Pentru unele cupluri, conceperea unui copil este la fel de uşoară ca hotărârea meniului pentru masa de seară. Însă alţii au nevoie de un mic ajutor. Desigur că trebuie să mergeţi la doctor dacă aveţi probleme, însă iată şi cinci stimulatoare naturale pe care le puteţi încerca atunci când vreţi să faceţi un copil.

1. Îngrijeşte-ţi dinţii
: Femeile care suferă de boala periodontală (caracterizată de gingiile inflamate care sângerează uşor) trebuie să încerce cu două luni în plus să rămână însărcinate, faţă de femeile care nu suferă de această afecţiune, conform rezultatelor unui studiu. Care sunt veştile bune? Este o problemă uşor de prevenit şi de tratat. Periază, foloseşte aţă dentară şi clăteşte cu apă de gură naturală antibacteriană, în fiecare zi. Mergi la dentist de cel puţin două ori pe an pentru igienizarea danturii şi chiar şi mai des dacă observi că ai semnele bolii periodontale şi dacă încerci să rămâi gravidă.

2. Alege-ţi poziţia: Nu este nici un secret că prin practicarea de yoga stresul se reduce, aceasta fiind benefică şi pentru fertilitate. Dar ştiai că anumite poziţii din yoga ar putea stimula fertilitatea şi în alt mod? Yoga poate calma şi înlătura tensiunea din regiunea pelviană, ceea ce duce la un flux sanguin mai bun în zona organelor reproducătoare. Acest lucru poate juca un rol important în echilibrarea nivelului hormonal, fiind benefic pentru fertilitate. Specialiştii recomandă repetarea acestor poziţii pentru 15 minute în fiecare zi:
Picioarele sus pe perete: Aşează-te pe podea, cu braţele pe lângă corp şi lipindu-ţi partea dorsală de perete, ridică picioarele. Menţine poziţia pentru cel puţin 5 minute. Pentru a finaliza exerciţiul, rostogoleşte-te pe o parte, ghemuieşte-te şi ridică-te încet.
Poziţia zeiţei culcate: Folosindu-te de perne sau pături, fă un cuib pe podea, aşa încât atunci când te vei întinde pe spate, să se creeze o pantă, iar capul va trebui să fie punctul cel mai ridicat, al doilea cel mai ridicat punct, fiind zona inimii, iar pelvisul trebuie să fie pe podea. Ridică ambii genunchi şi adu picioarele către pelvis. Lasă genunchii să se deschidă relaxaţi şi presează-ţi tălpile una de cealaltă. Respiră adânc.
Poziţia fluturelui: Aşează-te confortabil şi adu călcâiele în faţă osului pubian, permiţând genunchilor să se deschidă spre exterior. Prinde-ţi vârfurile picioarelor cu mâinile şi menţine poziţia cât respiri de câteva ori. Apoi inhalează, uită-te în sus şi trage umerii înapoi şi împinge pieptul înainte. Expiră, pune bărbia în piept, coboară-ţi capul către picioare şi arcuieşte-ţi coloana. Mai respiră de câteva ori.

Citeste si:  Cum afecteaza zaharul dezvoltarea copilului. Care sunt alternativele dulci, dar sanatoase, ale zaharului

3. Adaugă acupunctura: Această practică ce vine din China, se bazează pe ideea că funcţiile corpului sunt menţinute de fluxul de energie vitală (chi), funcţii care pot intra în dezechilibru din cauza vieţii de zi cu zi. În tratamentele pentru fertilitate, se crede că introducând ace în anumite puncte ale corpului, se poate creşte fluxul de sânge către uter, că se relaxează cervixul şi se inhibă hormonii stresului, care pot face dificilă implantarea embrionului. Specialiştii au efectuat un studiu în urma căruia au descoperit că femeile care au făcut fertilizare în vitro, au avut cu 65% mai multe şanse de a rămâne însărcinate atunci când au făcut şi acupunctură. Iar beneficiile acestei practici nu sunt doar pentru cei care urmează tratamente pentru infertilitate. Acupunctura ajută la reglarea menstruaţiei, astfel că femeile au mai multe şanse de a rămâne gravide. Deoarece medicina chineză se axează pe tratamentul individual, nu există tratamente general valabile, însă femeile care vor să aibă un copil ar trebui să meargă la acupunctură de cel puţin două ori pe lună, spun specialiştii.

Citeste si:  De ce nu ar trebui sa intri in panica daca bebelusul tau nu este frumos

4. Alege plantele: Înainte de a intra în lumea plantelor chinezeşti, atenţie: nu face asta de capul tău. La fel ca şi acupunctura, tratamentele cu plante sunt create în funcţie de nevoile fiecăruia. Infertilitatea ar trebui să fie privită ca o amprentă energetică dizarmonică, aşa că tratamentul cu plante este făcut în funcţie de acea amprentă, spun cei din domeniu. Specialistul ar putea să îţi spună să iei fructe de goji pentru a creşte fluxul de sânge în zona organelor reproducătoare, mielărea pentru reglarea menstruaţiei, sau shanyao, o ignamă sălbatică, ce întăreşte endometrul uterului.

5. Înfruptă-te cu antioxidanţi: Dacă vei mânca la fel de sănătos ca şi când ai fi însărcinată, înainte ca aceasta să se întâmple, ai putea avea o fertilitate corespunzătoare. Rezultatele unui studiu ne arată că 79% dintre cuplurile infertile aveau o alimentaţie foarte săracă în alimente bogate în antioxidanţi, iar acest rezultat ar putea reflecta de fapt înţelepciunea corpului nostru. Antioxidanţii ne ajută să scăpăm de toxinele care ajung în corp atunci când respirăm, sau prin mâncare. Atunci când organismul este plin de toxine, nu este un mediu potrivit pentru sarcină. Mănâncă alimente integrale, organice pe cât posibil, în special cele bogate în fier, acid folic, calciu şi vitamina D. Mulţi doctori recomandă femeilor care încearcă să facă un copil, să înceapă să ia vitamine pre-natale, ca mod suplimentar de a obţine nutrienţii necesari.

Articolul precedentMănâncă mai multe grăsimi ca să slăbeşti: 10 trucuri pe care trebuie să le afli
Articolul următorConcurs „Verzuliu pe viata”

6 COMENTARII

  1. Foarte utile aceste recomandari pentru viitoarele mamici. Adoptarea unui stil de viata sanatos, are efecte benefice asupra sanatatii, implicit asupra fertilitatii.

  2. Ai putea lăsa link către studiul cu gingiile. Chiar sunt interesantă să aflu mai multe detalii, pentru că nu văd care ar fi legătura dintre cele două.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau