Regula 1: Cere sfaturile unui dermatolog

Acesta este primul pas ce trebuie să îl faci când vine vorba de îngrijirea pielii. Un dermatolog poate să vadă exact care sunt problemele pielii tale și să îți ofere nu numai un tratament sau un regim de îngrijire corect dar și foarte eficient.

Regula 2: Hidratează cât mai mult pielea

Pe timpul iernii lasă deoparte hidratantul folosit vara. Caută un alt produs, mult mai puternic, pe bază de ulei, nu pe baza de apă. Uleiul va oferi un strat de protecție ideal. Însă ai grijă că nu toate produsele pe bază de ulei sunt bune pentru ten. Caută pentru ten produse cu ulei de avocado, ulei mineral, ulei de aglica (primrose) sau ulei de migdale și ferește-te de uleiul de shea, care poate să blocheze porii.

Regula 3: Protecția solară

Soarele este periculos atât vara cât și iarna, mai ales că razele ultraviolete (UV) se reflectă și devin mai puternice în culoarea albă a zăpezii. Protejează-ți pielea cu produse cu SPF cu spectru larg și aplică crema mai ales pe față, cu jumătate de ora înainte de a ieși afară.

Regula 4: Îngrijește pielea mâinilor

Pielea mâinilor este prima care se usucă în timpul iernii, deoarece este subțire și are mai puține glande de ulei. Poartă mânuși cât mai des, în special mănuși din bumbac, deoarece nu provoacă iritații (lâna este prea aspră pentru piele).

Citeste si:  Cum sa repari rapid si simplu parul degradat si deteriorat

Regula 5: Evită mănușile și șosetele ude

Poartă încălțăminte de calitate, care să facă față ploilor și ninsorilor. Nimic nu este mai dăunător pentru pielea ta decât umezeala la nivelul mâinilor și al picioarelor. Dacă vrei să te joci cu zăpada, poartă mănuși din piele, care țin umezeala la distanță.

Regula 6: Hidratarea organismului

Ai grijă și de hidratarea organismului, nu numai de hidratarea mâinilor și a picioarelor. Bea cel puțin 1,5 litri de apă pe zi. Iarna transpiri mai puțin și nu simți nevoia să bei atât de multă apă ca în timpul verii, insă asta nu înseamnă că organismul tău nu are nevoie de aceeași cantitate de apă. Ceaiurile sunt și ele la fel de eficiente.

Regula 7: Investește într-un umidificator

Sistemele de incălzire centrală usucă aerul, mai ales în spațiile de birouri, iar un umidificator ar putea regla cu ușurință nivelul de umezeală din aer. Dacă ai un birou închis, un astfel de aparat te poate salva, ținând cont că petreci cel putin 8 ore pe zi în acel spațiu.

Citeste si:  7 exercitii simple pentru fese, coapse si picioare perfecte

Regula 8: Ingrijirea picioarelor

În timpul iernii pielea picioarelor tale nu este atât de agresată, însă se usucă mult mai repede. Trebuie să le hidratezi la fel de des ca și în timpul verii, însă cu loțiuni mai puternice, care conțin petroleum sau glicerină. E de preferat să exfoliezi bine pielea înainte de hidratare.

Regula 9: Evită peelingurile

Evită peelingurile, măștile prea puternice și toner-urile pe bază de alcool, în special dacă ai tenul uscat.  Folosește, în schimb, un cleaner ușor pe bază de spumă, un toner fără alcool și măști puternic hidratante, în locul celor pe bază de argilă care usucă. Apelează la măști mai rar decât în timpul verii, cel mult o dată pe săptămână.

Regula 10: Evită băile fierbinți

O baie fierbinte poate fi relaxantă când afara este frig, dar căldura intensă a unei băi sau a unui duș fierbinte rupe bariera de lipide a pielii, și automat duce la scăderea nivelului de hidratare. O baie caldă, nu fierbinte, alături de câteva uleiuri parfumate, în care să te relaxezi nu mai mult de 10 minute poate fi foarte tonică și benefică pentru piele. Un truc eficient este să aplici loțiunea hidratantă direct pe pielea udă și să o masezi până ce loțiunea intră în piele.

Articolul precedentCine primeaza – mama sau femeia?
Articolul următorNou nascutul si fratele mai mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau