşuri şi negi. Deşi există mai multe produse pe piaţă ce promit tratarea acestor probleme, cele mai multe nu au nici un efect, afectând chiar în mod negativ sănătatea, din cauza chimicalelor din compoziţie. Iată câteva remedii naturale pe care le poţi prepara acasă şi care îţi vor curăţa pielea.

Curăţarea porilor închişi

În momentul în care pe piele se acumulează o cantitate mare de sebum, porii se astupă, acest lucru ducând la apariţia punctelor negre. Una dintre soluţii ar fi utilizarea unui exfoliant din zahăr. Tot ce ai de făcut este să amesteci zahăr cu zeamă de lămâie şi să îţi masezi uşor tenul cu acestea lăsându-le să acţioneze 10 minute înainte de a te clăti. Baia de aburi este un alt tratament eficient şi de care cu siguranţă ai mai auzit. Pentru început pune la fiert o oală cu apă şi între timp spală-te bine pe faţă cu apă rece. După ce apa începe să fiarbă, ia oala de pe aragaz, aşează-te confortabil şi stai cu faţa deasupra ei timp de 15 minute, lăsând aburii să acţioneze, după care te poţi clăti. Pentru un efect mai bun, acoperă-ţi capul cu un prosop.

Citeste si:  Calcaie crapate? 9 remedii casnice pentru indepartarea crapaturilor calcaielor si pentru a avea picioarele frumoase.

Tratatamentul petelor

Petele de culoare închisă, ori cele de culoare deschisă, apar cel mai des pe faţă, mâini sau antebraţe şi pot fi tratate prin mai multe metode naturale. Una dintre ele ar fi aplicarea de aloe vera pe zonele decolorate ale pielii. Trebuie să laşi substanţa să acţioneze 20-30 de minute. Acelaşi procedeu poate fi urmat şi folosind o felie de ceapă sau prin aplicarea sucului de lămâie cu ajutorul unei bucăţi de vată. O altă metodă ce poate fi utilizată cu succes în tratarea petelor de culoare închisă, este adăugarea oţetului şi a hreanului ras în crema pe care o folosiţi de obicei. Aplică acest amestec de două ori pe zi pentru a face petele întunecate să dispară. Consumul regulat de vitamina C ajută starea de sănătate a pielii şi previne apariţia petelor de culoare închisă.

Spune adio excrescenţelor

Aceste excrescenţe ce seamănă cu aluniţele, doar că sunt de culoarea pielii, apar pe gât, piept şi pleoape şi sunt rezultatul unei infecţii sau al unui tip de iritaţie. Oţetul de cidru de mere este un tratament la îndemână, care te va ajuta să scapi de respectivele excrescenţe. Înmoaie o bucată de vată în oţelul de cidru de mere (poate fi înlocuit cu un amestec de ulei de arbore de ceai cu apă) şi tamponează zonele afectate. Mai poţi încerca şi să amesteci trei linguri de ulei de castor cu două linguriţe de bicarbonat pentru a obţine o crema naturală împotriva acestor imperfecţiuni.

Citeste si:  4 lucruri incredibile care se vor întâmpla în corpul tău dacă vei consuma sare de Himalaya în fiecare zi

Neplăcuţii negi

Negii sunt un indiciu al virusului HPV, însă pot fi înlăturaţi cu ajutorul acestor remedii naturale. Aplică miere organică sau usturoi zdrobit pe negi, acoperă-i înainte de a merge la culcare şi astfel vei scapa de ei. Dacă vrei să încerci ceva mai deosebit, freacă negii cu interiorul unei coji de banană şi în trei săptămâni aceştia vor dispărea. Şi tamponarea cu oţet de cidru de mere va avea un efect mulţumitor.

Scapă de aluniţe

Expunerea îndelungată la soare poate provoca apariţia aluniţelor indiferent de vârsta persoanei şi fiindcă nimeni nu scapă de această problemă, iată cum o poţi trata. Poţi aplica usturoi zdrobit sau o cremă din bicarbonat şi ulei de castor pe care să o laşi să acţioneze peste noapte. O altă soluţie ar fi să îţi acoperi zilnic aluniţa, timp de patru ore, cu o bucată de vată înmuiată în oţet de cidru de mere, lucru ce va duce la micşorarea ei.

Articolul precedent4 semne care îţi arată că trebuie să îţi detoxifici corpul imediat
Articolul următor5 trucuri care te vor ajuta să scapi de cel puţin un kilogram pe săptămână

1 COMENTARIU

  1. Cea mai buna solutie legata de alunite este preventia, adica evitarea expunerii excesive la soare, mai ales intre orele 10-16. Am foarte multe alunite, asa ca pot spune, pentru ca am citit mult despre asta, ca pielea cu multi nevi pigmentari e predispusa aparitiei melanomului si cea mai buna metoda de prevenire este evitarea bronzului de orice fel. Contrar credintei generale, bronzul, nici chiar cel natural, nu este benefic pentru piele, ci este o metoda de semnalare a pielii ca a fost agresata de actiunea razelor UV, iar efectul acestora este cumulativ in timp. Protectia solara e super importanta. Melanomul este o boala reala, foarte grava si cu o incidenta in crestere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau