Dietele au fost, la bine si la rau, o parte predominanta a culturii americane. De la diete la moda, la suplimente, la programe de antrenament, pana la tot ceea ce exista intre ele, valoarea pietei de slabit din SUA este in valoare de 72 miliarde de dolari. Dieta Keto, este un plan alimentar care implica consumul de cantitati mari de grasimi, cantitati moderate de proteine si cantitati foarte mici de carbohidrati. Dieta Keto este una dintre acele diete care au castigat popularitatea in ultimii ani, in special pentru presupusele sale beneficii de slabire. O serie de celebritati s-au napustit cu dieta Keto, inclusiv Kim Kardasian Wes, Halle Berry, Gwyneth Paltrow si Labron James.

Dieta Keto a fost initial dezvoltata pentru sugari si copii cu epilepsie severa, dar astazi este populara pentru rezultatele sale rapide, dar nu intotdeauna durabile, de pierdere in greutate.

Daca tu cauti modalitati de a pierde in greutate sau poate doar o modalitate noua si alternativa de a manca, dieta ceto ar putea fi de ajutor. Dar, inainte da a incepe dieta keto, trebuie sa stii exact ce este, cum difera de alte diete populare, ce au de spus expertii despre posibilele efecte asupra sanatatii si modalitatile corecte si sigure de a incepe. Si, bineinteles, la fel ca in orice moment in care te gandesti sa incepi o dieta sau sa iti schimbi dieta in mod semnificativ, trebuie a consulti un medic inainte de a incepe dieta ceto, pentru a te asigura ca este dieta care va avea cele mai bune rezultate pentru tine si corpul tau.

Ce este dieta keto?

Spre deosebire de alte diete cu continut scazut de carbohidrati, cum ar fi dieta Atkins, care se concentreaza exclusiv pe reducerea carbohidratilor – dieta ceto accentueaza intrarea corpului intr-o stare de cetoza. Cetoza apare atunci cand corpul tau nu are suficienti carbohidrati pentru a-i folosi ca energie si, in schimb, se bazeaza pe arderea grasimilor pentru energie

Cetoza atunci cand este efectuata corect, schimba principala sursa a organismului din utilizarea carbohidratilor in grasimi, ceea ce ajuta la utilizarea depozitelor organismului si creste pierderea in greutate. Cu toate acestea, urmata in mod incorect, dieta ceto are potentialul de a-ti afecta negativ hormonii si metabilismul datorita tendintei sale de a te face sa te simti ca intr-un rollercoaster.

Citeste si:  Dieta Rina, dieta minune

Cine poate tine dieta Keto?

Persoanele care tin adesea dieta keto sunt prediabetici sau diabetici, datorita faptului ca imbunatateste atat nivelul lor de hemoglobina cat si sensibilitatea la insulina. Cu toate acesta, dieta keto nu este potrivita pentru toata lumea. Oricine are antecedete de boli cardiovasculare ar trebui sa o evite deoarece exista cercetari controversate cu privire la dieta ceto care determina cresterea nivelului de colesterol LDL. Femeile insarcinate si oricine cu antecedente de tulburari de alimentatie sau o relatie nesanatoasa cu mancarea ar trebui sa stea departe de o dieta restrictiva de genul acesta. Restrictionarea grupurilor alimentare complete, cum ar fi carbohidratii din dieta ceto, poate fi declansatoare pentru unii si poate duce la obiceiuri alimentare nesanatoase si dezordonate.

Avantajele dietei keto

Reduce pofta de mancare si promoveaza mai putine pofte. De asemenea, poate ajuta la reglarea zaharului din sange. Nu vei obtine nivelul maxim si minim al glicemiei pe care il pot induce carbohidratii si zaharurile.

Dieta te va ajuta sa scazi tensiunea arteriala si nivelul inflamatiei, dar numai daca eviti alimentele procesare fast food si urmezi dieta in mont intentionat consumand alimente intregi neprelucrate.

Dezavantajele dietei keto

Ca si in cazul oricarei alte diete, exista si consecinte negative ale dietei ceto. Daca ti dieta ceto gresit, ea poate avea potentialul de a modifica hormonii, ducand la disfunctii hormonale. Dieta este, de asemenea, incredibil de restrictiva asa ca iti poate afecta calitatea vietii si poate provoca anxietate alimentara si/sau alimentatie dezordonata. In cele din urma poate duce la deficiente nutritionale si constipatie datorita consumului restrans de legume, fructe si cereale integrale, precum si alto alimente dense in nutrienti.

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi cand incepi dieta Keto.

Exista trei pasi pe care ar trebui sa ii faci atunci cand incepi dieta keto. Primul este sa ai un medic cu care sa lucrezi. Persoanele aflate sub supravegherea unui dietetician inregistrat sau a unui medic vor beneficia cel mai mult de aceasta dieta. In caz contrar, consider ca va fi greu pentru majoritatea oamenilor sa stie daca sunt de fapt in cetoza sau nu. S-ar putea sa mananci prea multi carbohidrati sau prea multe proteine. Si daca incerci sa urmezi o dieta ceto, dar nu esti in cetoza atunci consumi doar o multime de grasimi fara a obtine acel beneficiu.

Citeste si:  Dieta Acai Berry – simpla si eficienta

Este vital sa determini procentele de grasmi, proteinele si carbohidratii de care ai nevoie pentru ca dieta keto sa aiba succes.

Urmatorul pas este sa cumperi alimentele corecte. Alimentele ceto bune de consumat includ: oua, peste gras (somon, ton, macrou), nuci si seminte, avocado si legume cu continut scazut de carbohidrati cum ar fi dovleceii, castravetii, sparanghelul si derdeata cu frunze.

Cu toate acestea, nu ar trebui sa ti dieta keto ca motiv pentru a manca alimente care nu iti plac. Unii oameni mananca doar o gramada de slanina, unt si grasime. Trebuie sa ai un plan bine pus la punct cand vine vorba de tipurile de grasimi si alimente care sunt benefice pentru sanatatea ta.

Cum sa iti dai seama ca dieta keto nu este potrivita pentru tine

Vei sti ca dieta ceto functioneaza daca te vei simti grozav si vei obtine rezultate pentru sanatate, adica lipidele se imbunatatesc si pielea ta este frumoasa. Cu toate acestea, ar trebui sa ai grija la semne.

Stii ca nu functioneaza daca nu te simti bine si nu te bucuri de ea. Daca dieta keto te indeparteaza de la bucuria de viata si de a-ti vedea familia si prietenii, ar trebui sa reevaluezi. Viata inseamna o groaza de experiente si daca planul tau de alimentatie te face sa ratezi multe dintre ele, crescand stresul nu te va ajuta sa imbunatatesti calitatea sanatatii si a vietii.Asa ca ar trebui sa te intrebi daca merita si eventual sa urmezi o alta cale. Consulta un dietetician inregistrat care te va ajuta sa gasesti cel mai bun mod de a-ti atinge obiectivele nutritionale si de sanatate in conditii de siguranta, eficienta si durabilitate.

Articolul precedentStudiile arata ca otetul nu este benefic pentru pierderea in greutate
Articolul următorUIMITOR! Ce se intampla cu corpul tau atunci cand saruti pe cineva?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau