Trebuie să recunoaștem: telefonul mobil pe care fiecare dintre noi îl deține este acoperit în totalitate de germeni!

Îl iei cu tine peste tot și îl folosești tot timpul, și practic mereu este acolo unde ești și tu (încluzând și baia). Trebuie să recunoști, este dezgustător! Îl atingi de fiecare dată după ce mânânci, mergi la baie sau te-ai jucat cu animăluțul de companie. Studiile au arătat în urma unei cercetări, că majoritatea telefoanelor utilizate au răspuns pozitiv la testul care verifică potențiale boli cauzate de microbi și materiale fecale aflate pe suprafața telefoanelor.

În momentul acesta, probabil, ești de părere că problema se rezolvă cu un simplu șervețel umed antibacterian și că existența acestui articol nu este neapărată? Ei bine, GREȘIT! Șervețelele umede antibacteriene și dezinfectate sunt de fapt foarte abrazive și pot deteriora sau zgâria telefonul.

Șervețelele dezinfectante sunt eficiente împotriva germenilor, însă acestea pot coroda și îndepărta stratul de acoperire de tip oleophobic de pe ecranul de sticlă al telefonului și care are proprietatea de a ține la depărtare uleiul de pe degete și față. Pe lângă asta, prosoapele sau lavetele pot zgâria la rândul lor telefonul.

Citeste si:  Alimente care îți ascund vârsta. Știai că există?

Sigur, o folie protectoare îți poate proteja ecranul, însă sunt multe alte părți ale telefonului pe care folia nu le poate acoperi și care pot fi afectate de la prea mult lichid. Deci, deși aceste șervețele preumezite sunt convenabile, nu sunt cea mai bună alegere.

 

Îți voi prezenta în continuare o metodă care să fie eficientă și totodată prietenoasă cu telefonul tău! Înainte de a începe, fă rost de o cârpă care să nu lase scame (precum cea folosită pentru geamuri).

Ce ai nevoie:

  • o mini sticluță de spray
  • apă îmbuteliată
  • alcool izopropilic de concentrație 70%
  • o cârpă din microfibră sau material ce nu lasă scame

Cum se procedează:

Pasul 1: Umple o jumătate din sticluța de spray cu apă distilată sau apă îmbuteliată.

Este de preferat să folosești apă îmbuteliată în favoarea apei distilate căci astfel ai o siguranță că soluția va avea un efect mult mai bun datorită faptului că aceasta este mai pură, iar în ea nu se află alte particule care să-ți deterioreze ecranul telefonului.

Citeste si:  Importanta jocului in dezvoltarea prescolarilor. Cele mai amuzante jocuri ale copilariei

Pasul 2: Umple cealaltă jumărate cu alcool izopropilic.

Alcoolul izopropilic de concentrație 70% este mai puțin aspru și abraziv cu telefonul tău, spre deosebire de cel cu concentrația de 99% sau 91%.

Pasul 3: Înfiletează capul sticluței la loc, asigură-te că acesta este bine strâns, după care agită astfel încât conținutul sticluței să se amestece cum trebuie.

Pasul 4: Pulverizează pe suprafața materialului din microfibră sau materialul ce nu lasă scame.

Atenție!! Niciodată nu pulveriza direct pe telefon! Ci pulverizează un puf, maxim două pe cârpă. Nu este necesar ca materialul să fie complet ud. Trebuie să folosești soluția cu moderație!

Pasul 5: Freacă întreaga suprafață a telefonului cât se poate de bine! Insistă în zona butoanelor!

Alcool din soluție va permite telefonului să se usuce foarte repede și astfel îți vei putea utiliza  telefonul imediat cum ai terminat de frecat! În plus, cârpa din microfibră va prelua toată mizeria de pe telefon astfel încât telefonul tău să arate sclipitor și perfect!

DE REȚINUT! Este suficient să folosești această metodă doar o singură dată pe săptămână!

Articolul precedentCare este cea mai sănătoasă apă pentru noi şi copiii noştri?
Articolul următorViaţa în cazul unui divorţ

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau