Ingrijirea postnatală, cum să te dezvolţi cu adevărat ca mamă şi femeie

Maternitatea

O călătorie minunată, extraordinară, ostenitoare, emoţională şi dătătoare de încredere. O călătorie destinată nouă femeilor, care a trebuit să o acceptăm şi să ne bucurăm de ea. O călătorie unică şi personală. O călătorie care va dura o viaţă întreagă. Pentru a te bucura de tot ce înseamnă să fii mamă, trebuie să înţelegi cât de important este să te îngrijeşti aşa cum trebuie. De ce? Atunci când îţi aloci timp pentru îţi hrăni corpul folosind o abordare holistică, te concentrezi pe relaţia minte-corp-suflet. Utilizând această terapie vei sesiza şi experimenta schimbări majore în felul în care trăieşti, simţi, gândeşti şi în care acţionezi în viaţă.
Hai să aprofundăm acest subiect, pentru a vedea ce înseamnă să apelezi la terapia holistică după sosirea copilului, fiindcă aici îşi au sălaşul cu adevărat fericirea, frumuseţea si sănătatea.

Ingrijirea postnatală

Termenul “holistic” se referă la abilitatea de a avea un stil de viaţă sănătos, menţinând un echilibru în relaţia minte-corp-suflet. Terapia holistică se referă la întreagă fiinţă, la a ajunge să înţelegem că suntem făcuţi din mai multe bucăţi diferite şi în acelaşi timp, că aceste bucăţi formează un tot.
În timpul perioadei postnatale terapia holistică este elementul cheie atunci când vrei să fii la un nivel înalt şi să dai tot ce ai mai bun, atât copilului cât şi familiei. Modul de hrănire, sportul, odihna, spiritualitatea cât şi sănătatea emoţională, toate au un rol în implementarea şi menţinerea unor concepte holistice solide. Mai jos vei afla câteva secrete care să te ajute să excelezi în fiecare dintre aceste elemente.

Sănătatea fizică după naştere

Sănătatea fizică şi sportul după naştere sunt o parte a stilului tău de viaţă ce vor afecta felul în care simţi: mental, fizic şi emoţional.
Încearcă să înţelegi încetul cu încetul motivul pentru care faci acele exerciţii. Nici un sport nu ar trebui practicat în timp ce te concentrezi doar să slăbeşti. În loc să faci asta, adu-ţi aminte de nenumăratele beneficii care vin la pachet cu acele exerciţii, deoarece ele îţi vor da..
• O stare de bine
• Putere mai mare a muşchilor
• Rezistenţă
• Rezistenţă cardiovasculară
• Greutate ţinută sub control
• Abilitatea de a ţine sub control stresul, neliniştea şi emoţiile
Învaţă să îţi asculţi corpul. După ce fel de exerciţii fizice tânjeşte? Este important de ţinut minte că nu toate exerciţiile au efect, aşa că alege să faci doar acele exerciţii cu care corpul tău rezonează şi apucă-te de treabă. Găseşte modalităţi prin care să faci mişcare fără a purta de grijă copilului. Fă exerciţiile în timp ce el doarme, chiar dacă asta înseamnă să îţi întrerupi exerciţiile din când în când. Cere ajutorul soţului sau al familiei şi spune-le să se ocupe de copil până când tu termini ce ai de făcut. Nu este egoism, este 100% necesar şi astfel vei fi o mama mai bună, o soţie mai bună şi o femeie mai bună. Întreabă-ţi doctorul dacă eşti aptă să faci mişcare după naştere şi respectă întocmai recomandările acestuia.

Citeste si:  La drum cu bebelusul tau

Hrănirea după naştere

În timpul perioadei postnatale, este vital să înţelegi puterea şi importanţa hranei. Ai auzit de vorba “Eşti ceea ce mănânci”? Ei bine este adevărat şi dacă mai vorbim şi de un copil care este alăptat, există o legătură directă între ce mănânci tu şi ce ajunge în corpul copilului, rolul hranei devenind astfel şi mai important.
Asigură-te că incluzi în dietă
• Vitamine şi minerale
• Fructe şi legume proaspete
• Produse organice (sau cât de organice se poate)
• Multivitamine
• Hidratare corespunzătoare
• Proteine pure
• Grăsimi sănătoase
• Carbohidraţi
• Smoothie-uri naturale
Încearcă pe cât posibil să eviţi
• Caloriile seci
• Mancarea procesată
• Excesul de alcool sau cafea
• Sucurile pline de zahăr, energizantele
• Chimicalele, înlocuitorii alimentari
• Cantităţile mari de zahăr sau mâncărurile grase
O hranire corectă stă la baza senzaţiei de bine. De câte ori mănânci, priveşte acţiunea ca pe o ocazie de a îţi hrăni celulele bune. Hrăneşte-te, alimentează-te, regenerează-te

Crearea unui nou program de somn dupa naştere

Ca mamă de nou-născut ştii ce înseamnă lipsa odihnei. Chiar dacă nu poţi ţine totul sub control, programul de odihnă îl poţi stabili şi acest lucru va fi de mare ajutor atât ţie cât şi copilului.
Iată câteva ponturi pentru a te ajuta să îţi stabileşti un program sănătos de somn care să dureze măcar câteva ore bune.
• Dormi în acelaşi timp cu copilul. Chiar dacă durează doar 20 de minute, un pui de somn te poate pune pe picioare.
• Să nu îţi fie ruşine să ceri ajutor, stabileşte un program cu ture de zi şi de noapte, în cadrul căruia soţul sau altcineva din familie să îţi ţină locul.
• Linişteşte-te cu o cel puţin o oră înainte de a merge la culcare. Încearcă să te culci la aceeaşi oră în fiecare noapte. Aprinde o lumină difuză, pune muzică relaxantă, citeşte, apelează la aromaterapie, doar relaxare. Fără telefoane sau tabletă, ori televizor. Lasă-ţi corpul şi mintea să se destindă natural.
• Aromaterapia poate fi foarte relaxantă şi stimulatoare, depinde în ce situaţie o foloseşti. Aceasta trezeşte sistemul olfactiv. Plantele cum ar fi levănţica, ajută la calmarea minţii şi a corpului, în vreme ce aromele mai înţepătoare ca menta sau eucaliptul, contribuie la concentrare şi energizare.

Citeste si:  Cele mai cunoscute probleme intalnite in sarcina

Sănătatea spirituală după ce apare copilul

Un alt factor cheie în menţinerea unei stări bune de sănătate şi vitalitate, este sănătatea mentală. Asigură-te că îţi pui deoparte în fiecare zi, indiferent că e dimineaţă, prânz sau seară, câteva momente de linişte. Doar cinci minute, fără zgomot sau alte lucruri ce pot să te distragă, eventual în timp ce copilul doarme, în care te poţi aduna, sunt extrem de importante pentru minte şi echilibrul spiritual. Fii răbdătoare cu tine însuţi şi cu membrii familiei. Adaptarea la o nouă viaţă care începe atunci când apare un copil, poate fi dificilă, însă soluţia este să realizezi cât de scurtă este totuşi această perioada agitată, în comparaţie cu restul vieţii. Aceste zile atât de încărcate vor fi în curând doar amintiri. Aşa că relaxează-te, respiră adânc şi profită oricând se iveşte momentul pentru a medita.

Sănătatea socială şi emoţională după naştere

Să ai grijă la partea socială cât şi la cea emoţională, este extrem de important pentru o viaţă bună, mai ales în perioada postnatală. Este cea mai bună perioadă în care să comunici şi să relaţionezi, deoarece faptul că hormonii încep să ajungă la un nivel normal, cât şi faptul că ai un nou stil de viaţă, poate deveni apăsător.
Chiar dacă nu ai chef, în fiecare săptămână încearcă să vorbeşti cu alte mame, caută grupuri sociale pe internet, mergi la o întâlnire romantică cu soţul, ieşi cu fetele în oraş, fă-ţi unghiile, mergi la spa, fă o baie cu spumă şi lista poate continua.. Fă ceva ce are însemnătate pentru tine şi fă un efort în fiecare săptămână să lucrezi la această componentă a stilului de viaţă holistic. În momentul în care vei adopta aceste practici, hrănind relaţia minte-corp-suflet, vei înflori cu adevărat din interior. Ţine minte: pentru a fi de ajutor celorlalţi, întâi trebuie să ai grijă de ţine. Dă uitării orice sentiment de vină şi acceptă faptul că atunci când vei adopta un stil de viaţă holistic, vei avea la îndemână toate cele necesare pentru a trăi, iubi şi ajuta.

Articolul precedent6 idei creative prin care să anunţati că aşteptaţi un copil
Articolul următorCum să adormi în fiecare noapte în mai puţin de două minute

2 COMENTARII

  1. Salut la to?i, ma cheama Ana, eu am 25 de ani ?i vreu sa scriu cum m-a ajutat [verzuliu] pentru slabire, sa rezolv problemele cu greutatea. Aproape fiecare membru din familia mea are s-au a avut excesul de greutate aceasta se transmite din genera?ie in genera?ie.

    Cu parere de rau n-a trecut aceasta boala genetica ?i alaturi de mine. Eu mi-am pus scopul sa slabesc in orice mod, am incecat sportul, diete, diferite preparate, dar cu adevarat m-a ajutat numai Fito.

    Cum ?i cand am aflat despre efectul [verzuliu] pentru slabire

    Cum deacum am spus, am incercat multe metode de slabire, multa informatie importanta am aflat pe forumurile speciale. Comentariile despre[verzuliu] mi-au parut cele mai bune, unele femei scriau ca au obtinut rezultate excelente intr-o perioada foarte scurta. In comentarii de asa fel eu nu credeam caci stiam ca multe din ele sunt inselatoare, dar trebuiam sa incerc ceva nou ca sa scap de excesul de greutate.

    [verzuliu] slabire prin pulverizare

    Vroiam sa stiu cat mai mult despre acest produs, citeam articole, comentarii, opinii, complect m-a convins sa incerc o prietena de a mea, care singura s-a folosit de acest spray si a ramas multumita. Inca un moment important pentru mine era influienta spreyului asupra sanatatii, nu vroiam sa pierd greu tate si sa obtin din aceasta cauza. Mai o problema consta in aceea, unde se poate de gasit produsul calitativ, multa lume scria ca a cumparat imitatii si n-a obtinut rezultatul dorit

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau